d-md-none
Siirry pääsisältöön

Clarionin avajaiset – elämys kaikille aisteille

Olimme paikalle viime torstaina juhlistamassa Nordic Choice Hotelsin uusinta tulokasta Clarion Helsinkiä noin tuhannen muun kutsuvieraan kanssa. Heti kärkeen on kerrottava, että kyseessä oli yhdet hienoimmista avajaisista hetkeen. Näyttävyys tuntui olevan läpikantavana teemana, minkä todisti jo illan avausesitys hotellin ulkopuolella. Narun varassa nähtiin myös hotelliketjun omistaja Petter Stordalen, jolla oli itseoikeutetusti vahva rooli avajaisissa. 


Ilotulitus oli kerrassaan huikea!

Avajaisten houstina toimi Krista Siegfrids, joka esiintyi useampaan otteeseen illan aikana. Lavalla nähtiin myös Kasmir. Huikea ääni ja lavapresenssi! Tykättiin toptastelaisten kanssa todella paljon. 

Illan osuus, jota me muiden ohella odotimme erityisen paljon – ruokailu. Odotukset olivat kovat, sillä ruoan takana oli maailmankuulu huippukokki Marcus Samuelsson. New Yorkissa asuva kokki pöyrittää useita ravintoloita ja on tullut ihmisille tutuksi kautta maailman erilaisten ruokaohjelmien kautta. Samuelsson on päässyt kokkaamaan muun muassa Michelle Obaman kanssa ”Good Morning America” -ohjelmassa. Itsellänikin oli mahdollisuus vaihtaa tyylikkään herrasmiehen kanssa muutama sana. Toptasten Mia haastatteli Samuelssonia aiemmin päivällä, joten kannattaa pysyä kuulolla, mikäli herran ajatusmaailma kiinnostaa. 

Erityiskiitosta on annettava jo pelkästään ruoan esillepanolle. Talvinen luonto näkyi tarjoilupöydissä jääveistosten ja kanervien muodossa. Jääveistosten lomassa tarjoiltu ruoka ei onneksi jättänyt kylmäksi. Valinnanvaraa löytyi runsaasti: salaattia, pähkinöitä, juustoa, paahdettuja kasviksia, kanaa, lohta, katkarapucocktaileja sekä häränlihaa. Suomalaiseen makuun sopivia ruokia pienellä twistillä. Makujen ja tekstuurien monipuolisuus oli mahtavaa. Löytyi mehevää, täyteläistä, raikasta, kirpeää ja rouskuvaa. Annokset eivät sinänsä olleet yllättäviä, mutta se mitä oli valmistettu, oli tehty hyvin. Omia suosikkejani olivat muun muassa paahdettu kukkakaali tahinikastikkeella sekä täydellisesti kypsennetty lohi.
Huomioni kiinnittyi heti aluksi runsaaseen jälkiruokapöytään. Macaronseja, minisitruunapiirakoita, popcorn-pannacottaa, lajitelma suklaata. Pala taivasta! Macaronsit kuuluvat heikkouksiini. Niitä valmistuu aina silloin tällöin myös kotona. Nämä veivät kirkkaasti voiton. Eniten ihastutti suolaisen ja makean yhdistelmä popcorn-pannacotta-annoksessa. Näitä pitää saada joskus lisää!Ilta antoi odottaa paljon myös Samuelssonin luotsaamalta Kitchen & Table -hotelliravintolalta. Ravintolan menu on saanut vaikutteensa Manhattanin makumaailmasta, jota on täydennetty paikallisilla raaka-aineilla. Taidanpa ensi alkuun varata seuraavalle viikonlopulle brunssin Clarionista.

Loistelias ilta oli hyvä päättää kerroksessa 16 sijaitsevaan Sky Bariin. Hulppea näkymä avautui Tuomiokirkolle asti. Näyttävää – alusta loppuun asti.

Toptasten mimmit

Lisää Clarionista löydät täältä.

Lue myös