Siirry pääsisältöön

Dani Hänninen matkalla ravintolayrittäjäksi – Ravintola Wellamon uusi tarina alkaa tästä!

Dani Hänninen, 27 on kokenut keittiömestari ja yrittäjä Helsingistä. MasterChef 2020 -ohjelmastakin tuttu Dani on järjestänyt lukuisia menestyksekkäitä Pop up -ravintoloita sekä kokkivierailuja, ollut mukana tekemässä arvostettua Michelin tähteä Ravintola Grönille. Tänä syksynä Hännisestä tuli ravintolayrittäjä ja ravintola Wellamon keittiömestari, tarkoituksenaan nostattaa tämä Katajannokan kateissa ollut helmi uusiin sfääreihin.

Kun tulevaisuuden ammatinvalintaa epäröivä Hänninen ei muutakaan keksinyt, hän päätyi aloittamaan kokin opinnot Järvenpään Keudassa vuonna 2010. Hän naurahtaa kertoessaan, että tavallaan hänestä olisi voinut tulla vaikka putkimies. Hännisen ensimmäisen vuoden opinnot tuntuivat ankeilta ja hän suunnitteli lopettavansa koulua. Tylsistyneisyys vaihtui kuitenkin nopeasti innostukseen, kun ensimmäinen työharjoittelu fine dining -ravintola G.W. Sundmansissa alkoi. Hän alkoi hahmottamaan isompaa kuvaa ja sitä mitä ravintola-alalla työskentely oikeasti on, keittiössä työskentelevät ammattilaiset tuntuivat nuoresta Hännisestä staroilta.

”Se tuntui siltä, kuin olisi ollut katsomassa jotain rokkikeikkaa”, Hänninen naurahtaa.  

Toisena opintovuonna hän pääsi harjoitteluun Michelin-tähdellä palkittuun ravintola Oloon sekä muihin huippu ravintoloihin. Silloin ajatus ravintola-alasta sekä keittiömestarina työskentelystä sai lopullisen vahvistuksen ja hän alkoi janoamaan uutta sekä halusi oppia lisää ja enemmän.

Valmistuttuaan Hännisellä alkoi pitkä työputki Helsinkiläisissä ravintoloissa, hän kuitenkin nopeasti tajusi haluavansa ottaa askeleen urallaan eteenpäin ja aloitti ruokatuotannon johtamisen opinnot Haaga-Heliassa. ”Kokkina sä ajattelet tietyllä tavalla ja mä yksinkertaisesti halusin ajatella isommin. Restonomiopinnot auttoi mua ymmärtämään paljon syvällisemmin koko alaa.”, kertoo Hänninen.

Luovuus pääsi valloilleen, kun ajatus omasta ravintolasta konkretisoitui

Pandemia-aika herätti Hännisessä ajatuksen yrittäjyydestä ja omasta ravintolasta. Haaveet konkretisoituivat, kun Hänninen tapasi The Bull &  The Firmin omistajat: Turo Kotajärven, Jun Kondon, Timo Aallon, Atte Puolakan ja Jesse Teerenmaan.

”Oltiin jo pidempään puhuttu yhteisestä ravintolasta. Alkuvuodesta alettiin etsiä sitä tosissaan ja viime keväänä tultiin katsomaan Katajanokalla sijaitsevaa Wellamoa – ja se oli sitten siinä. Päätettiin itseasiassa jo samana päivänä, että tämä on se mesta!”, Hänninen kertoo. Ravintolan konseptista heillä oli alusta asti selkeä ajatus: ”Tehdään hyvänmielen ravintola mihin kuka tahansa voi mennä ja sellainen mihin me haluttaisiin itse mennä meidän vapaa-ajalla syömään hyvää ruokaa ja juomaan rennosti ja ennen kaikkea viihtymään.”, Hänninen jatkaa.

Wellamo on ollut jo vuosia Katajanokkalaisten tuntema ravintola, nyt kuusikolla on kuitenkin mielessä nostattaa Wellamon tarina suuremmin helsinkiläisten tietoisuuteen, säilyttäen ”skattalaisten oman olohuone fiilis” ja arvostaa sekä haalia sen Wellamon pitkää histroriaa.

Pohjoismaalaista bistroruokaa ja vilpittömän hyviä cocktaileja

Wellamon pitkä historia antoi selkeää osviittaa mihin suuntaan lähdetään ruoan ja juoman suhteen. ”Tehdään modernia hyvää pohjoismaalaista bistroruokaa, otetaan messiin kuitenkin vanhoja klassikoita, kuten pelmeneitä ja kateenkorvaa. Me tarjotaan niitä raaka-aineita, jotka ovat parhaimmillaan. Wellamon menusta löytyy juureksia, sisäelimiä, hyvää lihaa ja hyvää kalaa, mutta kokonaisuus on aika lailla kasvis-kala painotteinen. ”, Hänninen kuvailee.

”Viinejä meiltä löytyy laaja kattaus klassikoita, sekä sitten vähän modernimpaa natuviiniä. Meidän valttikortti on oikeastaan meidän cocktail-lista. Me yhdistetään törkeen hyvä cocktail-osaaminen hyvään ruokaan!”, Hänninen kertoo. Wellamon yksi omistajista Turo Kotajärvi on tunnettu ja palkittu baarimestari, ja hän on aikoinaan työskenteli Bar Runarissa, palkitussa ja kansainvälistä tunnustusta saaneessa cocktail-baarissa. Muutkin osakkaat ovat työskennelleet pitkään baaripuolella ja saaneet tunnustusta. Wellamossa työskentelee intiimi kuuden hengen tiimi: keittiömestarina Dani Hännisen lisäksi kaksi kokkia ja ravintolapäällikkö Minna Tuomelan johdolla salissa kaksi tarjoilijaa.

Wellamon fiilis on vintagea lautaselta kattoon

Tiikki-puiset pöydät, arabian posliiniset kannut, vanhat mummolasta tutut käsinkirjailtut pellavaservietit ja seiniä koristava abstrakti taide luovat tyylikään sekoituksen vanhaa ja uutta. Suurin osa ravintolan materiaaleista on ostettu second-handina ja näihin upeisiin ja ihastuttaviin yksityiskohtiin jää helposti asumaan.

”Wellamo perustettiin Katajanokalle, Vyökadun kulmaan vuonna 1975. Heta Brotherus tykästyi pieneen mutta viihtyisään tilaan ja terassiin, josta aukeaa komea kaupunkimainen merimaisema. Hetan keittotaidot rajoittui kotikeittiöön, mutta hänen ruokaansa rakastettiin myös uudessa ravintolassa, jossa nautittiin lisäksi taiteesta ja erilaisista tapahtumista. Wellamon vuosiin on mahtunut käänteitä ja kunnioitettuja keittiömestareita, ja vuosikymmenten aikana se on kerännyt kiitosta tunnelmallisena kohtaamispaikkana.”


 

www.wellamo.fi

Lue myös