d-md-none
Siirry pääsisältöön

Chapter Vuoden ravintolaksi

Suomen Gastronomien Seura vaikuttui Chapterin peltoyhteistyöstä ja viinilistasta.

Vuonna 2017 perustettu helsinkiläisravintola Chapter on kiilannut nopeasti Suomen huippuravintoloiden kärkeen. Vuoden ravintolaksi valittua Chapteria pyörittää nuori omistajapariskunta Romany ja Juho Ekegren, joille moderni ruoka on intohimo.

– Tunnelmallisessa illallisravintolassa meillä on kolme eripituista menuvaihtoehtoa. Tarjolla on esimerkiksi jälkiruoka, jossa makuparina on punajuurta ja islantilaista merilevää. Modernissa cocktailbaarissa voi tilata annoksia baarimenusta, jota koskevat täsmälleen samat laatuvaatimukset, mutta ruoka on simppelimpää, ravintoloitsija Juho Ekegren selvittää.

Erilaisia proteiineja käytetään laajasti, mutta kasvikset ovat Chapterin annoksissa pääroolissa. Raaka-aineet pyritään käyttämään kokonaan aina juurisellerin varresta ja naateista perunankuoreen, sillä ruokahävikin minimoiminen ja ekologisuus ovat Chapterille tärkeitä teemoja.

– Suurin osa käyttämistämme kasviksista ja juureksista tulee Vantaan biodynaamisesta pellosta, jonka pelto-osuuskunnassa olemme osakkaana.

Peltoyhteistyön lisäksi Chapter sai kiitosta laadukkaasta viinilistasta. Palkittuja makupareja pääsee maistelemaan myös fine dining- ja baarimenua yhdistelevällä lounaalla, jossa voi nautiskella kolmen ruokalajin menun tai haukata nopeasti pelkän pääruuan. Kevätauringon sulatettua lumet, voi Chapterin herkuista nautiskella myös sisäpihan vehreässä viinipuutarhassa, joka on Helsingissä ainutlaatuinen.


Lue myös