d-md-none
Siirry pääsisältöön

VARAA PÖYTÄ

Millainen ravintola on?

AX, the art experience, on aina lupaus elämyksestä! Jätkäsaareen on kautta aikojen tuotu raaka-aineita, mausteita ja makuja maailman meriä seilaavien kauppalaivojen rantautuessa satamaan. AX Restaurant on urbaani kohtaamispaikka, joka värikkäiden konttien tuomisista inspiroituneena yhdistelee rohkeasti mausteita ja makuja maailmalta – niin klassisiin kuin moderneihinkin annoksiin. Sesongin vastuulliset raaka-aineet, paikalliset herkut ja runsaat maut ympäri maailmaa sulautuvat makutaiteeksi keittiöartistiemme käsissä. Tämä on ovi makuhermoja hivelevän ruoan ja juoman lisäksi myös taiteen maailmaan, joka yllättää, ihastuttaa ja herättää tunteita.

AX Restaurantin panoraamaikkunoista avautuu urbaani näkymä Jätkäsaaren katukuvaan. Uniikkeja kierreportaitamme pitkin kuljetaan taidetta ja yllätyksiä pursuavaan AX Underiin, hotellimme aamiais- ja tapahtumatilaan.

AX Restaurant palvelee aamuvarhaisesta iltamyöhään. Tarjoilemme päivittäin laadukasta artesaaniaamiaista taiteen täyttämässä AX Underissa. Aamiaisemme on persoonallinen, laadukas ja tinkimätön hotelliaamiainen, jonka signature-tuotteena toimivat AX Bagelit. Tule ja koe Suomen ensimmäinen Bagel Bar! Meiltä voit varata pöydän illalliselle tai vain käydä peremmälle ilman erillistä varausta.

Meillä on aina pöytiä, jotka toimivat First Come, First Serve -periaatteella! Jos vapaata pöytää ei heti ole tarjolla, niin istahda hetkeksi AX Barin ruostuneesta teräksestä valmistetulle baaritiskille ja nauti AX Signature Cocktail tai lasillinen luomuviiniä, ja pöytä vapautuu tuota pikaa.

Ravintolamme tilat jatkuvat kesäaikaan puutarhamaiselle sisäpihan terassille, AX Gardeniin. AX Garden on Kyrö Distilleryn kanssa yhteistyössä toteutettu keidasmainen kohtaamispaikka, jossa tarjoilemme á la carte -annoksiamme ja raikkaita Kyrön kesäjuomia. Food is serious business, but we are not afraid to play with it.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi?

FALAFELS GO GREEN! AX:n itsetehdyt hernefalafelit, tahinijogurttilla ja muhammaralla vievät sinut nautinnolliselle makumatkalle ja tarjoilevat makujen sinfoniaa.

Keittiömestarin nimi? Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Keittiöpäällikkö Filip Forsbergille harmonia on sydämen asia. Vaikka kauneus lepää hänelle yksityiskohdissa, ympäröivä tunnelma seuraa poikkeuksetta lautaselle asti. Hän karttaa keinotekoisuutta ja keskinkertaisuutta kaikissa muodoissaan – koski asia sitten ruokaa, taidetta tai mitä tahansa muuta maan ja taivaan välillä. Ravintolassa on tarjolla niin klassisia kuin moderneja annoksia, jotka Filip on kuratoinut rohkeutta säästelemättä. Ruoanlaitto on rinnastettavissa taiteen luomisen -valaistuksen, tarjoiluastioiden, tuoksujen ja henkilökunnan dynamiikan ollessa kunnossa, mikään ei ole esteenä elämyksellisyydelle. Meiltä löydät kauden herkullisimmat artesaanicocktailit, huolella valikoidut viinit ja trendikkäät oluet. Viinilistamme on osoitus viinien erilaisuudesta ja kontrasteista – olemme valikoineet listallemme erilaisia viinejä niin uudesta kuin vanhastakin viinimaailmasta ja haluamme yllättää sinut myös juomien saralla.

Mikä on keittiömestarinne motto?

“Mikäli miljöön osalta kaikki ei ole kunnossa, edes kultahippujen höylääminen annoksen päälle ei pelasta tilannetta. Valaistuksella, tarjoiluastioilla, tuoksuilla ja koko henkilökunnan yhteisellä uskolla tekemiseen on mittaamaton merkitys lopputuloksen kannalta.”

VARAA PÖYTÄ

Aukioloajat

Aamiainen: ma-pe 7.00–10.00 la-su 7.30–11.00

AX Lunch: ma-pe klo 11.30-14.00

À la carte: ma-ti 16.00–22.00 / keittiö sulkeutuu klo 21.00 ke-la 16.00–00.00 / keittiö sulkeutuu klo 22.00

Su: suljettu

Osoite

Välimerenkatu 18, 00220 Helsinki

Sähköposti

Puhelinnumero

+358 29 3200 480

AX Restaurant

Välimerenkatu 18, 00220 Helsinki, Suomi

Lue myös