Siirry pääsisältöön

Bistro O Mat: Lojaali asiakaskunta ja yhteisöllisyys tuki ravintolaa vaikeimpina aikoina

VARAA PÖYTÄ: Kirkkonummi | Tapiola

Bistro O Matin ravintoloitsija Päivi Palovaaran positiivisuus ja lempeys ei jätä ketään kylmäksi. Se saattaa olla yksi syy sille, miksi Bistro O Mat selvityi ravintola-alaa koetelleesta pandemiasta. Lojaalit asiakkaat, yhteisöllisyys ja Support your local -tempaus kannatteli Bistro O Matin ravintolatoimintaa vaikeimpina aikoina.

Kun 2020 maaliskuun sulkutilan vuoksi ravintolan ovet suljettiin, alkoi puhelin tulvimaan yhteydenottoja ruokaa odottavilta asiakkailta. Bistro O Matissa alkoi aivojumppa, jonka tuloksena päädyttiin myymään kotitekoista take-away ruokaa ja viikonloppukasseja. Hyvälle, laadukkaalle ja terveelliselle take-away-ruoalle näytti riittävän asiakaskuntaa.

Pahvikassista posliinilautaselle


Nyt Bistro O Mat on jälleen avannut ovensa asiakkaille. ”Ollaan niin iloisia, että saadaan taas tehdä ruokaa posliinilautaselle ja palvella ihmisiä paikan päällä. Halutaan ottaa tästä kaikki ilo irti ja ollaan suurin piirtein heitetty Wolt roskikseen”, naurahtaa Päivi Palovaara.

Koetelleiden vuosien aikana Palovaara tajusi kuinka tärkeä ala tämä on ihmisen hyvinvoinnin kannalta.

”Ihmiset kaipaavat iloa ja sitä, että voi unohtaa kaaoksen hetkeksi istahtamalla hyvän ruoan ääreen. Ravintoloitsijana olet oikeasti tarpeellinen tässä yhteiskunnassa, yhtä lailla, kuin lääkäri tai opettaja. Eikä sitä voi tajuta, ennen kun se viedään meiltä pois.”

VARAA PÖYTÄ: Kirkkonummi | Tapiola


Lue myös