Siirry pääsisältöön

Helsingin ravintolamaailman uutuus on ystävällinen muukalainen

Tilanne on kaikille ulkona illallistaneille tuttu. Maukkaan ateriaan jälkeen mieli tekee drinkkiä tai kahta. Esimerkiksi helmikuun pakkasilla pukeutuminen ja uuteen paikkaan siirtyminen ei ole aina helppoa.

– Me haluamme olla yhden pysähdyksen paikka, sanoo ravintoloitsijakonkari Bejay Visser.

Keittiömestari Tom Hudson ja ravintoloitsija Bejay Visser.

Visser kumppaneineen avasi Hello Stranger -ravintolan Kaisaniemen Vilhonkadulle viime maaliskuussa. Tarkoituksena oli tarjota jotain uutta.

“Meille jokainen on tervetullut. Tunnelma on lämmin – ulkoilmasta viis.”

Hello Stranger ei ole perinteinen ravintola tai baari. Tiimi käyttääkin mielellään englannin kielen eatery-sanaa. Oli kyse sitten brunssista, illallisesta tai drinkeistä – oleellista on avoin ja rento tunnelma.

Illan soittoraitaan voi tutustua kesällä myös salaiselta puutarhalta vaikuttavalla takapihalla. Alue toimii kesäisin esiintymispaikkana kotimaisille ja ulkomaisille dj-esiintyjille.

Rehellinen ruoka toimii aina

Hyvä ruoka tehdään rakkaudella. Monimutkaista sen ei silti pidä olla. Tähän uskoo Hello Strangerin kokenut keittiömestari Tom Hudson.

“Perin isoäidiltäni vuonna 1911 kirjoitetun keittokirjan, joka on yhä inspiraationi lähde. Hyvä ja maukas ruoka on rehellistä.”

Hello Strangerin piristävän aito asenne maistuu niin ikään palkitun baarimestari Mari Seppälän loihtimissa cocktail-annoksissa. Oli kyse ruoasta, juomasta tai ihmisistä – jokainen ravintolan valinta perustuu kestävään kulutukseen. Aina henkilökunnan paitojen materiaalista lähtien.

Hello Strangerin saama palaute on ollut valtaisan positiivista.

Eräs asiakas kyllä huomautti, että ruoka-annokset ovat liian kauniita nautittaviksi. Sieltä tuli vain neljän tähden arvostelu”, Hudson nauraa.

Teksti Joonas Ranta

Lue myös