d-md-none
Siirry pääsisältöön

Esittely

Millainen ravintola on?

Ravintola Lee syntyi keittiömestari ja sommelier Janno Lepikin ja Kristjan Peäsken johtaman Leib-ravintolan kokemuksista. Ravintola on Michelin mainittu vuodesta 2022.

Ravintola on Viron ensimmäinen Green Key -ravintola. Kestävä kehitys on yksi keittiömme avainsanoista alkaen kestävästä hankinnasta tietoiseen pyrkimykseen hyödyntää jokaisesta ainesosasta parasta ja saada aikaan mahdollisimman vähän hävikkiä. Lee etsii jatkuvasti luovia menetelmiä hävikin vähentämiseen ja valmistaa esimerkiksi leivän tähteistä soijakastiketta. 

Paras tapa kokea aito Lee on valita jaettavaksi tarkoitettu Lee Experience yllätys-menu. Me uskomme, että ruoan jakaminen on loistava tapa kokoontua yhteen ravitsemaan ympärillämme olevia ihmissuhteita. Tervetuloa istumaan alas ja rentoutumaan samalla kun huolehdimme illastasi.

Mikä on oma suosituksenne ruokalistalta?

Ruokalistamme muuntautuu jatkuvasti sesongin mukaan. Paras tapa kokea aito Lee, on valita Lee Experience – maistelumenu, joka vaihtelee vuodenaikojen mukaan.

Keittiömestarin nimi? Millainen tyyppi johtaa keittiötänne? Mikä on ravintolanne keittiöfilosofia?

Leen keittiötä ohjaa kanadalaissyntyinen japanilainen keittiömestari Hiro Takeda, joka muutti Viroon Euroopan kulinaarisesta pääkaupungista Kööpenhaminasta. Hiro tuo annoksiin perintöään ja kansainvälistä kokemustaan, jotka yhdistetään paikallisiin raaka-aineisiin. Hänen luomansa menut keskittyvät virolaisten raaka-aineiden loistamiseen ulkomaanmatkoistaan ​​inspiroitujen makujen avulla. Häntä ohjaa perustava uskomus, että ruoka on täydellinen väline ihmissuhteiden rakentamiseen ja vaalimiseen.

Olemme aina pyrkineet pitämään virolaiset raaka-aineet ruokien päätähtinä, mutta kun Tallinna ja Viro ovat alkaneet herättämään yhä enemmän kansainvälistä huomiota, päätimme monipuolistaa ruokalistaa. Nykyään Lee yhdistelee paikallisia tuttuja makuja japanilaisen kokin avulla tuntemattomampiin makuihin.

Keittiömestarin ja sommeliertiimin yhteistyö on ravintolamme tukikohta – laaja viinilista vaihtuu jatkuvasti ja Wine by the glass -ohjelma tukee menua yhteensopivien viinien kanssa. Sommelier-tiimimme nauttii työskentelystä viinien ja erilaisten juomien parissa ja Leen viinilista onkin valittu Viron sommelieryhdistyksen toimesta Viron parhaaksi. Lisäksi tarjoamme ruoan paritusta paikallisten käsityöoluiden kanssa. 

Aukioloajat

Tue-Sat 17.30-23.00

Osoite

Uus 31, 10111 Tallinna

Sähköposti

Puhelinnumero

+37253043562

Lee Restaurant

Uus 31, 10111 Tallinn, Estonia

Lue myös