d-md-none
Siirry pääsisältöön

Rentoa lomaa Ahvenanmaalla vuoden ympäri – Hotelli Arkipelagissa olet samaan aikaan keskustassa ja meren äärellä

Puolet Hotelli Arkipelagin noin kahdeksastakymmenestäkuudesta huoneesta katselee ulkopuolella siintävää merimaisemaa, toinen puolet saariryhmän Maarianhaminan Strandgatania ja pientä toria. Arkipelag ihastuttaa kaiken ikäiset kävijänsä keskeisellä sijainnillaan, jokaisissa huoneissa sijaitsevilla parvekkeillaan ja kesällä etenkin kahdella uima-altaallaan, joista yksi sisällä ja toinen ulkona. 

Meren lisäksi hotellivieras on lähellä kaikkia nähtävyyksiä sekä ravintoloita, putiikkeja ja Ahvenanmaalle ominaisia merenkulkuhistoriallisia kohteita. Maarianhamina – ja Ahvenanmaa ylipäänsä – on matkakohde, joka ei voi kuin ihastuttaa. 

– Ahvenanmaa on täydellinen kohde. Miksi lähteä ”merta edemmäs kalaan”, kun suomalaiset voivat löytää näinkin läheltä Manner-Suomea aitoa saaristolaiseksotiikkaa, historiaa, golfia, kulinaristisia kokemuksia ja hyviä yöpymispaikkoja. Matka Ahvenanmaalle on kuin tulisi ulkomaille, mutta vain lyhyemmän matkan päässä!, sanoo Ann-Louise Djupsund, Hotelli Arkipelagin toimitusjohtaja. 

Harva hotelli pystyy ylpeilemään puolen sadan eri ginin valikoimallaan. Ginibaarin laajasta teemajuomansa valikoimasta löytyy tietenkin ahvenanmaalaista paikallisginiä. 

Matka Ahvenanmaalle on kuin tulisi ulkomaille,
mutta vain lyhyemmän matkan päässä!

Hotelli Arkipelag on ylpeä siitä, että pystyy tarjoamaan kävijöilleen mahdollisuuden nauttia paikallisia tuotteita, niin ravintolansa ruoka-annoksissa kuin baariensa juomissakin. Arkipelagin aidosta ahvenanmaalaisesta tunnelmasta kertoo myös se, että ravintola, yökerho ja terassibaari ovat suosittuja, paitsi turistien, myös paikallisten keskuudessa. Kesällä ja keväällä terassibaari on kokoontumispaikka, joka tarjoaa upeat maisemat edessä olevan venesataman elämään.

Kesä on perinteinen suosikki vierailijoiden keskuudessa ja paikkoja on kiva tutkiskella esimerkiksi pyörän kyydistä. Syksyllä sadonkorjuujuhlat kutsuvat vierailemaan eri tiloilla ja ravintoloissa, ja sadon antimista pääsee nauttimaan tunnelmallisesti paikan päällä. Ahvenanmaalle on hyvä tulla kaikkina vuodenaikoina.

Teksti: Daniela Holm

www.hotellarkipelag.ax

Osoite: Strandgatan 35, 22100 Maarianhamina

Lue myös