d-md-none
Siirry pääsisältöön

Fazer Culinary Team Finlandin huippukokit kilpailevat maailmanmestaruudesta 26.11.

Kultaa olympialaisissa voittanut Fazer Culinary Team Finland taistelee kokkien maailmanmestaruudesta maanantaina 26.11. Luxemburgissa. Culinary World Cup -kilpailun Catering-sarjassa vaativana tehtävänä on loihtia lounas 150 hengelle. Mukana ennätysmäärä joukkueita ja tiukan karsinnan kautta mukaan kilpailuun pääsi 15 joukkuetta.

Joukkue on valmistautunut kilpailuihin kaksi vuotta ja harjoitellut yhdessä 1,5 vuotta. Yhteistyö keittiössä on saumatonta. Menestyminen vaatii huippusuorituksen ja jokaisella keittiömestarilla on joukkueessa oma roolinsa. Kilpailupäivänä joukkue herää puoli kolmelta aamulla, ja seitsemään mennessä tavarat on oltava paikoillaan ja kokkaus saa alkaa. Kilpailulounas tarjoillaan kello 12.

Upean olympiamenestyksen jälkeen Fazer Culinary Team Finland on jatkanut työtään uudistetulla kokoonpanolla, jonka johtajana toimii edelleen tuotekehityspäällikkö Karri Käki Fazer Food Servicesiltä. Joukkueessa ovat jatkaneet kapteeni Mika Pesonen, Tapio Bergström, Sami Toropainen, Reko Riikonen, Lilli Jyräs, Juha Aalto ja Matti Tikka. Uusina jäseninä mukaan liittyivät Lemmikki Ruuskanen ja Antti Tynkkynen.

Ruokahävikkiä vastaan

Kilpailumenun teemana on ”Fighting Food Waste. Tehtävänä kilpailussa on valmistaa viidessä tunnissa runsas lounas 150:lle hengelle. Lounaaseen sisältyy salaattipöytä, keitto, kolme pääruokaa, neljä lisäkettä sekä jälkiruoka. Teeman johdosta menuta on rakennettu huolellisesti, jotta joukkue pystyy hyödyntämään kaikki raaka-aineet parhaalla mahdollisella tavalla.

Kilpailulounaalla tarjoillaan muun muassa broileria, jossa kastike on keitetty rangoista ja lisäkkeenä tarjotaan mänty-spelttipolentaa. Vihannessalaattien kastikkeisiin on puristettu mehut hedelmien kodista ja kurkun sisuksista. Öljyt on maustettu yrtinvarsilla.

”Tuomareita on meidän kategoriassa kaikkiaan viisi; kaikki kansainvälisissä kilpailuissa aikanaan menestyneitä ammattilaisia. He arvostelevat kokonaisuuden: ruoan maku, esillelaitto, ammattimainen ruoanvalmistus, yhteistyö ja roolit keittiössä, hygienia ja siisteys, ravitsemus ja luonnollisesti kilpailun teeman, ”fighting food waste”, huomioiminen menussa ja toiminnassa”, kertoo Fazer Culinary Team Finlandin joukkueenjohtaja Karri Käki.

Kaikkien tavaroiden ja raaka-aineiden pakkaaminen on iso työ. Lähes kaikki raaka-aineet mausteita ja muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ovat kotimaisia, puhtaita raaka-aineita. Joukkue ottaa kaiken mukaansa myös siksi, että menu on tehty ja tekemistä harjoiteltu juuri samoilla aineksilla. 

”Muun muassa kotimainen jyväbroileri ja kotimainen kuha ovat lämpimien ruokien pääraaka-aineita. Menussa korostuu myös sesonki jossa näkyvät juurekset, kaali ja metsän antimet parhaimmillaan”, kertoo Käki.

Tiimiä ovat tukemassa myös kumppanit Atria, Hartwall, Meira Nova, Valio, Dieta, E.Ahlström, ja Kalatukku Eriksson.

Culinary World Cup on neljän vuoden välein järjestettävä kansainvälinen maailmanmestaruuskilpailu, johon osallistuu joukkueita Aasiasta, USA:sta ja lukuisista Euroopan maista. Catering-sarjassa on mukana ennätysmäärä joukkueita. Tiukan karsinnan kautta mukaan kilpailuun pääsi 15 joukkuetta.

Fazer Culinary Team kilpailee maanantaina 26.11. Maanantaina illalla ratkeaa joukkueen taso (kulta-, hopea- tai pronssitaso) ja lopulliset pisteet ja sijoitus kerrotaan päättäjäispäivänä torstaina 29.11. iltapäivällä.

Lisätietoja kilpailusta : www.fazerfoodservices.com/fi/fazer-culinary-team

Lähde: www.news.cision.com/fi/fazer-group/r/fazer-culinary-team-finlandin-huippukokit-kilpailevat-maailmanmestaruudesta-26-11-,c2681173

Lue myös