d-md-none
Siirry pääsisältöön

Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60 vuotta!

Chaîne des Rôtisseurs myöntää ravintoloille Rôtisseurs-kilven, kun yritys täyttää ruoka- ja palvelutuotteiden laatukriteerit: kansallisen keittiön vaaliminen, gastronomian kehittäminen, alueellisten sekä kulinaaristen perinteiden säilyttäminen ja kehittäminen. 

Ravintolalle myönnetty Rôtisseurs-kilpi on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta. Ravintoloiden lisäksi Suomessa on muutama Rôtisseurs-kilven saanut herkkumyymälä. 

Arvostettu Rôtisseurs-kilpi on myönnetty tällä hetkellä noin 80 yritykselle, joista seuraavaksi esittelemme muutaman Toptaste-leimalla varustetun ravintolan ja yrityksen.   

Ravintola Roux

Ravintola Roux sijaitsee kauniissa jugendtalossa Lahden kaupungintalon puistossa. Talon historiaa kunnioittaen sisustus on klassinen vaalein pöytäliinoin. 

Hyvä, sesonkiin pohjautuva ruoka, kaunis miljöö, ruokiin sopivat viinit sekä ystävällinen palvelu on ollut ravintolan toiminta-ajatuksena alusta saakka. 

Omistajien lappilaiset juuret näkyvät voimakkaasti Rouxin menussa. Keittiössä käytetään runsaasti myös muita kotimaisia raaka-aineita.

Ravintola Rouxin seitsemän ruokalajin keittiön tervehdyksineen on hieno läpileikkaus sesongin herkuista.

www.roux.fi

Rautatienkatu 7, 15100 Lahti

Le Biff

Le Biff on lämminhenkinen á la carte -ravintola Saimaan rannalla kylpylähotelli Holiday Club Saimaan yhteydessä. Ravintolan perustamisesta lähtien on sen kärkenä ollut laatu, joka toistuu niin ruuassa, viineissä kuin palvelussakin. Le Biffin idea rakentui alun perin puuhiiligrillin ympärille, joka vielä tänä päivänäkin on keskeisessä roolissa osana ravintolan toimintaa.

Le Biffissä voit viettää kiireetöntä iltaa laadukkaiden maistelumenujen ja viinien parissa tai sitten sinne voi ihan vain piipahtaakin ohimennen vaikkapa cocktailille nauttimaan eteläkarjalaisesta vieraanvaraisuudesta sekä aidosti ystävällisestä ja sydämellisestä palvelusta.

Le Biff on nimensä mukaisesti pihviravintola, jonka pääosassa ovat kotimaiset raaka-aineet. Annosten valmistamisessa hyödynnetään niin perinteisiä kuin modernejakin ruuanvalmistusmenetelmiä.

www.holidayclub.fi/saimaaravintolat

Rauhanrinne 1, 55320 Lappeenranta

K-Supermarket Hertta

Kuvassa vasemmalla K-Supermarket Hertan kalatiskin vastaava Matti Kämppi ja oikealla kauppias Markus Ranne.

K-Supermarket Hertta on suunniteltu ruoanlaittajien toiveita kuunnellen. Keskeisessä roolissa ovat monipuolinen ja laaja tuoreosastojen valikoima, josta löytyvät laadukkaat perustuotteet. Ruoanlaiton harrastajille suunnattu erikoistuotteiden valikoima on tärkeä osa valikoimaa. Palvelun tasoon ja henkilökunnan ammattitaitoon satsataan.

Olemme otettuja saamastamme tunnuksesta. Haluamme jatkossakin tarjota asiakkaillemme houkuttelevan valikoiman ja puitteet, josta löytyy kaikki tarvittava vaativillekin ruoanlaittajille. Jotta voimme palvella osaavimpiakin asiakkaitamme, sekä valikoimia että henkilökunnan ammattitaitoa kehitetään jatkuvasti.

– K-Supermarket Hertan kauppias Markus Rinne.

www.k-ruoka.fi/kauppa/k-supermarket-hertta

Hiihtäjäntie 2, 00810 Helsinki

WOTKIN’S

MENESTYSRESEPTI VUODELTA 1978: LAATUTUOTTEET JA HYVÄÄ PALVELUA

Lihatukku Veijo Votkin aloitti toimintansa yhden miehen yrityksenä Helsingin kaupungin lihatukkuhallissa vuonna 1978. Se, että yritys kasvoi vuosien varrella Suur-Helsingin merkittäväksi liha-alan tukkuliikkeeksi, ei ole sattumaa. Kova työ ja usko omiin tuotteisiin on vienyt pitkälle. Moni asia on matkan varrella muuttunut. Luottamus laatuun ja hyvään palveluun on pysynyt samana.

Oma osoitus laadusta ja monipuolisuudesta on Wotkin’s tehtaanmyymälälle v. 2004 myönnetty Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Rôtisseurs-kilpi. Vuodesta 2000 Helsingin Tukkutorilla toiminut Wotkin’s tehtaanmyymälä tarjoaa kattavan kokonaisuuden lihaa, lihajalosteita ja valmisruokia. Myymälän seinän takana valmistetaan Wotkin’s makkarat, leikkeleet, kylmäsavutuotteet, paistetaan kinkut ja tehdään valmisruoat. Omassa lihanleikkaamossa leikataan suomalaista nautaa, sikaa ja lammasta. Moni onkin yllättynyt, että kaikki toiminnot ovat saman katon alla. Wotkin’sin palveluksessa on tällä hetkellä 7 Rôtisseurs-käätyjä kantavaa ammattilaista.

www.wotkins.fi

Tukkutori, Vanha talvitie 8, Helsinki

Herkkunuotta Oy

Herkkunuotta on iloisen palvelun kalaliike Turun Kauppahallissa. Tiskiltä löytyy kotimaista kalaa ja erikoisuuksia maailmalta.

Rôtisseurs-kilpi edellyttää yritykseltä kansallisen keittiön vaalimista, gastronomian kehittämistä, alueellisten ja kulinaaristen perinteiden säilyttämistä sekä kehittämistä. Herkkunuotta on tehnyt pitkäjänteistä työtä kalaruokien parissa. Vuonna 2007 perustettu kalaliike on löytänyt hyvinpaikkansa Turun ruokamaailmassa.

Kala on ollut suosittua ruokapöydissä jo pitkään ja suosio näyttää edelleen jatkavan nousuaan. On hienoa olla mukana kehittämässä Turun ruokakulttuuria omalta osaltamme.

– Herkkunuotan kauppias Johan Hellsten

www.herkkunuotta.fi 

Turun Kauppahalli

Hella & Huone

Vastuullista laatua Suomesta, Pohjoismaista ja Euroopasta. Inspiraationa klassikot ja kotimainen käsityö.  

Meille tullaan nautintojen perässä. Listaltamme löytyvät viinit ovat laadukkaita ja ruuat on tuotettu puhtaista raaka-aineista alusta loppuun asti itse. Rauhallinen tunnelma ruokasalissa antaa asiakkaalle mahdollisuuden nauttia ruuasta rauhassa

– Keittiömestari Ilmari Saarikoski

Lähtökohtana ravintolalla on aina hyvä ruoka, käsityö ja parhaat mahdolliset raaka-aineet. 

www.saarikoskiravintolat.fi/ravintola-hella-ja-huone

Aleksanterinkatu 31, 33100 Tampere

Ravintola Helsingin Suomalainen Klubi

Ravintola Helsingin Suomalainen Klubi palvelee jäseniään kaupungin olohuoneena. Vaikka itse Klubi on tarkoitettu vain jäsenille, ovat ravintolaan tervetulleita kaikki hyvän ruoan ystävät ja ihmiset, jotka arvostavat kauniita puitteita ja kiireetöntä ilmapiiriä. ”Haluan tuoda upean ravintolamme lähemmäs kuluttajia ja toivottaa heidät lämpimästi tervetulleiksi”, ravintolanjohtaja Marko Koskinen sanoo.

Ravintolan pääsalin lisäksi Klubilla on varattavissa kahdeksan eri kabinettia kokouksiin, juhliin ja yksityiseen ruokailuun. Ravintolan 6 viikon välien vaihtuva à la carte -lista on aina ajan tasalla ja edustaa ensiluokkaisesti vallitsevaa ruokasesonkia. Ruokatarjontamme edustaa klassista gastronomiaa modernilla vivahteella. 

Tarjoamme hyvistä raaka-aineista huolella käsityönä tehtyä ruokaa, joka istuu Klubin arvokkaisiin tiloihin täydellisesti. Oli kyseessä sitten yksityishenkilöiden merkityksellinen juhla tai liike-elämän tapahtuma, pystymme räätälöimään henkilökohtaisen tilaisuuden 2–170 henkilölle.

Ravintola on avoinna maanantaista perjantaihin 11.30–23.00. Muina aikoina sopimuksen mukaan.

www.klubinravintola.fi

Kansakoulukuja 3 A, 00100 Helsinki

Lue myös