Siirry pääsisältöön

Grand Hotel Kempinski Riga – luksusta, jonka sinä haluat kokea!

Tervetuloa elokuvamaiseen aulaan, jossa sinut otetaan vastaan viiden tähden hotellin tyylillä. Kuten olen joskus todennut, on olemassa viiden tähden hotelleja, ja sitten on olemassa Grand Hotel Kempinskin viiden tähden hotellit. Ja hinta? No, hinta on korkea Riian muihin hotelleihin verraten, mutta jos vertaat suomalaisten hintatasoon, niin saat timantteja pennosilla!

Opera Deluxe huone

Me yövyimme Opera Deluxe huoneessa, joka on deluxe-tason huone, jossa on näkymät suoraan ooppera-talolle. Huone on 44 neliötä, ja huoneessa on jopa walk in-vaatehuone! Sanomattakin selvää, että sänky oli yksi mukavimmista sängyistä, jossa olen nukkunut ja kylpyhuone majesteettinen. Huone oli lyhyesti todettuna täydellinen.

Kylpylä aikuiseen makuun

Kuten kaikissa parhaimmissa kylpylöissä, täällä on myös ikäraja klo 18 jälkeen. Täällä voi siis rentoutua hiljaisuudessa, koska hintatasonsa takia tänne ei myöskään eksy humalaisia turisteja. Visiittiin tietenkin kuuluu muhkeat aamutakit ja ihanan pehmeät kylpytossut.

Aloitimme vierailumme ihanalla infrapunasaunalla. Saunan vierestä löytyi jääkaappi, josta sai ottaa rajattomasti vesipulloja sekä viilentäviä kasvopyyhkeitä. Itse allas-osasto oli todella tyylikäs, ja päädyssä oli myös lämmittävät pedit, joita on ihana käyttää etenkin talvella.

Allasosaston toisessa päädyssä avautui saunataivas. Sieltä löytyi jokaiselle jotain: höyrysaunaa, matalan lämmön saunaa sekä kovan lämmön saunaa. Saunojen ulkopuolelta löytyi myös kylmäallas, jossa sai pistäytyä saunasessioiden välissä. Ainoa (iso) miinus täällä oli, ettei missään saanut heittää löylyä kiukaalle.

Spa-hoitoja, jossa hieman sitä ekstraa

Me otimme hieronnat, ja voin kertoa että tämä laadukkuus jatkui myös hierontasalissa. Ja ennen sitä ja sen jälkeen! Ennen hierontaa meidät vietiin rentoutumaan takan ääreen rentoutumishuoneeseen, jonne tarjoiltiin laadukasta teetä. Hieronnan jälkeen tuotiin samaiseen huoneeseen, ja sait menuun, josta olisi ollut mahdollista tilata pikkusuolaista ja tietenkin shampanjaa. Meillä oli tiukka aikataulu, mutta meitä edeltäneet daamit olivat tilanneet itselleen charcuterie-lautasen ja pullollisen kuohuvaa – ja heidän meininkinsä näytti todella ihanalta. Ensi kerralla kun tänne menen, niin tilaan sen saman leikkele- ja juustolautasen ja pullollisen talon shamppanjaa – tämä on lupaus!

Aamiainen kuninkaallisesti

Miten kuninkaalliset syövät aamiaista? No mitä luultavimmin näin! Upeat kattaukset, rajattomasti shampanjaa, hunajakennoja, lukuisia eri tuoreita leipiä ja oma aamiaiskokki. Tässäpä vasta muutama huikea asia tältä aamiaiselta. Koronatilanne on myös huomioitu aamiaispöytien asettelussa, ja saa syödä rauhassa turvavälein.

Kuntosali kuin itse Madonnalla

En ole tainnut ikinä nähdä näin hienoa hotellin kuntosalia. Täältä löytyi kaikki laitteet, joita voisi toivoa – ja vielä muutama päälle.

Stage 22 ja alakerran osteribaari

Alakerran osteribaari – omnomnomnom! Eivät myöskään olleet pahan hintaisia, 20 euron hintaan sai osterin maisteluannoksen, jossa oli viisi erilaista, huippulaadukasta osteria.

Stage 22 on ylimmässä kerroksessa sijaitseva Grand Hotel Kempinski Rigan oma ravintola. Sisustus on värikäs ja upea. Drinkit valmistetaan huippumiksologien toimesta ja maistuvat kuin pala taivasta.

Ja tämä ruoka! Katsokaa, mitä pieniä taidonnäytteitä. Asettelu, raaka-aineet, värikkyys – Avot isolla A:lla! Todella hienosti on huomioitu kaikki mieltymykset ja allergiat, ja listan monipuolisuus ilahduttaa.

Jos menet kesällä, niin suosittelen menemään syömään terassille – näkymät sieltä ovat todella upeita. Jos menet muina aikoina – niin tämä terassi on pakollinen selfie-paikka. Me kävimme nauttimassa muutaman drinksun, kuten kuvassa näkyy. Toimituksen lemppari-drinkiksi valittiin Kempinskin nimikkodrinkki Mistaken.

Tämä oli meidän kokemuksemme Grand Hotel Kempinski Rigasta. Aivan fantastinen viikonloppu! Helsingistä lentää tunnissa Riikaan, ja lentokentältä keskustaan menee noin 20 minuuttia. Lennot menopaluu voi saada alle satasella ja Boltilla kannattaa matkustaa kentältä keskustaan, ja maksat noin 10 euroa.

Innostuitko matkasta ja nyt mietit mitä muuta siellä kannattaa katsastaa? Lue täältä Toptasten tärpit parhaimpiin ravintoloihin, kahviloihin ja baareihin. Ja täältä voit lukea muista viiden tähden hotelleista.

Kiitos kun olit mukana matkassamme – palataan taas!

Kuvat: Elina Engberg

Lue myös