Siirry pääsisältöön

Bistro en Place avaaminen täytti asiakkaiden toiveen

Viime syyskuussa avattu korttelibistro, Bistro en Place, on jo lyhyessä ajassa saanut uskollisen ystäväkunnan. Ravintolan suosio ja palaute vahvistavat, että Järvenpäähän tarvittiin juuri Bistro en Placen kaltainen tyylikäs, mutta ei hienosteleva ravintola.

Yrittäjänelikosta ravintolan käytännöstä vastaavat Sari Lehikoski ja Sauli Rönkkö. He ovat tyytyväisiä siihen, että lounaalle ja illalliselle ovat  paikallisten asiakkaiden lisäksi löytäneet myös kauempaa tulevat hyvän ruoan ystävät.

Kuva: Mikko Kaaresmaa.

Yrittäjäpari luottaa makuihin ja laatuun, kikkailemaan ei lähdetä. Annosten yksinkertaisuus heittää tekijöille haasteen: raaka-aineissa ei voi fuskata. Kun pihviannos koostuu pihvistä, pippurikastikkeesta ja perunalisukkeesta, kaiken on oltava ensiluokkaista, maultaan suussa sulavaa.

– Olemme huomanneet myös asiakkaiden arvostavan tässä jatkuvasti vaihtuvien trendien maailmassa koruttoman yksinkertaista ja äärimmäisen maukasta ruokaa, Lehikoski sanoo.

Lehikoski kuvaa itseään tinkimättömäksi kulinaristiksi. 

– Sauli on puolestaan hyvin kunnianhimoinen kokki. Hänellä on korkea vaatimustaso ammatissaan, Lehikoski toteaa.

Yrittäjät ammentavat ruokaan autenttisuutta ja listan luomiseen inspiraatiota myös matkoiltaan.

– Meitä innostaa erityisesti Välimeren alue: Ranska, Italia, Espanja ja Portugali, Lehikoski kertoo.

”Tavoitteena on nostaa ravintola-kulttuurin arvoa ja arvostusta.”

Bistro en Placessa panostetaan juoman ja ruoan liiton onnistumiseen. Asiakkaille tarjotaan myös mahdollisuus innostua juomista, joihin he eivät ole aiemmin tutustuneet. Uuden kokemiseen kannustaminen on Lehikosken mielestä osa hyvää palvelua.

Jokainen juoma on valittu listalle hyvästä syystä. 

–  Keskitymme myös juomatuotteissa laatuun, ja palaute on vahvistanut ratkaisun olleen oikea.

Vaikka halvimmat viinit puuttuvat, hinta-laatusuhde on niin juomissa kuin ruoassakin hyvä. Bistro en Placen hinnat ovat keskimäärin maltilliset.

Kuva: Kalle Särkkä.

Lehikoski on silminnähden iloinen kertoessaan, mikä asiakaspalautteissa toistuu.

– Meiltä kysytään, että missä olemme olleet kaikki nämä vuodet. Asiakkaat vaikuttavat olevan iloisia siitä, että Järvenpää sai juuri tämän korttelibistron.

Pääkuva: Kalle Särkkä

www.bistroenplace.fi

Asema-aukio, 04420 Järvenpää

Lue myös