Siirry pääsisältöön

Hans Välimäki ravintola Palacen kauhan varteen

Keittiömestari Hans Välimäki ottaa marraskuussa uudelleen avautuvan ravintola Palacen keittiön haltuun. Välimäki on pyytänyt Palacen keittiöön aisaparikseen suomalaiskokkien ranking-listan kärkisijaa pitävän Eero Vottosen.

Parivaljakon tavoitteena on palauttaa Palace modernin suomalaisen gastronomian huipulle.

-Palace on osa suomalaista ruokahistoriaa. Meille on suuri kunnia seistä Hansin ja Eeron taustalla nostamassa ravintola Palace takaisin gastronomian huipulle. Tällaiseen intohimoon on aina hyvä sijoittaa, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

Välimäki palaa sapattivapaan jälkeen

Hans Välimäki saavutti luotsaamalleen Chez Dominiquelle ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 2001 ja heti kaksi vuotta myöhemmin sille myönnettiin toisena ravintolana Pohjoismaissa kaksi tähteä. Ylläpidettyään kahta tähteä historialliset yksitoista vuotta, ilmoitti Hans Välimäki ottavansa etäisyyttä fine diningiin ja pitävänsä sapattivapaata uusia asioita opiskellen. Nyt hän palaa ravintola Palacen keittiömestarina takaisin siihen ruokatyyliin, josta hänet parhaiten tunnetaan.

-Neljän vuoden sapattivapaa Michelin-tason keittämisestä antoi paitsi paljon energiaa, myös mahdollisuuden opiskella itselleni uudenlaisia toimintamalleja ja ravintolaruoan popularisointia. Erilaisten ruoka- ja ravintolakonseptien ideointi ja alullepano oli piristävää, mutta nyt olen valmis palaamaan sen pariin, mitä eniten rakastan. Suurin intohimoni on valmistaa ensiluokkaista käsintehtyä ruokaa ja sitä osaamista haluan jopa aiempaa konkreettisemmin asiakkaille esitellä, sanoo ravintola Palacen Chef de Cuisine Hans Välimäki ja jatkaa: Klassinen keittotaito pysyy aina arvossaan ja kun minulle avautui mahdollisuus päästä toteuttamaan sitä ravintolalegendan keittiössä, en voinut olla tarttumatta mahdollisuuteen. Palacen juju on aina ollut modernissa suhtautumisessa ruokaan ja sitä linjaa tullaan edelleen jatkamaan.

Palkittu kaksikko keittiöön

Onnistuakseen Palacen kaltaisen, fine dining -ravintolan, American Bar -cocktailbaarin ja monipuolisen juhlakerroksen sisältävän kokonaisuuden operoinnissa, on Välimäki kutsunut aisaparikseen keittiömestari Eero Vottosen, entisen kollegansa ja luottomiehensä Chez Dominiquesta.

-Hienoa päästä taas kauhan varteen Eeron kanssa, joka on sitten viime kerran saavuttanut kokkien maailmanmestaruuden, ollut Suomen Bocuse d’Or -edustajana ja palkittiin ansaitusti alamme sisäisellä Kokkien kokki -tunnustuksella. Tarvitsen huippuosaavan aisaparin, sillä täällä joutuu taipumaan mitä erilaisempiin suorituksiin pariskuntaillallisesta satojen henkien juhlabankettien valmistamiseen, taustoittaa Välimäki Vottosen kutsumista monipuolisen Palacen kakkosmestarikseen.

Uusi identiteetti Palacelle

Helsingin olympialaisten vieraita vuonna 1952 vastaanottamaan valmistunut Eteläranta 10 edustaa modernismia ja sitä luonnehditaan usein suomalaisen taideteollisuuden käyntikortiksi. Rakennuksen kaikki ulkopinnat entisöidään laajassa julkisivu- ja kattoremontissa, jonka yhteydessä myös 10. kerroksen ravintola Palace näyttävine juhlatiloineen saa uuden, historialliselle pohjalle kaupunginmuseon hyväksynnällä rakennetun uuden identiteetin.

Lue myös