d-md-none
Siirry pääsisältöön

Pursiseura NJK (Nyländska Jaktklubben) muutti Valkosaareen vuonna 1885, ja ensimmäinen klubirakennus valmistui jo samana vuonna. Nykyinen paviljonki on arkkitehtitoimisto Estlander & Zettergrenin käsialaa ja vihittiin käyttöön 31.8.1900. Rakennuksen perinteinen tyyli ja taso on säilytetty meidän päiviimme, ja pitkistä purjehdusperinteistä kertovat sekä ulkomaisten veneseurojen tervehdysviirit että suuri veneiden puolimallinäyttely.

Pursiseura NJK:n (Nyländska Jaktklubben) säännöt vahvistettiin maaliskuun 4. p:nä 1861 Keisari Aleksanteri II:n esittelyssä. Samalla seura sai ensimmäisen lippunsa. NJK:n nykyinen lippu on järjestyksessä neljäs. Valkosaareen seura muutti vuonna 1885, ja ensimmäinen klubirakennus valmistui jo samana vuonna. 

”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” 

Ravintola NJK on vuosikymmenien kuluessa palvellut sekä seuran jäsenistöä että useiden ravintoloitsijoiden vetämänä suurta yleisöä. Royal Ravintolat Oy on toiminut ravintoloitsijana vuodesta 1989. Ravintola pyrkii koko toiminnassaan yhdistämään merelliset, pohjoismaiset ruokaperinteet tämän päivän gastronomiaan – upeissa, historiallisissa puitteissa. 

Ravintola NJK on kesäkauden parhaita juhlapaikkoja, kaupungin suosituin rapuravintola sekä tunnelmallinen ympäristö maukkaalle aterialle. Avaraa, korkeaa keskisalia ympäröi valoisa veranta, jonka suurista lasi-ikkunoista avautuu upea näköala sekä Kauppatorille että Katajanokan suuntaan.

Talon erikoisuus

Ravinola NJK:n vieressä on pieni yrttipuutarha jossa voi nauttia romanttisen kahden hengen illallisen yrttipuutarhan upeiden tuoksujen keskellä.

Aukioloajat

Löytyvät täältä.

Osoite

Valkosaari, 00140 Helsinki

NJK

Ehrenströmsvägen 7, 00140 Helsingfors, Finland

Lue myös