d-md-none
Siirry pääsisältöön

Ari Ruoho nokkamieheksi ravintola Hietaan

Suomen ravintolaparhaimmistoon kuuluva Nokka laajensi gastronomista reviiriään Katajanokalta Hietalahteen, kun Hieta siirtyi Nokka-ravintoloiden siipien alle keittiöpäällikkö Ari Ruohon ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikan luotsaamina. Samalla Hietalahdenrannan Hiedasta tuli Nokan sisarravintola.

-Olen erittäin iloinen, että saimme työntää nokkamme myös Hietaan. Ravintolan peruskonsepti ei juurikaan muutu. Kauhan varressa jatkaa Nokan keittiöstä luottopakkina keittiömestari Ali Toppinen, jonka kanssa uudistimme annoksia ja nostimme piirun verran korkeatasoisemmaksi. Palveluun saimme Terhi Vitikalta laaturavintolan viimeistelevää otetta, Ruoho kertoo.

Typistetty menu ja uusia teemoja

Ari Ruohon ensimmäinen ruokalista ravintola Hiedassa koostuu arkipäivisin tarjoiltavasta bisnes- tai kotiruokalounaasta sekä illallisen kolmesta valmiista menukokonaisuudesta ja lyhennetystä a la cartesta.

-Olen pitkään halunnut isännöidä laadukasta, mutta helppoa ja rentoa kortteliravintolaa ja Hieta on juuri sellainen. Typistimme Terhin kanssa ruokalistaa merkittävästi. Uudistus on toiminut, sillä asiakkaamme ovat jo ottaneet menukokonaisuudet omakseen niin lounailla kuin illallisillakin. Teemme tällä ehkä hieman pesäeroa näillä sijoilla 120-vuotta vallinneelle satamakapakkaperinteelle, mutta Hieta on meidän näkemyksemme nykyaikaisesta kortteliravintolasta, Ruoho lisää ja paljastaa suunnittelvansa Hietaan myös keittiömestarin harraste-iltoja: -Hyvä kortteliravintola on mielestäni sellainen, jossa asiakkaat voivat tehdä muutakin kuin syödä ja juoda. Tulen talven ja kevään mittaan kokeilemaan Hiedassa itselleni läheisten metsästys- ja perhokalastusiltojen järjestämistä. Sellaisessa voisi esimerkiksi sitoa perhoja mestarikalastajien ohjeilla ja kuulla uskomattomia kalajuttuja.

Lue myös