d-md-none
Siirry pääsisältöön

Taiteen ja gastronomian liitto Jätkäsaaressa

Taide näkyy Hotel AX:n ravintolamaailman sisustuksessa ensisilmäyksellä. Keittiöpäällikkö Filip Forsbergin mukaan sisustuksessa on pyritty värikkyyteen ja leikkisyyteen. Eloa tuodaan mm. reippailla väreillä, nuorten taiteilijoiden taidenäyttelyillä ja kattauksen käsintehdyillä posliiniastioilla. Myös taiteen tekoon on mahdollisuus, sillä esillä on tarvittavia välineitä vaikkapa akvarellimaalaukseen. Persoonallisista sisustusratkaisuista ja koko hotellin look & feelistä vastaa Stefan Lindfors.

Restaurant AX:n ruokalista on mielikuvituksellinen ja kansainvälinen. 

– Makuja on haettu niin kaukomailta kuin täältä pohjoisesta. Kansainvälisyyteen pyrimme aidosti palkkaamalla keittiöön tietoisesti eri kulttuuripiireistä tulevia ammattilaisia, joilla on halu ja kyky tuoda menuun jotain omasta taustastaan. Meillä on työntekijöitä lähes joka maanosasta: esimerkiksi Portugalista, Kolumbiasta ja Australiasta. Tämä takaa autenttiset maut suomalaisten sovellusten sijaan, toteaa Forsberg.

Hotellivieraiden lisäksi Forsberg toivottaa lähikortteleiden ja kantakaupungin asukkaat käymään.  

– Meillä on tarjolla loistava aamiainen, brunssi ja lounas, runsas á la carte ja myös ohjelmallisia iltoja, hän jatkaa.

Mahdollisimman paljon omasta keittiöstä

– Vältämme valmistuotteita ja teemme omassa keittiössämme niin paljon kuin mahdollista, aina aidoista raaka-aineista. Kun esimerkiksi hillot, myslit ja maustekastikkeet tehdään itse, niissä säilyy aito ja omaleimainen maku.

– Raaka-aineet ravintolaan hankitaan pääosin kotimaasta. Meillä on tarkkaan valittuja yhteistyökumppaneita, joiden tuotteita on ilo käyttää. Lähdemme gastronomiassa siitä, että laatu korvaa aina määrän.

Henkilöstö mukana suunnittelussa

Forsbergin mukaan keittiöhenkilöstön osallistuminen työn suunnitteluun näkyy suoraan ruoan ja palvelun laadussa.

– Tiimimme ammattilaisilta löytyy intohimoa kehittää osaamistaan. Vastineeksi annamme vapauden totuttaa työssä omia ideoita ja ajatuksia. Kun jokaisella on halu tuoda toimintaan mukaan omaa persoonaansa ja kulttuuritaustaansa, tuloksena on korkealuokkaista, viimeisteltyä ja kansainvälistä gastronomista palvelua.

Teksti: Kaisa Mäntyranta

Lue myös Restaurant AX:n ravintolaesittely.

Lue myös