Siirry pääsisältöön

Georgialaisesta ruoasta seuraava megatrendi?

– Kaikki alkoi siitä, kun Nika ehdotti minulle oman ravintolan perustamista työskennellessään kokkina georgialaisessa ravintolassa. Aluksi en innostunut ajatuksesta, sillä minulla oli jo mielekäs ja itsenäinen työpaikka. Mieheni pyysi minua tekemään edes kannattavuuslaskelmat. Ne osoittivat, että suhteellisen pienelläkin myynnillä on mahdollista pysyä leivän syrjässä kiinni ja idea alkoi vaikuttaa toteuttamiskelpoiselta.

Ravintolatilan löytäminen ei osoittautunut helpoksi tehtäväksi uudelle yrittäjäpariskunnalle.  Lopulta 16 paikkainen tila löytyi sosiaalisen median verkostojen kautta ystävän ystävän äidin avulla. Sopivat puitteet saatiin itse remontoimalla. Perhe ja ystävät asensivat lattialaminaatteja ja maalailivat seiniä. Ystävän mies rakensi sohvarungon, jonka Sini ystävänsä kanssa verhoili. Vanhat harmaansävyiset lamput maalattiin kuparinväriseksi spraymaalilla.

ruoka

Georgiassa ruokaillaan yhdessä

– Esittelemme jokaiselle uudelle asiakkaallemme georgialaisen yhteisöllisen ruokakulttuurin. Georgiassa kukaan ei tilaa ravintolassa yhtä annosta itselleen, vaan runsas Supra-illallinen katetaan pöydän keskelle monenlaisista herkuista, joista jokainen voi ottaa lautaselleen mieleisensä. Ruoka on ilotulitusta kaikille aisteille ja sitä tarjoillaan kursailematta. Nika huolehtii reseptiikan autenttisuudesta, ja hän on palkannut Georgiasta huippukokkeja ravintoloihimme, Sini kertoo.  

”Georgialainen ruoka on ilotulitusta kaikille aisteille.” 

Georgialaista vieraanvaraisuutta osoitetaan asiakkaille kohtelemalla jokaista kuin kauan kaivattua ystävää. Ei ole kerta taikka kaksi, kun Sini ja Nika ovat oman työvuoronsa päätteeksi jääneet nauttimaan lasin viiniä asiakkaidensa kanssa keskusteluiden jatkuessa kiinnostavina. 

– Aukioloajat ovat vähän vitsi nykyään, mutta ne voi tarkistaa Valtioneuvoston sivuilta, Sini ohjeistaa pilke silmäkulmassa. 

Rioni sijaitsee Kasarmikatu 25:ssä Helsingissä, Ukkohauentie 9:ssä Espoossa, Kristiinankatu 9:ssä Turussa ja Rautatienkatu 12:sta Tampereella. Lisätietoa löydät osoitteesta www.rioni.fi.

Teksti: Pinja Palmunen

Lue myös