d-md-none
Siirry pääsisältöön

VARAA PÖYTÄ

Hard Rock Cafen tarina alkoi kahdesta musiikkia ja ruokaa rakastavasta ystävyksestä. Amerikkalaisilla Isaac Tigrettilla ja Peter Mortonilla oli visio ravintolasta, joka tarjoaisi kunnollisia amerikkalaisia hampurilaisia ja johon jokainen voisi tulla juuri sellaisena kuin on.

Isaac ja Peter avasivat ensimmäisen Hard Rock Cafen vanhaan Rolls Royce -myymälään Lontoossa vuonna 1971. Tänään Hard Rock Cafella on ravintoloita, hotelleja ja kasinoita ympäri maailman ja se on yksi maailman tunnistetuimmista brändeistä.

Nimi Kivististä ja Sorasista?

Hard Rock Cafen nimi on pysynyt mysteerinä, mutta siitä on olemassa muutama teoria: – ’Hard Rock’ oli uusi termi, jota käytettiin kuvaamaan 1970-luvun musiikkia – Peterin ja Isaacin suosikkisarjakuvassa, Kivisissä ja Sorasissa, oli ravintola, jolla oli samantapainen nimi; Bedrock Cafe – Sanonta: “Each of us is born into this world with a big boulder on our shoulder. Every day you chip at it until, at the end of your life, all that is left is a small hard rock which is the true essence of who you are.” – Hard Rock oli Los Angelesin slummikorttelissa sijaitseva baari, joka oli kuvattu The Doors’in Morrison Hotel -albumin takakannessa.

Suomen ensimmäinen ja ainoa Hard Rock Cafe avautui Helsingissä 2012

Hard Rock Cafeita ympäri maailman koristavat kuuluisien artistien lahjoittamat muistoesineet. Helsingin Hard Rockissa on muun muassa Michael Jacksonin Thriller-musiikkivideossa käyttämä naamio, Rihannan viitta, Kurt Cobainin käsin kirjoittamat laulunsanat sekä Pink Floydin Fender-kitara. Memorabilia-muistoesinekokoelma sai alkunsa sattumalta. Ensimmäisessä Hard Rockissa Lontoossa vieraili usein julkkiksia ja muusikoita paikan saatua mainetta. Eric Clapton oli ravintolan vakioasiakas. Hän pyysi henkilökuntaa ripustamaan Fender-kitaransa lempibaarijakkaransa päälle merkkaamaan omaa paikkaansa. Pian tämän jälkeen ravintolaan saapui paketti, jossa oli kitara ja viesti: ”Minun kitarani on ihan yhtä hyvä!”. Lähettäjä oli The Whon kitaristi Peter Townshedilta. Memorabilia-kokoelma, joka nykyään käsittää yli 80 000 esinettä, oli saanut alkunsa.

Local Legendary Burger only in Helsinki

Hard Rock Cafen menu noudattaa yrityksen globaalia linjaa, joten omille resepteille ei menussa juurikaan ole tilaa. Yksi poikkeus kuitenkin on; Local Legendary Burger, joka on saatavilla ainoastaan Hard Rock Cafe Helsingissä. Burgerin on kehittänyt kaksi kokkiamme muutama vuosi sitten. Helsingin Local Legendary Burger sisältää poronkäristystä ja raastettua leipäjuustoa 225 g naudanlihapihvin päällä. Burgeri tarjotaan paahdetulla briossisämpylällä tuoreiden kasvisten kera, lisukkeena ranskanperunoita ja puolukkahilloa.

Keittiön suositus:

Suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan New York Strip Steakiamme! New York Strip Steak on ensiluokkainen 340 g:n Black Angus -härän ulkofileepihvi. Se tarjoillaan perunamuusin, kauden kasvisten, maustevoin sekä paistinkastikkeen tai kermaisen pippurikastikkeen kanssa.

VARAA PÖYTÄ

Aukioloajat

Löydät täältä.

Osoite

Aleksanterinkatu 21, 00100 Helsinki

Hard Rock Cafe Helsinki

Aleksanterinkatu 21, 00100 Helsinki, Suomi

Lue myös