Siirry pääsisältöön

Finnjävelissä suomalainen ruoka nousee uudelle tasolle

Uusissa Taidehallin tiloissa viime syksynä avannut Finnjävel on tavallaan kaksi ravintolaa: ravintolassa on fine dining -puoli Salonki, joka tarjoilee pidempää maistelumenuta, sekä rennompi Sali, jossa on tarjolla lyhyempi kauden menu ”fine dining meets bistro” -hengessä.

Tutustuimme Finnjävelin ruokiin ensimmäistä kertaa viime keväänä, jolloin Finnjävelin tiimi toimitti kotiruoka-annoksia etätöitä tekeville ympäri pääkaupunkiseutua. Lindströmin pihvien ystävinä tilasimme tuolloin Finnjävelin lindströmit kotiin, ja annos jäi mieleen kevään parhaana take away -lounaana. Siispä halusimme tulla paikan päälle Ainonkadulle testaamaan ravintolan menun.

Finnjävelin Sali-puolen tunnelma on kodikas ja skandinaavinen. Tunnelmaa luovat tiskin takana näkyvät vanhat kahvipurkit ja tuohireppu. Taustamusiikkina soi teemaan sopivasti kotimaisia iskelmiä.


Salin kattoa koristavat varjostimet, jotka on kuvioitu räsymattoraidoin.

Ruokalistan kantavana teemana ovat kotimaiset perinneruoat, jotka on päivitetty 2020-luvulle. Pohjana ovat sesongin parhaat raaka-aineet.

Kausimenun alkuun tarjottiin kalalajitelma: sokerisuolattua lohta, matjessilliä ja graavia siikaa piparjuuren kera.

Kalalajiteman kanssa tarjottiin raikas valkoviini ja Annabelleä perinteisessä perunakapassa.

Toinen alkuruoka oli toripiirakaksi nimetty ruokalaji, jossa tartarpihvi oli yhdistetty mallasleipään ja pikkelöityyn sipuliin. Olemme suuria tartarpihvin ystäviä, ja mielestämme Finnjävelin toripiirakka nousee Helsingin parhaiden tartarien listalla aivan kärkikahinoihin.

Annoksen suositusviiniksi oli valittu roséviini, joka taittoi friteeratun leivän rasvaisuutta erinomaisesti. Tämä viinin ja ruokalajin yhdistelmä oli menun paras.

Pääruokavaihtoehtoina oli karitsan seläkettä ja kateenkorvaa sekä paistettua kuhaa.

Karitsan seläke oli mureaa ja annos kokonaisuutena miellyttävä.

 Kalan kanssa tarjottu savustettu voikastike oli maukasta.

Kala-annoksen yhdistelmä tarjotun viinin kanssa oli harmoninen.

Jukolan juustolan välijuusto portviinin kera.

Jälkiruokana tarjoiltiin mustikkapiirakkaa, joka oli saanut Finnjävelin keittiössä seurakseen maitojäätelöä. Viinisuosituksena mustikkapiirakalle tarjoiltiin kotimaisen Ainoa Wineryn Vaapukka-viiniä, joka toi annokseen juuri sopivasti makeutta.

Salin neljän ruokalajin menun hinta oli 49 eur, ja menu oli hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvä. Menun sijaan listalta voi myös tilata yksittäisiä annoksia. Viinipaketin viinit täydensivät annoksia erinomaisesti ja veivät annosten makumaailmat uudelle tasolle. Viinien kaadot oli myös juuri sopivasti mitoitettu annoksiin.

Tänne palaamme pian uudestaan!

Kuvat: Marcus Segerqvist

Lue myös