d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen romanttisin ravintola!

Päivitetty 9.2.2023 | Pääkuva: Haikon Kartano

1. Ravintola Harald

Haraldin viikinkimiljöössä seilaat kesteihin keskelle viikinkiaikaa, jossa ruoka ja juoma ovat kohokohta. Haraldin herkulliset maut koostuvat pohjoisen metsän, veden, ilman ja maan antimista. Ravintoloita löytyy 8 kappaletta Helsingistä Ouluun saakka.

2. Kappeli

Espan puiston kauneus, lasiverannan avaruus, rakennuksen arvokas olemus ja moderni suomalainen keittiö. Kappelin salissa on tunnelmaa pariskunnille ja puitteet suuremmille seurueille. Kappeli vaalii aitoa suomalaista ruokakulttuuria ja tulkitsee sitä klassisesti, aisteja ja käsityötä kunnioittaen.

Lounasaikaan tarjolla on päivittäin vaihtuva keitto, muuten vitriineistä on valittavissa herkullisia makeita ja suolaisia vaihtoehtoja. Kahvilan ja salin väliin sijoittuu tunnelmallinen baari, jossa on hyvä valikoima olutta, viinejä ja klassikkojuomia.

Eteläesplanadi 1, Helsinki

3. Isä Camillo

Isä Camillon tyylikkäässä miljöössä maistuva ruoka on mutkatonta ja maukasta. Keittiössä kunnioitetaan eurooppalaista ruokaperinnettä ja korkealuokkaisia raaka-aineita. Jokaisessa annoksessa maistuu kokin ammattitaito. 

Kauppakatu 25-27, Kuopio

4. Haikon Kartano

Kuva: Haikon Kartano.

Haikon Kartanon ruokafilosofia perustuu pohjoismaiseen keittiöön, suomalaisiin raaka-aineisiin, läheltä tulevaan ruokaan ja kestävään kehitykseen.

Kartanon juhlavat ravintolasalit sijaitsevat Armas Lindgrenin suunnittelemassa päärakennuksessa, jonka seinät huokuvat historiaa. Tilojen lukuisten taideteosten joukosta voi löytää myös A. Edelfeltin teoksia. Kartanon terassilta voit ihailla kaunista puistoa ja siintävää merta.

Haikkoontie 114, Porvoo

5. Ravintola Näsinneula

Kuva: Laura Vanzo.

Ravintola Näsinneula tarjoaa asiakkailleen unohtumattoman ravintolaelämyksen arjen yläpuolella. Pyörivä ravintolasali tarjoilee upean, ruokailun mittaan muuttuvan maiseman Tampereen kattojen yllä, ja keittiön loihtimat annokset vievät elämyksen vielä korkeammalle tasolle. Tarjolla on niin houkuttelevia menukokonaisuuksia kuin à la carte -annoksiakin, ja myös kolmen ruokalajin lounasmenu. Näsinneulassa jokainen pöytä on ravintolan paras pöytä. 

Särkänniemi, Laiturikatu 1, Tampere

6. Pizzeria Napoli

Pizzeria Napolin italialainen tunnelma on ihastuttanut jo vuosikymmenten ajan. Ravintola on Tampereen vanhin pizzeria, jonka laaja ruokalista yllättää monipuolisuudellaan ja mielenkiintoisilla täytevaihtoehdoillaan.

Aleksanterinkatu 31, Tampere

7. Kattila

Kuva: Kattila.

Kattila – Ruoka, viini ja tunnelma. 

Kattila on intiimi, lämminhenkinen ja sopivasti boheemi ruokaravintola nautiskelijoille. Keittiömme edustaa eurooppalaista gastronomiaa raikkaalla otteella. Vaalimme klassisia makuja ja visuaalisuutta sekä puhtaita raaka-aineita. Ruokamme on rehellistä, itse tehtyä ja helposti lähestyttävää. Viinilistamme edustaa pientuottajien artesaaniviinejä kihlautuen ruoan kanssa yhä uudelleen. Ravintolamme tunnelmaa korostaa välitön palvelu, joka on huomaavaista, yksilöllistä sekä rentoa. Uudistamme ravintolaamme tulevan kevään aikana. Päivitämme ruokafilosofiaa sekä ravintolan ilmettä ja hiomme asiakaskokemusta. Tervetuloa! 

Hallituskatu 5, 33200 Tampere

8. Musta Lammas

Koe unohtumaton elämys ja astu arjen ulkopuolelle Mustan Lampaan makuihin ja holvikellarin tunnelmaan!

”Keittiömme inspiroituu ruokavuotemme useista eri sesongeista, pohjois-savolaisista metsistä, pelloista ja puhtaista järvistä. Oma peltomme ravintolamme katolla ja upeat lähialueen tuottajat sekä keräilijät mahdollistavat meille raaka-aineet maukkaimpiin elämyksiin.”

Satamakatu 4, Kuopio

9. Ravintola Piikatyttö

Hotelli Järvisydämen ravintola Piikatyttö tarjoaa tunnelmalliset ruokailut ja illanvietot lupsakan savolaisessa hengessä. Ravintola Piikatytöstä löydät Piikatytön salin, Wiinikellarin sekä Lotjabaarin bistromenuineen. Piikatytön salissa tarjoillaan aamuisin maittava aamiainen, herkullinen buffet-lounas sekä iltaisin kievarin tulimenu illallinen.

Porosalmentie 313, Rantasalmi

10. Figaro

Modernisoitu 70-paikkainen ruokaravintola sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa vanhassa idyllisessä kivitalossa. Kesäkuussa 2010 ravintolalle luovutettiin Chaine des Rotisseurs -kilpi. 

Figaron viihtyisän rento ilmapiiri rakentuu ystävällisestä ja ammattitaitoisesti palvelevasta henkilökunnasta, hyvästä ruoasta ja useasti palkitusta, laajasta viinivalikoimasta.

Asemakatu 2/4, Jyväskylä

. . .

Vuoden 2022 äänestystulos:

  1. Kappeli
  2. Trattoria Seurahuone
  3. Periscope
  4. Ravintola Näsinneula
  5. Kissanviikset
  6. Ravintola Figaro
  7. Kaskis
  8. Tiiliholvi
  9. Pöllöwaari
  10. Viikinkiravintola Harald

Lue myös