Siirry pääsisältöön

Vuonna 2003 perustettu Ravintola Aino on laadukas ja klassinen ravintola, joka on ravintolatoimen johtaja Marja Karhun mukaan pysynyt alusta lähtien uskollisena suomalaiselle keittiölle. – Olemme aina tehneet sitä, minkä olemme kokeneet tärkeäksi ja hyväksi, mutta on toki hauska huomata, että suomalaisen ruuan nousujohteessa olemme nyt myös trendikkäitä, mikä on hienoa suomalaisen keittiön ja ruuan arvostuksen näkökulmasta. 

Keittiömestari komppaa kollegaansa. – Meillä ei ole itse tarkoituksena lähteä mukaan trendeihin ja hullutuksiin, vaan tehdä tasaisen hyvää ja toimivaa konseptia. Teemme asioita asiakaslähtöisesti, mikä tarkoittaa, että kuuntelemme asiakkailta tulevaa palautetta ja ”luemme” asiakkaiden tuntoja herkällä korvalla. Näin pysymme pulssilla siitä, mikä toimii ja mikä ei, ja teemme sen perusteella tarvittavat korjausliikkeet. 

Aino on ravintola, josta lämminhenkisyys huokuu jo ovelta. – Uskon, että se johtuu siitä, että yrittäjäperhe on aktiivisesti mukana toiminnassa ja avainhenkilötkin ovat pysyneet mukana pitkään. Se luo persoonallisen ja mutkattoman leiman ravintolamme toimintaan. Erityistä on myös se, että ravintolapäällikkömme hoitaa myyntipalvelun itse, jolloin asiakkaiden kanssa voidaan sopia asioista hyvinkin jouhevasti ja ripeästi. Eikä harvinaista ole sekään, että muistamme asiakkaan mieltymykset ja toiveet myös seuraavalla kerralla, Karhu kertoo.

”Harvinaista ei ole sekään, että muistamme asiakkaan mieltymykset ja toiveet myös seuraavalla kerralla”

Suomalaisuuden ytimessä

Ainon á la carte lista vaihtuu kolme kertaa vuodessa, jonka lisäksi rakennetaan sesonkien mukaisia teema menuja. -Arvostamme suomalaista keittiötä ja ruokaperinnettä. Keittiöfilosofiamme kulmakiviä ovat käsityönä valmistetut yksinkertaiset ja selkeät kokonaisuudet. Elämme sesonkien mukaan ja suosimme kotimaisia raaka-aineita aina kun se on mahdollista. Teemme myös hyvää yhteistyötä eripuolilla Suomea toimivien pientuottajien kanssa. Poronfilee on ravintolamme suosituin annos. Listallamme saattaa olla myös kansainväliseltä kuuloisia annoksia, mutta ne ovat aina raaka-ainevalinnoilla ”suomalaistettuja”.

Toimivat ruoka- ja juomayhdistelmät

Ainolla on ollut aina hyvin vahva näkemys myös juomapuolella. Ravintola on tehnyt viinivalinnoissa jo vuosien ajan yhteistyötä viiniasiantuntija Essi Avellanin kanssa. – Essi auttaa meitä löytämään tasapainoisen viinikokonaisuuden ja valitsemaan suositusviinit aina ruokalistan vaihtuessa, Karhu kertoo. Ravintola Ainossa nähdäänkin todella vaivaa, että ruokalajien kumppaneiksi onnistutaan löytämään parhaat mahdolliset viinit. – Testaaminen ja maisteleminen on tavanomaista raskaampi prosessi, mutta haluamme näin taata asiakkaillemme, että ruoka – ja juomayhdistelmämme toimivat saumattomasti yhteen. Meillä on ollut vuosien ajan myös nimikko-olut, josta tuorein on valmistettu yhteistyössä kulman takana toimivan olutpanimo Bryggerin kanssa. Heidän tuotteensa on siis todellista lähituotantoa, sillä olut tulee meille tilanteen mukaan jopa kantaen, Karhu nauraa.

Aukioloajat

ma-pe 11.00 – 23.00 la 16.00 – 23.00 su suljettu

Osoite

Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki, Suomi

Sähköposti

Puhelinnumero

0505387690

Aino

Pohjoisesplanadi 21, 00100 Helsinki, Suomi

Lue myös