Siirry pääsisältöön

Bistro o Matissa on alkanut kuohua

VARAA PÖYTÄ: Kirkkonummi | Tapiola

Kesää kohden Bistro o Matin ruokalista kehittyy raikkaammaksi ja kuohkeammaksi. Skandinaavisiin makuihin ja ranskalaiseen ruuanlaittotaitoon erikoistuneissa Bistro o Matin ravintoloissa raaka-aineissa keskitytään kotimaisuuteen ja tuoreuteen.

Bistro o Mat -ravintolat palvelevat Tapiolan kauppakeskus Ainoassa sekä Kirkkonummella, josta ravintolan tarina sai alkunsa 12-vuotta sitten. 

Ravintolan omistajat, Päivi ja Marko Palovaara halusivat kehittää asuinalueensa ravintolatarjontaa ympäristön potentiaalin ja kasvavan kysynnän mukaan. Fine dine -bistro Markon maine Michelin-ravintola G.W. Sundmansin tähtikokkina toi tunnettuutta kehyskuntaan perustetulle fine dine -bistrolle ja asiakkaat löysivät uuden tulokkaan nopeasti.

kalaruoka

Villejä makuja

Kasvikset, sienet ja villiyrtit höystävät annoksia aina kasvukauden mukaan. Keväällä siis tarjolla on parsaa ja uusia perunoita. Kevään loppupuolella puolestaan lautaselle saadaan korvasieniä.

Kanttarelli komistaa annoksia keskikesästä syksyyn. Sienen aromit houkutellaan esiin kahvin avulla.

Nokkosesta loihditaan keskikesällä keittoja ja kalan lisukkeita. Valkosipulista makuaan antaa Bistro o Matin kastikkeille Karhunlaukka.

Laadukasta lounasta

Lounaalla voi valita mieleisensä vaihtoehdon keitto, salaatti, liha-, kala- tai kasvisannoksista. Myös kolmen ruokalajin menu on tarjolla kiirettömään nautiskeluun.

Kesällä asiakkaat suosivat usein raikkaita vaihtoehtoja. Listalla on mm. alkuruokalajitelma, johon voi kuulua esimerkiksi kalaa, tartar-annos ja gazpacho-keitto.

“Aina voi herkutella mihin aikaan tahansa, oli sitten lounas tai illallinen”, Päivi Palovaara muotoilee hyväksi havaittua elämänohjettaan.

Kirkkonummen terassi aukeaa

“Meillä on valmius avata terassin ihan heti, kun joku siellä haluaa ja tarkenee istua ”, Päivi Palovaara kertoo.

www.bistromat.fi

Teksti: Pinja Palmunen

Pääkuva: Foto Andres Teiss

VARAA PÖYTÄ: Kirkkonummi | Tapiola

Lue myös