d-md-none
Siirry pääsisältöön

Amerikkalaisen barbequen sanansaattaja Chris Paton toteuttaa unelmansa avaamalla Pit Stop BBQ:n Helsinkiin

Pitmaster Chris Patonin luotsaama amerikkalaiseen barbequeen erikoistunut Pit Stop BBQ on rantautunut Helsinkiin ravintolalaiva MS Louisianalle Hietalahdenrantaan. Pit Stop BBQ @ MS Louisiana avattiin pari viikkoa sitten, viime kesänä Hietalahti Portiin rantautuneelle Sakke Järvenpään suunnittelemalle ravintolaiva MS Louisianalle.

Virallisia avajaisia vietetään myöhemmin keväällä. ”Haluamme saada kaiken kuntoon ennen kuin pidämme ensimmäiset suuremmat juhlat, joille tämä siipiratasalus antaa loistavat puitteet. Meiltä puuttuu vielä useita pieniä yksityiskohtia, jotka tekevät paikasta täydellisen ja ennen kaikkea aidon amerikkalaisen BBQ-ravintolan. Olen asettanut rimani todella korkealla juuri tuon aitouden, rennon ystävällisen palvelun ja alusta loppuun itse valmistetun BBQ:n suhteen, vaikka ei sillä taida saada Micheliniä muualle kuin aluksen ja laiturin väliin”, Chris vitsailee.

Ravintolalaivaa operoivan Night People Group Oy:n toimitusjohtaja kommentoi uutta yhteistyötä seuraavasti: ”Viime vuonna löysimme MS Louisianalle laituripaikan vasta kesäkuussa. Tuolloin päätimme keskittyä juomatuotteisiin ja ruoka oli ns. pakollinen paha. Tämän yhteistyön kautta uskon, että Pit Stop BBQ @ MS Louisiana houkuttelee BBQ-ruuan ystäviä ravintolalaivalle ympäri vuoden, myös sateella ja pakkasella. Minulle oli yllätys, ettei kukaan ole oikein aikaisemmin panostanut ravintolapuolella amerikkalaiseen BBQ-ruokaan, vaikka me suomalaiset olemme grillikansaa. Toisaalta tämä keittiön ohjaksiin tarvitaan Chrisin kaltainen kaveri, joka on valmiina laittamaan kaikkensa peliin. Itselläni yrittäjä on arvostus todella korkealla Chrisiä kohtaan, joka saapui aikoinaan pelkkä paita mukana maahamme ja nyt hänellä on kaksi ravintolaa”. Luonnollisesti myös jatkossa MS Louisianan asiakkaita hemmotellaan hyvillä drinkellä, kuten viime kesänä suuren suosion saavuttaneilla MS Louisiana Havana Mojitoilla. Toukokuussa Pit Stop BBQ @ MS Louisiana palvelee asiakkaita tiistaista sunnuntaihin. Arkisin avaamme klo 16 ja viikonloppuisin klo 12. ”Tulemme laajentamaan aukioloaikojamme jatkossa, kunhan saamme koulutettua uutta henkilökuntaa ja asiakkaat löytävät meille”, Chris valottaa innostuneena tulevaisuutta.

Pit Stop BBQ on kanadalaisen Chris Patonin kehittämä ja johtama konsepti. Chris Paton tuli Suomeen 18 vuotta sitten muusikoksi. BBQ-ruoka oli aina ollut hänelle intohimo, mutta kiertueillaan hän huomasi, ettei maassamme ollut tarjolla oikeaa, aitoa amerikkalaista barbequeta. Neljä vuotta sitten Chris päätti tehdä asialle jotakin. Järjestettyään lukuisia BBQ-kursseja Suomessa, hänestä vähitellen kasvoi merkittävä aidon barbequen sanansaattaja. Seuraavana loogisena askeleena Chrisille olikin oman Pit Stop BBQ:n avaaminen Helsinkiin. Nyt meillä kaikilla on vihdoin mahdollisuus nauttia hänen valmistamistaan, 15-21 tuntia hitaasti kypsennetyistä naudan brisketeistä, possun ribseistä ja muista alkuperäisistä amerikkalaisista alusta loppuun itse valmistetuista barbeque-herkuista.

www.facebook.com/mslousianaravintolalaiva

Lähde

Lue myös