d-md-none
Siirry pääsisältöön

Copas y Tapas tarjoaa yllätyksiä ja korkealuokkaista asiakaspalvelua isännän ottein

Lahdenojan luotsaama perheyritys Copas y Tapas avasi ovensa vuonna 2010 viini- ja tapasbaarina. Tänä päivänä ravintola on Lahdenojan mukaan skandinaavinen bistro. – Valmistamme edelleen tapaksia alkuruuiksi, mutta käytämme niissä pääosin kotimaisia sesongin lähiraaka-aineita. 

Lahdenojan mukaan Copas y Tapas on aina ajankohtainen. – Se tarkoittaa, että emme keksi erikoisviikkoja, vaan vaihdamme menun pääruuat tasaisesti 4-6 viikon välein sesongin raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Hyvä esimerkki on vaikkapa Saarijärveläinen Highlanderin pihviliha. Odotamme parhaillaan, että tuottajamme ilmoittaa, että liha on riippunut riittävän pitkään. Kun raaka-aine saapuu keittiöön, suunnittelemme pääruuan. Keittiömme sydän on Josper-puuhiiliuuni, jossa valmistamme päivittäin pääruuat.

Yllätyksellinen menu

Copas y Tapasissa ei ole myöskään auki kirjoitettua ruokalistaa. – Meillä on menu, jonka ensimmäinen nimike on kolme tapasta. Ideana on se, että olemme suunnitelleet valmiiksi yleisimpiin ruokavalioihin sopivat 8-10 gastronomista tapasta, joiden pohjalta voimme valmistaa asiakkaille erilaisia kolmen tapaksen komboja. Kun asiakas istahtaa pöytään, tiedustelemme alkuun mahdolliset ruokavaliot ja allergiat tai raaka-aineet, joista hän ei pidä. Vastausten perusteella valmistamme jokaiselle asiakkaalle oman tapas-lautasen. Tapakset ovat siis aina yllätys. Pääruuat jokainen luonnollisesti valitsee itse. Meillä on menuvaihtoehtoina aina sesongin raaka-aineista valmistetut liha-, kala- ja kasvis pääruokavaihtoehdot sekä yksi ns. Upgrade-annos. Aterian kruunaa jälkiruoka, joka sekin vaihtelee sesongin mukaan. 

Copas y Tapas on ollut uskollinen filosofialleen alusta lähtien. – Uskomme omaan tekemiseen ja palvelufilosofiaamme. Kaiken tekemisen ytimessä on vahva isännyys ja vieraiden viihtyvyys. Meidän tehtävämme on huolehtia asiakkaasta niin, että hän tuntee olonsa kotoisaksi, istuipa hän pöydässä yksin, kaksin tai isommassa seurueessa, Lahdenoja toteaa. 

Teksti: Mia Heiskanen

Copas y Tapas
Fabianinkatu 16
00100 HELSINKI

Lue myös