d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen romanttisin ravintola – 2022 äänestys

1. Kappeli

Ennenkin Toptasten listauksiin yltänyt Ravintola Kappelin vetovoimalla on pitkät perinteet. Espan puiston kauneus, lasiverannan avaruus, rakennuksen arvokas olemus ja moderni keittiö ovat valmiina tämän päivän asiakkaille. Kappelin salissa on tunnelmaa pariskunnille ja puitteet suuremmille seurueille. 
Lounasaikaan tarjolla on päivittäin vaihtuva keitto, muuten vitriineistä on valittavissa herkullisia makeita ja suolaisia vaihtoehtoja. Kahvilan ja salin väliin sijoittuu tunnelmallinen baari, jossa on hyvä valikoima olutta, viinejä ja klassikkojuomia.

Kappeli on suljettu remontin vuoksi, mutta aukeaa jälleen toukokuussa 2022!
-Eteläesplanadi 1, Helsinki

2. Trattoria Seurahuone

Trattoriassa pääset nauttimaan Italian keittiöiden makuja parhaimmillaan, aidoista raaka-aineista, rakkaudella sinulle valmistettuina. Pasta, risotto ja focaccia on Trattoriassa italialaiseen tapaan tuoretta ja taatusti maistuvaa.
– Aleksanterinkatu 14, Lahti

3. Periscope


Periscope tarjoaa vahvalla ammattitaidolla ja sydämellä alusta loppuun saakka käsityönä valmistettua herkullista ruokaa ja rennon viihtyisää tunnelmaa. Ravintolasta avautuvat vaikuttavat näköalat kaupungin ja Pyhäjärven ylle.

Kuva: Periscope
Kuva: Periscope

Ravintolan makumaailma on sekoitus paikallisia herkkuja ja makuja maailmalta. Kokonaisuuden kruunaa monipuolinen juomavalikoima. 
-Vuolteenkatu 1, Tampere

4. Ravintola Näsinneula

Ravintola Näsinneula tarjoaa asiakkailleen unohtumattoman ruokaelämyksen arjen yläpuolella. Näsinneulassa pääset ihastelemaan vuodenaikojen mukaan vaihtuvaa suomalaista kansallismaisemaa samalla kun nautit keittiön loihtimista herkuista. Tarjolla on muun muassa menukokonaisuuksia sekä à la carte-annoksia.
– Laiturikatu 1, Tampere

5. Kissanviikset


Kissanviikset on yksityinen ruokaravintola, joka on ollut osa Jyväskylän ruokakulttuuria jo 50 vuoden ajan. ’’Ruokalistaltamme löytyy monipuolinen valikoima kauden herkkuja sekä tietysti keittiömme klassikkoannokset. Palvelemme kahdessa kerroksessa, yläkerrassa on 42, ja alakerrassa 34+10 asiakaspaikkaa. Tarjoamme makunautintoja ja maistuvia viinejä ystävällisen palvelun kera.’’
-Puistokatu 3, Jyväskylä

6. Ravintola Figaro


Ravintola Figaro sijaitsee Jyväskylän ydinkeskustassa vanhassa idyllisessä kivitalossa. Ruokalistalta löytyy paljon kansainvälisiä makuyhdistelmiä laadukkaista raaka-aineista valmistettuna. Erikoisuutena ravintolasta löytyy dry ager -lihakaappi, jossa raakakypsytetään erilaisia laatulihoja. Kesäkuussa 2010 ravintolalle luovutettiin Chaine des Rotisseurs -kilpi.

Kuva: Ravintola Figaro

Figaron viihtyisä ilmapiiri rakentuu ystävällisestä ja ammattitaitoisesti palvelevasta henkilökunnasta, hyvästä ruoasta ja useasti palkitusta, laajasta viinivalikoimasta.
– Asemakatu 2/4, Jyväskylä

7. Kaskis


Ravintola Kaskis avattiin Turun Kaskenkadulle vuonna 2014. Vuonna 2016 Kaskis luopui à la carte -listasta ja siirtyi tarjoilemaan ainoastaan menuja. Korkean käsityöasteen ravintolassa tarjotaan sitä, mikä milloinkin tuntuu ja maistuu parhaalta – ennen kaikkea raaka-aineet ja sesongit huomioiden. Kaskiksen raaka-aineet löytyvät läheltä ja ovat sesongin mukaisia. Vuonna 2018 Kaskikselle myönnettiin Vuoden ravintola -tunnustus. 
– Kaskenkatu 6 a, Turku

8. Tiiliholvi


’’Kunnianhimoinen ja innovatiivinen keittiötiimimme valmistaa klassista ranskalaista ruokaa modernilla, pohjoismaisella vivahteella. Kauden laadukkaimmat raaka-aineet jalostuvat herkulliseksi makujen ilotulitukseksi – pelkästään ajatuskin tuo veden kielelle. Loistava ja tarkkaan harkittu viinivalikoimamme täydentää unohtumatonta makuelämystä.’’
– Kauppakatu 10, Tampere

9. Pöllöwaari


Ravintola Pöllöwaari saattaa vieraansa elämykselliselle makumatkalle gastronomian kiehtovaan maailmaan.

Kuva: Ravintola Pöllöwaari
Kuva: Ravintola Pöllöwaari
Kuva: Ravintola Pöllöwaari

Yllätykselliset makuyhdistelmät ja ylivertainen asiakaspalvelu tekevät vierailustasi ikimuistoisen.
– Yliopistonkatu 23, Jyväskylä

10. Viikinkiravintola Harald

Olitpa vailla pienoista nautintoa tai suurta juhlaa, Haraldissa löytyy suunmukaista pikkuherkuista jälkihyviin koko seurueelle. Voit valita omat suosikkisi runsaalta ruokalistalta. Varaa pöytä ravintolaamme vain omalle kulinaristiselle hetkelle tai nappaa kaikki kynnelle kykenevät mukaan.

Ravintoloita voit löytää ympäri Suomea muun muassa Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Oulusta, Kuopiosta ja Jyväskylästä. 

Lue myös