Siirry pääsisältöön

Autenttinen italialainen viinibaari keskellä Helsinkiä

Heti Briccon ovelle saapuessa huomaa, ettei kyseessä ole tyypillinen anniskeluravintola. Ravintoloitsija Heikki Vedenoja järjestelee pientä Annankadulle avautuvaa terassia. Briccon toinen omistaja, Kati Vedenoja valmistelee keittiötä iltaa varten.

Pieni ja sympaattinen Bricco täyttyy ihmisten puheensorinasta illasta toiseen. Illanvietto pienessä ja tunnelmallisessa tilassa korkeiden ikkunoiden valossa saa tilan tuntumaan italialaisen naapuruston kantapaikalta.

– Jos joskus tilaa ei ihmisille löydy, niin jostain sitä aina taiotaan, Kati Vedenoja naurahtaa.

Suhteellisen pieni tila ei ole ollut este myöskään elävälle musiikille, jonka sointi vaan lisää ravintolan kotoisuutta.

Enemmän kuin viiniä

– Pohdittiin, että olisi kiva saada nimenomaan italialainen viinibaari Helsinkiin. Sellainen paikka, johon itsekin haluaisi tulla, valottaa Suomen italialaisimpana miehenäkin tituleerattu Heikki Vedenoja.

Ja Briccoon todella halutaan tulla. Ravintolan tarjonnan kirjavuuden kanssa kilpailee ainoastaan asiakaskunnan moninaisuus.

– Jotkut pyytävät kerta toisensa jälkeen omaa lempivalkkariaan, kun taas toiset haluavat maistella sesongin uutuuksia. Tärkeintä on, että jokainen viihtyy, Kati Vedenoja jatkaa.

Uusien viinituulien haistelu läpi Italian on Vedenojille luonnollista. Esimerkkinä trendeistä vaikkapa Piemontesta, Barolon alueen pientiloilta tulevat luonnonmukaiset erikoisuudet.

Pöytään tarjoiltavien viinien lisäksi myös ruokalista on kerännyt suitsutusta. Se rakentuu pienille ja laadukkaille antipasto-annoksille.

– Viinifaktoja tärkeämpää meille ovat tarinat, kuten se, että tietyn valmistajan erä ei lähde tilalta ennen kuin perheen isoäiti on sitä maistanut.

Viinimaahantuojan edustajat vierailevat Briccossa säännöllisesti. Seuraavaksi tarkoituksena on tarjota vieraille italialaisia dj-iltoja sekä vierailevia kokkeja.

Tärkeintä on että tarjonta elää. Pysyvää on vain tunnelma, ihmisläheinen palvelu ja tinkimättömän hyvä viini.

Teksti: Joonas Ranta

Lue myös