Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola Muru on?

Ravintola Murun perustivat kaverukset 2010, tarkoituksenaan tehdä itselleen hyvä työpaikka ja kavereilleen paras mahdollinen ravintola. Muru on kirinyt vuosien aikana Helsingin ehdottomaksi klassikoksi. Muru tunnetaan sekä hyvästä ruuasta että niihin sovitetuista loistavista viineistä ja tinkimättömästä intohimosta asiakaspalvelua kohtaan. Murun omistajat ja perustajat Henri Alén, Timo Linnamäki ja Samuil Angelov suunnittelevat päivittäin yhdessä keittiömestari Karoliina Narkiniemen ja ravintolapäälikkö Tiia Mikkosen kanssa, kuinka vieraat voisi yllättää tänään.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Suosituin kokonaisuutemme on neljän ruokalajin Päivän menu (59 €), jossa korostuu sesonginmukaisuus. Allergiat ja erikoisruokavaliot huomioimme parhaamme mukaan.

Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Karoliina Narkiniemi johtaa keittiötä. Murun filosofia on yksinkertainen. Valitse paras saatavilla oleva raaka-aine, valmista se suorasukaisesti ja viiniä kunnioittaen. Muuta ei tarvita. Raaka-aineet ovat tarkoin poimittuja, niin kotimaisilta kuin ulkomaisilta huipputoimittajilta – oli sitten kyse ruoasta tai juomista.

Murun sommelierien Samuil Angelovin ja Demetrio Lombinon ideologia on tinkimättömyys. Olkoon viini huokea tai hintavampi, pitää sen edustaa jotain ja olla puhdaspiirteinen. Viinilistalle päätyvät kuitenkin vain persoonallisten tuottajien tinkimättömällä ammattititaidolla valmistetut viinit. Monia viinejä tarjoillaan myös laseittain, jotta voit kokeilla halutessasi useampia viinejä illan aikana. Jäähdytetty kattokellarimme sisältää satoja vaihtoehtoja painottuen enemmän vanhaan viinimaailmaan.

Aukioloajat

Ti-la 17-23 (keittiö menee kiinni klo 22)

Osoite

Fredrikinkatu 41, 00100 Helsinki

Sähköposti

Ravintola Muru

Fredrikinkatu 41, 00100 Helsinki, Suomi

Lue myös