d-md-none
Siirry pääsisältöön

Kuvaile ravintolaanne:
Herkuttelua isolla liekillä! Keittiömme sydän on yksi Suomen suurimmista hiiligrilleistä, jossa paistuvat keittiöpäällikkömme tarkoin valitsemat sesongin parhaat kasvikset sekä taidolla valitut lihat ja kalat rapean herkullisiksi ja paahteisiksi. Meltä löytyy myös aidoilla puilla lämmitettävä Napolilainen pizzauuni. Nyt voit herkutella turvallisesti omalla porukalla myös tunnelmallisessa ruokamajassa Fredde’sin terassilla. Varattavissa 2–4 hengen seurueelle. Varauksen saa tehtyä kotisivujemme kautta. Ravintola Fredde´sin nimi on valittu Pasilan historian perusteella. Meiltä löydät myös valmiita 3 ruokalajin menuja, jotka ovat nimetty historian mukaan. Ennen esikaupunkiasutuksen syntymistä nykyisen Pasilan alueella oli kaksi tilaa, Pikku Haapalahden kylään kuuluneet Fredriksberg ja Böhle. Tiloilla elettiin maalaiselämää 1800-luvun jälkipuoliskolle asti, jolloin teollistuminen pääsi Suomessakin käyntiin. Fredriksbergin tilan alueiden halki rakennettiin rautatie vuonna 1862. Se johti esikaupunkiasutuksen muodostumiseen Böhlen tilan maille. Helsingin keskustan vuokratonttien tarjonta ei riittänyt, joten Böhlen tilan haltija Julius Wilhelm Kronqvist aloitti vuokraustoiminnan maillaan. Vuosina 1894-95 hän antoi vuokralle ensimmäiset tontit Fredriksbergin tilan mailla sijainneen junaseisakkeen läheltä. Suomenkielisen nimen Pasila sai Fredriksbergin tilan pitkäaikaisen vuokraajan Karl Pasilan mukaan. Hän piti kauppaa ja tuli niin tunnetuksi, että hänen nimeään alettiin käyttää Fredriksbergin suomenkielisenä vastineena.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi
Suosittelen ehdottomasti testaamaan From the Grill -osiosta lihojamme. Lihat saavat makunsa puuhiiligrillistä ja voit itse valita annokseen mieleisest lisukkeet.

Keittiömestarin nimi? Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia
Keittiöpäällikkö: Joona Valokorpi Tiukka, mutta rento. Hauskaa pitää olla mutta myös työt pitää tehdä laadukkaasti. Joona on mukana Suomen kokkimaajoukkueessa. Hän on kunnianhimoinen ja eteenpäin suuntautuva ja koko ajan uutta kehittävä. Inspiraatiota haetaan vanhoista klassikoista ja mietitään niitä uudelleen, sekä matkustelemalla ja maistelemalla. Tärkeää on elämyksellisyys ja yllätyksellisyys. Keittiössä pitää olla hauskaa, mutta myös selkeä järjestys ja siisteys.

Fredde´sin ruokafilosofian selkärangan muodostaa elävä tuli. Makumaailman tärkeimmät kulmakivet ovat tietysti tuli, aidot maut ja tarkoin valitut huippuraaka-aineet. Ruuan kypsentäminen avotulella tuo annoksiin hiiltyneisyyttä, syvää savun makua ja rakennetta, jota ei muuten saa. Töitä tehdään pilke silmäkulmassa laatua vaalien ja elämyksiä luoden. Freddesin hienous piilee siinä, että sen perimmäistä ideaa ei ole lukittu mihinkään maahan vaan se rakentuu upean, aidolla tulella käyvän hiiligrillin ympärille. Fredde´sissä on yksi Suomen suurimmista hiiligrilleistä ja lisäksi meillä on aidoilla puilla lämmitettävä Napolilainen pizzauuni. Fredde´sin juomatuote tukee vahvasti ruokatuotetta. Viinit ovat valittu täydentämään hiiligrillin tuomaa aromia. Fredde´sissä on myös kattava Cocktaillista. Listan on suunnitellut meidän omat baarimestarit ja teemme kaikki makua antavat siirapit käsityönä. Cocktailit ja mocktailit tukevat ruokatuotetta.

Mikä on keittiömestarinne motto
Jos ruoka tai raaka-aineet eivät ole hyviä, niin ne eivät mene listalle tai lautaselle.

Aukioloajat

Ma-la klo 10-20

Su klo 11-19

Osoite

Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki

Sähköposti

Puhelinnumero

010 7663 610

Ravintola Fredde´s

Fredikanterassi 1, 00520 Helsinki, Finland

Lue myös