Siirry pääsisältöön

Ravintola Hoku perustettiin kuusi vuotta sitten Punavuoreen Merimiehenkadun ja Albertinkadun kulmaan pienenä 20-paikkaisena ravintolana. Havaijilta kotoisin oleva ravintolan perustaja Ryan Shibuya oli muuttanut muutama vuosi aiemmin perheensä kanssa Suomeen. Alkuun Ryan työskenteli eri ravintoloissa Helsingissä, mutta taustalla kyti unelma omasta ravintolasta. Lopulta Ryan päätti yhdessä suomalaisen vaimonsa Sadun kanssa toteuttaa unelman, eikä päätöstä ole tarvinnut sen koommin katua. – Teimme kovasti töitä ensimmäisestä päivästä lähtien ja sana Hokusta alkoi kiiriä nopeasti.

Sana alkoi nopeasti kiiriä, vaikka Hoku ei panostanut mainontaan.

Havaijilainen keittiö on luonnollinen fuusio

Ryan kertoo, että Hokun keittiöfilosofia edustaa havaijlaista fusion-keittiötä. – Havaijin saaret on sekoitus eri kulttuureja, sillä sinne on kulkeutunut vuosikymmenten saatossa ihmisiä kaikista maailman kolkista. Etenkin Aasiasta saapui työläisiä ananas- ja sokeriruokopelloille. Eri kulttuurit ovat muokanneet paikallisesta keittiöstä luonnollisen fusion-keittiön. Se tarkoittaa, että annokset tai yhdistelmät eivät ole tarkoin mietittyjä tai suunniteltuja. Havaijilla yhdistetään hyvin luontaisesti erilaisia raaka-aineita ja vaikutteita, ja lopputulos sointuu täydellisesti yhteen.

Laatua made in Hoku Way

Hokun ruokalistalta löytyykin annoksia, jotka ammentavat vaikutteita mm. japanilaisesta, korealaisesta ja filippiiniläisestä keittiöstä. – Valmistamme annokset aina laadukkaasti tuoreista raaka-aineista alkuperäistä kulttuuria arvostaen. Länsimaalaisuus näkyy omana twistinä siten, että käytämme runsaasti lohta sekä suomalaista siikaa ja kuhaa. Lohi Teriyaki on suosituin annoksemme, joka edustaa toista keittiöfilosofiamme peruspilaria: asiat tehdään joko hyvin tai ei ollenkaan. Se on yksinkertainen annos, jonka periaatteessa kuka tahansa osaa valmistaa. Me valmistamme sen Hokun tavalla niin, että ruuasta jää asiakkaalle niin vahva muistijälki, että hän haluaa palata takaisin, Ryan kertoo.

Pieni Hoku alkoi kasvaa liitoksistaan

Kun alkuperäinen Hoku Punavuoressa kasvoi liitoksistaan, alkoivat Ryan ja Satu etsiä uutta liikepaikkaa. Kun Kamppi tuli tarjolle, se ei ensin sytyttänyt. – Moderni kauppakeskus tuntui ympäristönä hyvin erilaiselta Punavuoreen verrattuna ja pelkäsimme menettävämme palan alkuperäistä Hokua. Päätimme kaikesta huolimatta perustaa toisen Hokun Kampin kauppakeskuksen uuteen ravintolamaailmaan, Kortteliin, josta avautuu hieno näkymä Helsingin kattojen ylle. Alkuperäinen suunnitelma oli pitää Punavuoren Hoku lounaspaikkana, mutta dramaattinen tulipalo tuhosi ravintolan juhannuksena 2016. Ravintola oli ollut kiinni koko viikon taloyhtiöremontin vuoksi ja tulipalon aiheutti Helsingin palokunnan mukaan sähkölaite. – Se oli kova isku, mutta toisaalta merkki aloittaa puhtaalta pöydältä, Ryan toteaa.

Bisnes on lähtenyt rullaamaan mukavasti uudessa osoitteessa. – Meillä on ollut kiire ensimmäisestä päivästä lähtien ja olemme iloisia, että moni Punavuoresta tuttu asiakas käy meillä edelleen viikottain.

Aukioloajat

 

Lounas

Ma–pe 11–15

La–su 12–16

 

Illallinen

Ma–to 17–22

Pe–la 17–23

 

Osoite

Kampin kauppakeskus, 5 krs.

Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki

 

 

Hoku

Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki, Suomi

Lue myös