Siirry pääsisältöön

Fiasco? by Ultima toi Italian Helsinkiin

Aitoa italialaista ruokaa ja viiniä tarjoavassa Fiasco? by Ultimassa käynti on kuin lomamatka keskelle ihaninta Italiaa. Kun ravintolaan astuu sisään, kuuluu jo ovelta iloinen tervehdys ”Buonasera!” ja korviin kantautuu italialaisen iskelmän soinnut. Tunnelma on lämmin.

– Meillä illallistetaan rennossa hengessä, hymyt kasvoilla. Konseptimme ei ole fine diningia, vaan helposti lähestyttävää ja elämyksellistä ruokailua. Haluamme tarjota keinon arjesta irrottautumiseen turvallisesti, kertoo ravintolapäällikkö Katja Heiskanen.

Heiskanen kertoo, että ravintolan omistaja Henri Alén on työskennellyt Italiassa ja tuonut sieltä rehelliset italialaiset maut Helsinkiin. Annokset valmistetaan pieteetillä ja oikeilla raaka-aineilla, ja kruunataan maukkailla viineillä – juuri niin kuin Italiassa.

– Tarjoamme myös viini-dinnereitä, joiden kuukausittain vaihtuvat teemat mukailevat Italian eri maakuntia. Seuraavaksi maistelemme Toscanan viinejä, yhdistettynä alueelle tyypillisiin makuihin.

Viini-dinnerit järjestetään ravintolan Helsingin Etelärannassa sijaitsevissa, tunnelmallisissa tiloissa. Illallisen ja viinitastingin sisältäviin iltoihin myydään vain parikymmentä paikkaa, vaikka tilaan mahtuisi tuplasti enemmän väkeä. Näin huolehditaan kaikkien turvallisuudesta ja viihtyvyydestä. 

– Meille voi poiketa syömään yhden ruokalajin tai istua nauttimaan menun, ja siihen päälle aidot mutteripannukahvit. Torstaisin ja perjantaisin tarjolla on suosittua simpukkapastaa, jota kannattaa ehdottomasti testata – ja kertoa jo varauksen yhteydessä, että haluaa tätä erityisherkkua tilata, vinkkaa Heiskanen.

Lue myös