Siirry pääsisältöön

Annoksissa maistuvat kohtaamiset

Allas Sea Poolin toisessa kerroksessa sijaitsevan Wine & Dine -ravintolan isoista ikkunoista aukeaa näkymä Itämerelle ja Presidentinlinnan edustalle. 

Keittiötoimenjohtaja Ville Rainio kertoo maisemien saavan monen asiakkaan huokaamaan “wau”. Näkymien saama wau-palaute ei kuitenkaan Wine & Dinen väelle riitä. – Toivomme asiakkaiden muistavan meidät myös hyvän tunteen tuovasta ruoasta, sanoo Rainio. 

Wine & Dinessa eletään sesongin ja fiiliksen mukaan. – Teemme annoksia, joista nauttisimme itsekin. Talven aikana ruoassa on ollut Aasian tunnelmia, myös sitrukset ovat olleet vahvasti esillä. Rainio uskoo asiakkaiden arvostavan käsityönä tehtyä ruokaa ja sitä, että ravintolaan on helppo tulla. – Meillä saa herkullista laaturuokaa, mutta emme halua kategorisoitua tai olla pönöttävä fine dining -paikka. 

Allas Sea Pool on lähellä satamaa, muistuttaa Rainio. – Satamat ovat aina olleet ihmisten ja kulttuurien kohtaamispaikkoja. Juuri siitä haluamme pitää ravintolassamme kiinni. Ruoassa kohtaavat eri kulttuurit, ravintolassa erilaiset ihmiset. 

Wine & Dine haluaa olla avoinna suurelle yleisölle myös pitämällä hinnat kohtuullisina.  – Kallein lounasvaihtoehtomme maksaa vähän yli kympin. Á la carte -listalta saa neljän ruokalajin illallisen 38 eurolla. 

Wine & Dinen lisäksi ruokaa saa myös ykköskerroksen Allas Café & Terracesta. 

Teksti Tiina Örn


Lue myös