d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kuvaile ravintolaanne:
Ravintola Smör on vuonna 2009 perustettu ravintola Turun kauneimmalla paikalla – jokivarressa. Smör on alusta asti ollut ajaton, mutkaton, yksinkertaisen tyylikäs, skandinaavisten makujen ja raaka-aineiden näyttämö. Menu koostuu aina sesongin parhaista raaka-aineista ja listan annoksissa on hyödynnetty mahdollisimman paljon lähialueen tuottajien tarjontaa. Smör on sanana kaunis ja voi on puhdas, yksinkertainen ja olennainen raaka-aine hyvän ruuan valmistuksessa. Ravintola Smör on erityisen vahva menukokonaisuuksissa ja annokset on viimeistelty tarkkaan jokaista yksityiskohtaa myöten.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi
Smörin lista vaihtuu useasti, sesonkien ja fiilisten mukaan. Jokaista annosta kokeillaan ja hiotaan intohimolla sekä maistellaan eri viinien kanssa, jotta saamme luotua toisiaan tukevia makupareja. Pyrimme luomaan ehyitä makuelämyksiä, joten suosittelemme valitsemaan sopivan pituisen menun seuraksi juomapaketin.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?
Smör on juuri saanut uuden keittiömestarin, Mikko Pakolan. Mikko on hankkinut kannuksia huippupaikoissa Helsingissä sekä vaikutti pitkään kokkimaajoukkueessa. Mikko johtaa positiivisella otteella, laadusta tinkimättä ja hymy huulilla myös Smörin keittiötä. Mikko on positiivinen, ahkera, kunnian himoinen ja ystävällinen.


Työssä tärkeistä asioita Mikon mielestä ovat: hyvän työilmapiirin ylläpitäminen, itsensä kehittäminen ja oman opin/tiedon muille jakaminen. Ja koska ravintolassa ollaan asiakasta varten, asiakkaiden toiveiden täyttäminen ja mielellään ylittäminen. Lisäksi työn sopiva haastavuus, sekä hektisyys tekevät siitä mielen kiintoisen.


Inspiraatiota Mikko löytää yllättävän monista paikoista, toisista ravintoloista, alan lehdistä ja tv-sarjoista, keittokirjoista, luonnosta ja joskus illalla suihkussa. Toki seuraan myös aktiivisesti ravintoloiden sosiaalisen median kanavia ja ravintola-alan trendejä. 

”Tosissaan, muttei vakavasti” – keittiömestari Mikko Pakola.

Aukioloajat

Joululounas 7.–23.12.2020 klo 11–14

Ke-to 17-23

Pe-la 16-23

Su suljettu

Osoite

Läntinen Rantakatu 3, 20100 Turku

Sähköposti

Puhelinnumero

02 536 9444

Smör

Läntinen Rantakatu 3, 20100 Turku, Suomi

Lue myös