d-md-none
Siirry pääsisältöön

Fat Lizard maistui paremmalta lounaalla

Olutpanimosta tuttu Fat Lizardin poppoo pisti pystyyn (hieman yllättäen) ravintolan Otaniemeen, joten pitihän se käydä tsekkaamassa. Kävin siippani kanssa jo aiemmin tutustumassa ravintolan tarjoomaan eräänä maanantai-iltana. Valitsimme listalta burgerin, joka oli hienoinen pettymys. Hodarin muotoinen makujen sekamelska ei vakuuttanut ja haarukointikin oli hankalaa lautasena toimivasta laatikosta. Olut maistui, mutta muutoin ruokailusta jäi hieman huono ja pettynyt maku suuhun.

Odotinkin mielenkiinnolla millainen Fat Lizardin lounaskattaus olisikaan. Jäisikö rafla pysyvästi ravintolakartallani miinusmerkkiseksi vai värähtäisikö viisari plussan puolelle?

Miljöönä ravintola on todella tyylikäs – olematta silti kolkko. Kun astuu ovesta sisään, ravintolan koko yllättää. Näin kommentoi moni muukin, joka jonotti maksamaan lounasbuffetia. Fat Lizard sijaitsee muuten näppärästi aivan Aalto-yliopiston Tietotien puoleista metron sisään/uloskäyntiä vastapäätä, ja oman kokemukseni mukaan paikan päälle kannattaa tulla ainakin lounaalle muulla kuin autolla – parkkipaikka on nimittäin todella nafti.

Fat Lizard on löytänyt nopeasti lounaskansan Otaniemessä ja todennäköisesti asiakkaita virtaa laajemmaltakin alueella, sillä ravintola oli tupaten täynnä. Ei ihme, sillä Fat Lizard on varmasti monelle toivottu lisä Otaniemen aluella, jossa on runsaasti yrityksiä. Moni tuo varmasti mielellään asiakkaansa toimistoruokalasta astetta viihtyisämpään miljööhön.

Päivän lounasbuffet näytti tältä:

Ja pöydässä tältä:

Vaihtoehtona kasvisruokailijalle oli tarjolla pastaa ja viiden euron upgreidauksella saattoi lautaselle valita pitaleipää lampaanlihalla avec feta-rucolasalaatti. Vaihtoehtoja löytyi siis monenlaiseen nälkään ja ruokavalioon.

Ja eikun maistamaan!

Lounasbuffetin komponentit maistuivat sulassa sovussa lautasella maukkailta ja korkealaatuisilta. Tuoretta, raikasta ja hyvistä raaka-aineista valmistettua. Etenkin lihapullat maistuivat kotona tehdyiltä mummon pyöryköiltä eikä niiden koossakaan oltu nuukailtu. Lihapullien kaverina Patatas Bravas -perunat olivat aika kaukana alkuperäisestä, mutta toimivat silti. Bouillabaisse rouillen kera (jota en keittoa lappoessani muistanut kuvata) oli todella maukas.

Kaiken kaikkiaan lounasbuffet oli laadukas kokonaisuus, joten asetan Fat Lizardin lounaskartalleni isolla tähdellä! A la carte – vaatii vielä toisen checkin.

Ps. Johtuiko kenties siitä, että ravintola on avattu aivan hiljattain, mutta logistiikka ei lounasaikaan toiminut aivan superilla. Kassajonoa kertyi ulko-ovelle saakka, lautasia ja kahvimukejakin joutui odottelemaan tovin.

VARAA PÖYTÄ: Fat Lizard Herttoniemi | Fat Lizard Otaniemi

Lue myös