d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suora näkymä kahdeksannesta kerroksesta Esplanadin puistoon, Alvar Aallon ja Artekin suunnittelema sisustus sekä lähes 80 vuoden kokemus huipputason keittiötyöstä. Ei ole ihme, että Suomen Gastronomien Seura on valinnut Savoyn jo kahdesti vuoden ravintolaksi.

Täällä on kosittu. Erottu. Juhlittu. Perustettu yrityksiä. Punottu sotasuunnitelmia.

Vuosien varrella perinteikkään ravintolan kanta-asiakkaisiin on kuulunut muun muassa marsalkka Mannerheim, jonka kerrotaan vierailleen Savoyssa ensi kertaa kaksi päivää avajaisten jälkeen. Marsalkan suosikkiannosta, vorschmackia, tarjoillaan yhä Savoyssa.

Ravintolan keittiöpäällikkö Kari Aihisen mukaan pitkäikäisen menestysravintolan resepti koostuu moitteettomista annoksista, ensiluokkaisista raaka-aineista sekä perinteiden kunnioittamisesta.

Talon erikoinen: Puutarha ja mehiläisfarmi ravintolan katolla

Savoylla on ravintolan katolle rakennettu puutarha, johon asiakkaat voivat halutessaan käydä tutustumassa. Puutarhan viereen sijoitetun mehiläisfarmin 200 000 asukasta pitävät huolen, että Savoyn asiakkaat saavat halutessaan tuoretta hunajaa.   

Illastaessaan ravintola Savoyssa James Bondia seitsemästi näytellyt sir Roger Moore pyysi etukäteen mahdollisimman huomaamatonta sisääntuloa. Ravintolan väki valmisteli hiljaisimman nurkkapöydän ja piti huolen, että henkilökunta oli valmis ottamaan tähden vastaan rauhallisin elein. Kaikille kerrottiin Mooren toivomuksesta – paitsi ravintolan puolalaiselle pianistille. 

Kun 007 viimein käveli sisään ravintolaan, pianisti huomasi hänet ja riemastui vaihtamaan soittamansa kappaleen Bond-elokuvien tunnusmusiikkiin. Päät kääntyivät ja Moore sekä pianisti palkittiin raikuvin aplodein. Se siitä huomaamattomuudesta.  

Aukioloajat

Ma–pe 11.30–15 ja 18–24

La 18–24

Su suljettu

Osoite

Eteläesplanadi 7, 00130 Helsinki

Savoy

Eteläesplanadi 7, 00101 Helsinki, Finland

Lue myös