d-md-none
Siirry pääsisältöön

Fiiniä lounasta hiedassa

Olin taannoin pressitilaisuudessa ravintola Hiedassa. Aiempaa kokemusta on samassa tilassa toimineesta Salvesta mutta tämä oli ensi visiittini tässä konseptissa. Valoisuus, avoimuus ja miljöö olivat kohtuullisen nuorekkaita vaikka tilasta tulee vieläkin mieleen merimieskapakka. Ravintola Hiedan ravintola toiminnasta vastaa ravintola Nokasta tutut Ari Ruoho ja Terhi Vitikka. Täsmennyksenä kerrottiin, ettei ruokatuote ole tarkoitus olla samanlainen kuin Nokassa mutta raaka-aineet ja niiden laatu tulee olemaan tinkimätön. Tilassa oli myös Ankkan kasvattaja joka kertoi toiminnastaan muutamalla sanalla.

Söimme kolme ruokalajin menun jossa oli alkuun blinejä, pääruuaksi ankkaa ja jälkiruuaksi suklaafondanttia. Ajatuksen tasollla aika tuhteja ruokalajeja mutta sehän kuuluu tähän vuodenaikaan. Blinit saapui ja niissä oli minun kohdalla tartaria ja muilla mätiä. Muutaman blinin jälkeen pystyin toteamaan että hyvää oli eikä niiin raskasta kuin ehkä alkuun ajattelin.

Pääruokana tuli ankkaa varsin mielenkiintoisella esillepanolla. Lautanen tuli pöytään lisäkkeiden ja kastikkeen kera ja keskelle pöytää kannettiin valurauta patoja joissa oli ankankoipia. Liha oli pehmoista ja lisäkkeinä olleet pyreet sekä punakaali olivat myös maullisesti hyvässä harmoniassa. Annos oli niin ruokaisa että isompikin asiakas tulisi tästä tyytyväiseksi.

Aterian kruunun oli seuraavana vuorossa, eli jälkiruoka. kahvisuklaa fondanttit tulivat pöytään ja ensimmäisellä lusikallisella pystyi näkemään valuvan suklaakakun sisuksen. Hyvää, täyttävää ja juuri semmoista mitä voisin haluta syödä arkena. Tavallaan ne ruokailiat jotka pitävät yksinkertaisista asioista hyvin tehtynä, tämä ravintola on kuin luotu heille. Ravintolassa on myös omaa olutta ja varsin kattava juomapuolikin jota ei sovi unohtaa. Menun hinta oli 49€ joka ainakin omasta mielestäni varsin kohtuullinen hinta näinkin siististä kokonaisuudesta. T. Alexander

Joko kiinnostuit, lue lisää ravintolan sivuilta.

Lue myös