d-md-none
Siirry pääsisältöön

Bistro O Mat – Kirkkonummella ja Espoossa

VARAA PÖYTÄ: Kirkkonummi | Tapiola

10 vuotta sitten paikallislehden ilmoituksessa etsittiin ravintoloitsijaa Kirkkonummen uudistuvaan keskustaan. Pitkän ravintolauran Helsingissä tehneet Päivi ja Marko Palovaara olivat juuri muuttaneet Kirkkonummelle salaisena haaveenaan perustaa sinne oma ravintola. Vaikkei aiempaa yrittäjäkokemusta ollut, valittiin Palovaarat ravintoloitsijoiksi ja haave sai nimekseen Bistro O Mat.

Vuosikymmeneen on mahtunut onnistumisia ja yhdessä kasvamista. Osa henkilökunnasta on kulkenut mukana alusta alkaen, samoin monet asiakkaat. Päivi Palovaaran yrittäjätaipaleen unohtumattomimpiin muistoihin lukeutuu juuri asiakkaiden tarinat. Ne, joissa on nähnyt tuttujen asiakkaiden lasten kasvavan ja perheiden kokoontuvan ravintolaan vuosi toisensa perään. Huippuhetkiä ovat olleet myös noteeraukset 50 Parasta Ravintolaa -listauksissa sekä uuden ravintolan, Tapiolan Bistro O Matin, avaaminen.

Oli kesäinen maanantai, kun Kirkkonummen Bistro O Matiin asteli lounasvieraita, jotka eivät tulleet ainoastaan syömään. Lounastajat olivat kauppakeskus Ainoasta ja he tulivat tiedustelemaan, kiinnostaisiko yrittäjiä toiminnan laajentaminen. Ehdotus houkutteli, sillä Tapiolan asiakaskunta oli juuri oikea ja alue teattereineen ja museoineen kiinnosti. Vaikka kauppakeskusmiljöö mietitytti hieman alussa, vaikutti Ainoa erilaiselta kuin muut. Niin Palovaarat päättivät ottaa uuden haasteen vastaan ja Tapiolan Bistro O Mat avattiin vuoden 2019 joulusesonkiin. Asiakkaat löysivät uuden ravintolan helposti, olihan Bistro O Mat tunnettu hyvin entuudestaan espoolaisten keskuudessa.

Uutena keittiömestarina Tapiolan Bistro O Matissa aloitti kesällä Jari Vesivalo, joka on tehnyt pitkän uran Michelin-ravintola Olon keittiöpäällikkönä. Näyttää vahvasti siltä, että Bistro O Mat on valmis ottamaan vastaan uuden vuosikymmenen! 

Bistro O mat – helposti lähestyttävä, rento ja tunnelmallinen

Bistro O mat tarjoaa huolellisesti valmistettua nykyaikaista ruokaa pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittaen. Ravintola valitsee sesongin mukaan kauden parhaita tuotteita, mieluiten luomutuotteita ja kotimaisten lähituottajien puhtaita raaka-aineita. Lounaalle valmistuu suosittuja perinteisiä kotiruokia nykyaikaisella ja raikkaalla tavalla toteutettuna. Sunnuntaisin katetaan brunssi runsaan monipuolisen alku- ja jälkiruokapöydän, pääruoka taas tarjoillaan pöytiin. Bistro O mat on helposti lähestyttävä, rento ja tunnelmallinen paikka Kirkkonummen keskustassa ja Tapiolassa sijaitsevassa Ainoa-kauppakeskuksessa. Ravintolassa voi juhlistaa tärkeitä merkkipäiviä, rentotumaan lasilliselle tai pistäytymään vaikka salaatille tai burgerille.

Lue vielä Bistro o Matin ravintolaesittely täältä.

VARAA PÖYTÄ: Kirkkonummi | Tapiola

Lue myös