Siirry pääsisältöön

Deluxe Burger & Pizza ihastuttaa ajankohtaisilla ja yllättävillä annoksillaan

Lähdemme perjantai-iltana kohti Myyrmannin kauppakeskusta ja ravintolaa, joka on tullut tunnetuksi erityisesti karhuburgeristaan. Deluxe Burger & Pizza sijaitsee kauppakeskuksen toisessa kerroksessa. Paikka vaikuttaa suositulta, sillä ravintola on täynnä ja sisäänkäynnillä on jonoa. Meidät otetaan iloisesti vastaan, ohjataan pöytään ja ravintoloitsija Tony Brander saapuu oitis esittelemään meille ruokalistaa.

Olen se ihminen, joka tutustuu ravintolan menuun aina etukäteen ja tälläkin kertaa olin päätynyt muutamaan vaihtoehtoon ennen ravintolaan saapumista. Paikalla Tony kuitenkin pääsi yllättämään meidät lokakuun kausituotteilla. Vaihtoehtoina oli burgeri Wagyu-härällä, Grönbackan maltaista valmistettu olutsämpylä ja Beyond Meat -kasvispihvillä höystetty burgeri. Koska Beyond Meat on hiljattain tullut kauppojen hyllyille ja näkynyt myös somessani, oli selvää, että burgeri pääsisi testiin. Seuralaiseni valinta oli Wagyu-burgeri. Hampurilaisten kanssa tilasimme ranskalaiset, ja minä juuston ystävänä valitsin parmasanilla kuorrutetun version. Vaihtoehtoina olisi ollut myös bataattiranskalaisia, mutta tällä kertaa perinteiset veivät voiton. Lisäksi tilasimme muutaman dipin ranskalaisille.

Ruokajuomiksi valikoitui Otaniemestä kotoisin olevan Fat Lizard -pienpanimon oluet, vaikka Tony kehui myös heidän italialaisia viinejään. Seuralaiseni on vannoutunut Ipan ystävä, joten Conan juice Vermont Ipa oli luonnollinen valinta hänelle. Itse olen hieman nirsompi ja kerroin pitäväni miedoista oluista, ja tämän kuullessaan Tony suositteli minulle Saison Roseta, joka oli minulle täysin uusi tuttavuus. Suositus meni ihan nappiin: juoma oli raikas ja hieman hedelmäinen, eikä yhtään kitkerä.

Hampurilaiset oli kasattu houkuttelevasti ja ne oli helppo syödä, vaikka kokoa löytyi. Minun burgerissani oli herneproteiinipohjaisen Beyond Meat -kasvispihvin lisäksi runsaasti tuoretta avokadoa, tuoreita chiliviipaleita, rucolaa, tomaattia, grillattua punasipulia ja valkosipulimajoneesia. Pihvi oli grillattu laavakivillä ja se maistui. Avokadon ja chilin suurkuluttajana burgerin makumaailma oli minulle oikein mieleinen! En ole itse syönyt punaista lihaa vuosiin, joten annoin seuralaiseni maistaa burgeriani. Arvio pihvistä oli, että koostumus ei ehkä ihan mene lihasta, mutta maku ja eteenkin ulkonäkö muistuttavat lihaa. Tässäpä onkin oiva vaihtoehto myös lihasta pitäville!

Ravintoloitsija Tony Brander.

Wagyu-burgerissa maistui lisänä paahdettua punajuuri, grillattu punasipuli, cheddar, rucola ja timjamimajoneesi. Burgeri oli seuralaiseni mukaan oikein herkullinen.

Viikonlopun kunniaksi otimme myös jälkiruokaa: limonejäätelöä Italian alpeilta ja suklaabrownieta vaniljajäätelön ja vadelmakastikkeen kera. Maistelimme jälkiruokia ristiin ja itse pidin erityisesti raikkaasta jäätelöstä tuhdin aterian päälle.

Deluxe Burger & Pizzan suklaakakun sisältä paljastui ihanaa sulaa suklaata.

Tunnelma ravintolassa oli lämminhenkinen ja tekemisestä välittyi se, että asioita tehdään suurella sydämellä ja kokeilunhalulla. Karhuburgerin lisäksi valikoimasta löytyy rohkeille sirkkaburgeri, vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville keto-burgeri ja suureen nälkään mörkö-burgeri, joka syntyi jääkiekon MM-huuman aikaan. Jälkimmäisellä on painoa jopa 800 grammaa! Osa sämpylöistä värjätään mustaksi mustekalan musteella – lopputuloksena pöytään kannetaankin varsin näyttäviä burgereita.

Kun teimme lähtöä, viereiseen pöytään kannettiin herkullisen näköiset pizzat. Keskeltä rapea ja reunoilta muhkea pizza houkuttelee meidät Deluxe Burger & Pizzaan varmasti uudemman kerran!

Lue myös