Siirry pääsisältöön

Helsingin paras aamiainen

Helsingin keskusta:

Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki (Mikonkatu 23, Helsinki 00100)
Hotellin ravintola Bistro Vilho tarjoaa Superaamiaisen, joka hurmaa terveellisyydellään ja tuoreudellaan. Myös muut kuin hotellivieraat ovat lämpimästi tervetulleita nauttimaan loisteliaan Super Breakfastin hintaan 28,20 € /henkilö.

Version, Unioninkatu 14
Viikonloppuisin Versionissa tarjoillaan Slow Breakfast -konseptilla aamiaista klo 8:00 aina iltapäivään klo 14:00 saakka. Tarjolla on runsaan buffetin lisäksi erikseen tilattavia aamiaisklassikkoja eli amerikkalaisia pannareita, avokadoleipä sekä aamiaisburgeri. Kruunaa aamu mimosalla viikonlopun kunniaksi. Slow Breakfast 29€. 
Varaa pöytä

Story (Vanha Kauppahalli), Eteläranta 125
Storyn aamiaiselta löytyy erilaisia hapanjuurileipiä, omeletteja, eggs benedict, bowleja sekä makeana herkkuna pannukakkuja.
Varaa pöytä

Lapland Hotel Bulevard, Helsinki (Bulevardi 28, 00120 Helsinki)
Kultá Kitchen & Bar tarjoaa hotellin aamiaisen. Aamiaiselta löytyy vastatehtyä lämmintä rieskaa, pohjoisen kaloja ja ylellisiä arktisia makuja. Aamiaisen saa myös pöytään tarjoiltuna. Nauti aamiainen yhdessä tai jaettuna, mutta aina rauhassa. Heittäydy herkuttelemaan esimerkiksi leikattavilla juustoilla, kylmäsavulohella, poronmaksapasteijoilla, savuporsaanpaistilla, kauranhelmipuurolla, erikoiskahveilla, kampanisuilla ja korvapuusteilla. Aamiaisen hinta on 33 € / hlö.

Hotelli Haven (Unioninkatu 17, 00130 Helsinki)
Runsas aamupala on katettu hotellin Etelärannan puoleiseen rakennukseen, tunnelmalliseen ja historialliseen Sundmanin taloon.  Aamiaisella voivat pistäytyä hotellivieraiden lisäksi muutkin Havenin ystävät, jolloin hinta on 30 € per henkilö.

Hotel Kämp, Helsinki (Pohjoisesplanadi 29, 00100 Helsinki)
Jo vuodesta 1887 lähtien Hotel Kämpin kristallikruunujen loisteessa on tarjoiltu makunautintoja suoraan suomalaisuuden sydämestä. Aamiaisella kohtaavat klassiset annokset ja kotimaiset erikoisuudet. Kämpin aamiaiseen kuuluvat lämpimät tuotteet tilataan mieltymyksen mukaan pöytään, aamiaisen kylmät tuotteet ovat tarjolla runsaassa buffetissa. Lisää luksusta aamiaiselle esimerkiksi kaviaarilla tai samppanjalla. Aamiaiselle voi mennä vaikka ei yöpyisi hotellissa, jolloin hinta on: 37 € per henkilö.

St. George (Yrjönkatu 13, 00120 Helsinki)
Aamiainen sisältää: St. George Bakeryn vastaleivottua leipää, tuorepuristettuja mehuja, kahvia ja teetä, jogurttia, kokin tekemiä munakkaita, puuroa, tuoreita hedelmiä, makeita leipomuksia, juustoja ja leikkeleitä. Aamiaiselle voi mennä vaikka ei yöpyisi hotellissa aamiaisen hinta on 32 €.

Hotel F6 (Fabianinkatu 6, 00130 Helsinki)
Aamiainen tarjoillaan kotoisassa keittiössä. Siihen kuuluu suomalaisia herkkuja, kuten esimerkiksi: karjalanpiirakat, haudutettu luomupuuro, valikoima erilaisia leipiä ja leivonnaisia, keitettyjä luomukananmunia, juustoja ja leikkeleitä, jogurtteja, muroja ja myslejä sekä valikoima kahvia ja teetä. Aamiaiselle voi mennä vaikka ei yöpyisi hotellissa, jolloin aamiaisbuffetin hinta on 26 € / henkilö.

Folks Hotel / ravintola Albina (Aleksis Kiven Katu 21-23, 00510 Helsinki)
Paikallisuutta korostava laadukas ja sesonginmukainen aamiainen koostuu kolmen puuron puuropisteestä, Teemu Auran herkullisista leivistä ja pullapuddingista sekä itse tehdyistä ja huolella valituista lisukkeista. Aamiasbuffet 22 € arkiaamuisin klo 7–10 sekä lauantaina ja sunnuntaina klo 8-10.

Lilla Roberts (Pieni Roobertinkatu 1-3, 00130 Helsinki)
Buffetaamiainen sisältää: marjashotti, sämpylöitä, croissantteja, karjalanpiirakoita, paahtoleipää, levitteitä, lettuja, keitettyjä munia, munakokkelia, paistettua pekonia, neljänviljan puuro, kylmiä leikkeitä, juustoja, lämminsavulohta, vihanneksia, hedelmiä, pähkinöitä, raakapuuroa, jogurttia naturell, mysliä, muroja, raparperipiirakkaa ja tuoremehuja. Aamiainen tarjoillaan ma-pe klo 7-10 ja la-su klo 8-11. Aamiaiselle pääsee arkisin myös muut kuin hotellivieraat hintaan 25 €.

Ekberg (Bulevardi 9, 00120 Helsinki)
Tarjolla runsas valikoima Ekbergin oman leipomon käsinleivottuja leipiä, croissantteja, juustoa, leikkeleitä, vihanneksia, puuroa, jogurttia, mysliä, keitettyjä kananmunia, kermaisaa uunimunakasta, hedelmiä, makeaa jälkiruokaa sekä kahvia, teetä ja tuoremehua. Aamiainen arkisin 7.30-10.30 hintaan 15,90.
Varaa pöytä

Cafe Lov, Mariankatu 13
Saksalainen kahvila ja ruokapaikka sijaitsee Helsingin sydämessä Kruunuhaan alueella. Aamiaisbuffet on arkena klo 8-11 hintaan 11 € ja viikonloppuna klo 9-14 hintaan 18 €. 
Varaa pöytä

Punavuori:

Ekberg, Bulevardi 9
Ekberg on Suomen vanhin leipomo, konditoria ja kahvila Bulevardin varrella. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjoiltava klassinen brunssi (25,90 €) sisältää muun muassa croissanteja, nakkeja, jugurttia ja Ekbergin aitoa uunimunakasta.
Varaa pöytä

Story, Kampin kauppakeskus, Urho Kekkosen katu 1
Tarjolla on parhaat palat aamiais-, lounas- ja delilistalta viikonloppuisin. Kipua Kampin kauppakeskuksen viidenteen kerrokseen, Ravintola Storyyn!
Varaa pöytä

Moko (Perämiehenkatu 10, 00150 Helsinki)
Punavuoren ja Sörnäisten Mokoissa tarjoillaan Ihana Arki -aamiainen joka arkiaamu klo 8.00-10.00. Hinta 13,50 €, erikoiskahvilla 15,50 €. Mokon Sörnäisten osoite on Vilhonvuorenkatu 11.
Varaa pöytä

Töölö:

Tin Tin Tango (Töölöntorinkatu 7, 00260 Helsinki)
Tintistä löytyy kuusi erilaista aamiaiskokonaisuutta 8-17 € sekä toasteja 8-9.80 €. Aamiaiset ovat tarjolla koko päivän.

Katajanokka:

Hotel Katajanokka (Merikasarminkatu 1a, 00160 Helsinki) Aamiainen on katettu reilulla valikoimalla leipää, croissanteja, leikkeleitä, hedelmiä ja vihanneksia, juustoja, jogurttia, muroja, mysliä ja puuroa. Unohtamatta aamiaisklassikoita keitettyjä kananmunia, kermaisaa uunimunakokkelia, pekonia, jälkiruokaa sekä erilaisia kahveja, teetä ja tuoremehua. Keittiö valmistaa myös omeletteja tilauksesta. Aamiainen on tarjolla päivittäin hintaan 25 € / hlö (hotellivieraille 17 € / hlö).

Jätkäsaari:

Clarion Hotel, Helsinki (Tyynenmerenkatu 2, 00220 Helsinki)
Aamiaisella Clarion Hotel tarjoaa aina Reilun Kaupan luomukahvia, luomumunia, sesongin parhaita hedelmiä sekä kattavan valikoiman erityisruokavaliotuotteita. Maanantaista perjantaihin omelettikokki loihtii toiveestasi lempiomelettisi! 

Kallio:

Gastro Cafe Kallio (Fleminginkatu 7, 00530 Helsinki)
Viikonloppuisin aamiaista ’All Day Breakfast’ -tyyliin la-su klo 10–14. Listalta löydät mm. klassisia uppomuna-annoksia, tuorepuristettua appelsiinimehua, Helsingin Kahvipaahtimon kahveja ja makeita leivonnaisia. Erinomaisia aamiaiscocktaileja unohtamatta!
Varaa pöytä

Tanner (Hämeentie 11, 00530 Helsinki)
Tannerin aamiaisella tarjolla on isompaa aamiaista hintaan 18 € tai pienempiä annoksia kuten erilaiset leivät hintaan 10 €: avocadoleipä uppomunalla, tomaatti-burrataleipä, kylmäsavulohileipä, cantaloupe-prosciutto leipä tai jogurtti 7 €. Aamiainen tarjoillaan ke-pe klo 10-15.
Varaa pöytä

Moko, Vilhonvuorenkatu 11
Buffetbrunssi tarjoilee jokaiselle jotakin ja erityisruokavaliot on otettu hyvin huomioon. Maista ainakin Mokon kuuluissa pullavanukasta! Brunssi 22,50 € – 28,50 €.
Varaa pöytä

Way Bakery (Agricolankatu 9, 00530 Helsinki)
Way Bakeryn aamupalaa saa arkisin ja lauantaina. Tarjolla on Breakfast Set 17,80 €, Vegan Breakfast Set 15,30 €, Brunch Set 22,80 € ja Vegan Brunch Set 19,30 €. Pienempiä annoksia kuten toast, puuro, jogurtti, hedelmiä tai hapanjuurileipää löytyy 5-13 € väliltä.

Flät NO 14 (Viides linja 14, 00530 Helsinki)
Aamiainen tarjolla ma-su klo 9-16. Rakenna oma aamiaisesi 3 kpl 14 € / 5 kpl 22 € / 7 kpl 30 € komponentista.

Meli Cafe & Bakery (Helsinginkatu 9-11, 00500 Helsinki)
Meli Cafe & Bakeryssa kaikki leivotaan itse. Leipuri aloittaa työt arkisin jo puoliltaöin, jotta uunituoretta leipää, sämpylöitä ja croissantteja on tarjolla heti aamuseitsemältä. Tarjolla on erilaisia leipiä, sämpylöitä, täytettyjä lepina leipiä, croisantteja ja munakkaita.

Tiedot tarkistettu 28.2.2023

Lue myös