d-md-none
Siirry pääsisältöön

Millainen ravintola on?

Paju Villa, 90 vuotta vanha jugendhuvila, sijaitsee Tallinnan Nõmmen kaupunginosassa, joka koostuu pääosin vanhemmista omakotitaloista. Metsäkaupungiksi kutsuttu alue sattuu olemaan myös yksi Viron rikkaimmista alueista. Siksi on enemmän kuin sopivaa, että Paju Villan tarina on yhtä rikas! Paju Villan tarina alkaa rouva Karoline Pajusta, joka oli saanut luvan rakentaa tontille yksinkertaisen yksikerroksisen talon, mutta koska ruokahalu kasvaa syödessä, pian rakentui kaksikerroksinen talo, jonka viereen nousi apurakennus. Suunnitelmien kasvaessa, alkuperäisten suunnitelmien ja lupien vastaisesti, rakentaminen määrättiin keskeytettäväksi. Sitkeä rouva kuitenkin jatkoi rakentamista uhmaten virkamiehiä – ja konkurssi oli lähellä. Vain poliisikonstaapelin vierailu pysäytti rakentamisen. Silti vuonna 1931 huvila oli vielä valmis, vastoin kaikkia todennäköisyyksiä. 

Neuvostoliiton aikana Paju Villa kansallistettiin, mikä johti hitaasti sen rappeutumiseen. Hylätty huvila sai toisen elämän laajan kunnostamisen kautta ja huvila palkittiin vuosien remontin jälkeen Nõmmen parhaaksi kunnostetuksi rakennukseksi 2017. 

Nykyään tämä ainutlaatuinen miljöö saa ihailemaan, kuinka kauniisti vanha rouva Pajun visio, jossa taloa ei koskaan ollut tarkoitettu ravintolaksi, on muutettu yhdeksi: keittiö kellarissa, baari takahuoneessa, viihtyisät ruokailutilat ja terassina toimiva puutarha. Mutta mikä tärkeintä, tavoitteena oli luoda Nõmmelle viihtyisä paikka, jossa kaikki voivat tuntea olonsa tervetulleeksi. 

Paju Villa on saanut Michelin-oppaan tunnustuksen ja on Viron suosituimpien ravintoloiden joukossa sekä vuosina 2022 että 2023. Paju Villa on osa Siigur Restaurants -perhettä, jolla on viisi ravintolaa: NOA Chef’s Hall, NOA, Tuljak, OKO ja Paju Villa. Lisäksi kesäkaudella Pärnun rannalla on avoinna ravintola POKO ja Tartossa Emajoen rannalla ravintolat TOKO ja Haapsalu Kuursaal.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta, miksi?

Viimeisen kolmen vuoden ajan Paju Villan suosituin ruokalaji on ollut kala-äyriäiskeitto, joka tarjoillaan kahdelle hengelle kauniissa kulhossa. 

Marunaka-härkä, joka tunnetaan myös nimellä sushiburgeri, on myös asiakkaidemme suuresti rakastama. Burgerpihvi on valmistettu ikääntyneestä virolaisesta luomunaudanlihasta ja se tarjoillaan suoraan Japanista tuodulla Marunaka-soijakastikkeella. Se on yksi maailman hienoimmista soijakastikkeista, jonka on valmistanut perheyritys, jolla on yli 200 vuoden perinteet, ja joka siirtää perinteisiä soijakastikkeen valmistusmenetelmiä sukupolvelta toiselle.

Keittiömestarin nimi? Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia? Entä juomafilosofia?

Paju Villan pääkokki Heldur Hillak on työskennellyt Siigur Ravintoloissa viisi vuotta, joista viimeiset vuodet Paju Villan pääkokkina. Kuten ryhmän pääkokki Tõnis Siigur sanoo: 

”Heldur on kasvanut ja kehittynyt paljon tänä aikana. Se näkyy Paju Villan ruokalistalla ja vieraidemme iloisilla ja tyytyväisillä kasvoilla.” 

Heldur on kehittänyt keittiössä oman persoonallisen tyylinsä ja suunnan, joka on saanut vaikutteita pääasiassa ruokamatkoista ympäri maailmaa. Samalla on säilytetty kunkin ruoan paikallisten raaka-aineiden ja ominaisten makujen valikoima. Niissä on aina jotain erityistä, jota ei välttämättä heti ymmärrä mitä se on. Ripaus mysteerisyyttä ja ainutlaatuisia makuja. 

Jokaisella ruoalla on oma erityinen makupalettinsa, jota ei aina pysty paikantamaan tarkasti, mitä se on. Hieman mysteeriä ja ainutlaatuisia makuja kaikille.!

Mikä on keittiömestarinne motto?

En syö elääkseni, mutta elän syödäkseni, ja erittäin hyvin.

Juuri tätä pääkokkimme Heldur tarjoaa kaikille vieraillemme.

Aukioloajat

Ma-Su klo 12-23

Osoite

Vabaduse pst 88, 11618 Tallinna

Sähköposti

Puhelinnumero

(+372) 5076242

Paju Villa

Vabaduse pst 88, 11618 Tallinna, Viro

Lue myös