d-md-none
Siirry pääsisältöön

Finlandia-ravintolan liiketoiminta on siirtynyt Finlandia-talon omiin käsiin. Finlandia-ravintolan keittiöpäällikkö Mika Jokelan harpin kantama ulottuu Suomen kartalla pitkälle Uudenmaan ulkopuolelle ja hän ottaa koko Suomen ruoka-aitat käyttöön kotimaisia raaka-aineita ja tuottajia arvostaen. Tuotteita kokouksiin ja tapahtumiin kehitetään keittiössä vankalla ammattitaidolla ja pilke silmäkulmassa.

Finlandia-ravintolan koko tiimissä yhdistyy vuosikymmenien kokemus ja valtava innostus. Olipa kyseessä pieni palaveri, muutaman kymmenen ihmisen lounas, kepeä cocktailtilaisuus tai vaikkapa tuhannen vieraan gaalaillallinen – Finlandia-ravintolassa onnistuu kaikki. Tilaisuuden luonteen mukaisesti Finlandia-talon tapahtumaravintola voi olla perinteisen arvokas tai asiallisen rento, joskus taas tulvillaan väriä ja fantasiaa!

Finlandia-ravintolan filosofia lähtee siitä, että luomme tapahtumiin osallistuville asiakkaillemme ainutlaatuisen hetken. Ruoka yhdistää ihmisiä, tuottaa elämyksiä ja yllätyksiä, kohottaa tunnelmaa ja välittää tunteita. Pyrimme aina yllättämään asiakkaan oli kyseessä sitten päiväkokous tai iltajuhla. Tärkeä osa-alue keittiöpäällikkö Mika Jokelan luotsaamassa keittiötiimissä on laadukkaiden raaka-aineiden käyttö, jolloin niiden parhaat ominaispiirteet ja maut nousevat esille. 

Turvallisesti kotimaista

Ruuan kotimaisuus tarkoittaa Finlandia-ravintolalle ennen kaikkea turvallisuutta. Asiakkaalla on oikeus tietää, mitä hänelle tarjoillaan, ja kotimaisilla tuotteilla tämä tieto on helposti ja luotettavasti saatavilla. Huomioimme raaka-aineiden käytössä myös vahvasti eri satokaudet, jolloin asiakkaan lautaselta löytyy aina kauden parhaat raaka-aineet.

Keittiöpäällikkö Mika Jokela

Yli 30-vuotisen uransa aikana Jokela on työskennellyt yli 20 ravintolassa niin kotimaassa kuin Suomenlahden toisella puolella. Hän toimi Suomen Ruotsin suurlähetystön keittiömestarina vuosina 1999–2004. Suurelle yleisölle Jokela tuli tutuksi Suomen Top Chef -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Lisäksi hän on esiintynyt useissa TV-tuotannoissa, kuten Pallon viemää-, Alpeilla- ja Kaunis Elämä -ohjelmissa. Keittokirja Vanajanlinna Chef Mika Jokela julkaistiin vuonna 2012.

Keittiöpäällikkö Mika Jokela.

– Minun ruokafilosofiani Finlandia-nimisessä ravintolassa on ottaa koko Suomi käyttöön. Harppini ulottuu pitkälle Uudenmaan ulkopuolelle, otan koko Suomen ruoka-aitat käyttöön. Ruokamme on jatkossakin puhdasta, turvallista ja toimintamme läpinäkyvää. Teemme jatkuvasti pitkäjänteistä yhteistyötä suomalaisten pientuottajien kanssa saadaksemme parhaat raaka-aineet käyttöömme.

Ison tapahtumatalon monet mahdollisuudet

Suuressa ja ainutlaatuisessa tapahtumatalossa tarjonta on monipuolista ja matkat keittiöstä pitkiä.  Se vaatii keittiöltä monenlaista osaamista fine diningistä lounasbuffeteihin ja tarkkaan aikataulusuunnitteluun. Samassa keittiössä saatetaan valmistautua samaan aikaan viiden hengen fine dining -lounaaseen, kongressikahvituksiin ja suuriin noutopöytälounaisiin.

Uudistettu FINLANDIA CAFÉ

Syyskuussa tyylikkäästi uudistettu FINLANDIA CAFÉ tavoittelee kuluttaja-asiakkaita. Kahvilan kierrätyshenkisessä sisustuksessa on käytetty Finlandia-talosta löytyviä Alvar Aallon alkuperäisiä huonekaluja, joista osa on suunniteltu Finlandia-taloa varten. Osa kalusteista on nyt ensimmäistä kertaa suuren yleisön nähtävillä. 

FINLANDIA CAFÉn sisustus tukee kahvilan ruokafilosofiaa, eli suomalaisen ruoan ja aitouden arvostusta. FINLANDIA CAFÉn nimikkoannokseksi on kehitetty neljän maun Taste of Finland -lautanen, jossa yhdistetään vaihtuvia herkkuja Pohjois-, Itä-, Etelä- ja Länsi-Suomesta. Valikoima elää vahvasti sesonkien mukaan. 

Joka arkipäivä klo 11-14 kahvilassa on tarjolla tuoreista raaka-aineista tehty päivän keitto. Monipuolisessa salaattipöydässä on erilaisten salaattien lisäksi myös hyviä  terveellisiä proteiininlähteitä. Syksyn aikana on myös aloitettu lounastuotteiden kotiinkuljetus etätöitä tekeville. 

Vitriinistä tarjottavat suolaiset ja makeat herkut ovat tarjolla koko kahvilan aukioloajan. Kahvilassa järjestetään myös musiikki-iltoja ja muita tapahtumia. Päivän päätteeksi kahvilaan voi kokoontua shampanjan äärelle viettämään After Work hetkeä. 

Aukioloajat

Osoite

Mannerheimintie 13e, 00100 Helsinki

Sähköposti

Puhelinnumero

09 – 402 41

Finlandia-ravintola

Mannerheimintie 13e, 00100 Helsinki, Suomi

Lue myös