d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen parhaat tacot

Päivitetty: 19.1.2023 | Pääkuva: SLO Bros.

1. SLO Bros

Kuva: SLO Bros.

SLO Bros on perheyritys, joka valmistaa maan parhaat tacot kalifornialaisella twistillä. Veljesten ruoat ja meininki huokuu rannikko-osavaltion välitöntä rentoutta. Tacot valmistetataan tortilloista lähtien SLO Brosin omilla resepteillä. 

SLO Brosilla on ravintola Järvenpäässä, kaksi virtuaalikeittiötä Helsingissä sekä SLO Bros Taco Truck, joka tarjoilee tacoja yksityis- ja yleisötapahtumissa. 

Helsingintie 41 (K-Citymarket), 04410 Järvenpää

2. Santa Fé

Santa Fè Aleksanterinkadulla aivan Helsingin keskustassa on eksoottinen tuulahdus Meksikosta. Menulta löytyy laajasti meksikolaisia ja etelä-amerikkalaisia annoksia.

Aleksanterinkatu 15, 00100 Helsinki

3. Amarillo

Ilta Amarillossa on täynnä savua, tulta ja yllättäviä tilanteita! Meksiko-henkisen ravintolan ruokalistalta löytyy jaettavia annoksia, tex mexiä, fajitoja, burritoja, burgereita ja grilliherkkuja.

Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere

4. Taco Nito

”Yrityksemme alkoi yksinkertaisesta tarpeesta saada aitoa meksikolaista ruokaa myös Suomesta.”

Taco Nito on suomalais-meksikolainen perheyritys, jonka juuret tulevat pääkaupungista Meksikosta sekä Oaxacan osavaltiosta. Taco Niton ruokafilosofia heijastaa pitkää ja rikasta meksikolaista kulttuuriperintöä. Ruokalistalle on valikoitunut nopeita katuruoka-annoksia aina Tijuanan kaduilta Oaxacan katedraaliin asti.

 Aurakatu 3, 20100 Turku

5. Lost Tacos

Lost Tacos pohjaa aitoihin meksikolaisiin pehmeisiin tacoihin, joihin huippukokit Joonas ja Lauri lisäävät oman twistinsä suomalaisin silmin ja fine dining -keittiöissä koulituin opein. Lost Tacosin tacot ovat aitoa Premium Street Foodia, joka tehdään itse valmistetuista laadukkaista raaka-aineista. Ruokalistalla ei ole pelkästään tacoja, vaan sieltä löytyy myös monipuolisesti erilaisia annoksia, jotka vievät makumatkalle Väli-Amerikkaan!

Leviraitti 1, 99130 Sirkka

6. Taco Bell

Suomen ensimmäinen Taco Bell -ravintola avattiin syksyllä 2017 Helsingin keskustaan ja siitä lähtien Taco Bell on valloittanut suomalaisten sydämiä. Nykyään Taco Bell -ravintoloita on jo 16 kappaletta Suomessa Helsingistä Ouluun saakka.

Taco Bell valmistaa taconsa, burritonsa ja muut tunnetut tuotteensa aina tilauksesta ja asiakkaan toiveen mukaisesti.

Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere

7. Pueblo Bar Y Taqueria

Taqueria on meksikolainen ravintola, joka on erikoistunut tacoihin – tätä todellakin on Pueblo! Ravintola valmistaa tacot, niin autenttisesti kuin Meksikon ulkopuolella on niitä mahdollista valmistaa. Tacot, salsat ja kaikki mikä on mahdollista tehdään alusta asti itse.

Eerikinkatu 27, 00180 Helsinki

8. Yuca

Kuva: Yuca.

”Vierailimme vuonna 2017 Meksikon Tulumissa, jossa tutustuimme tähän ihanaan pariskuntaan Fernandoon ja Fernandaan (kyllä, nämä ovat heidän nimensä). He työskentelivät paikallisessa ravintolassa keittiömestarina ja baarimestarina. Muutaman tequilan jälkeen saimme hullun idean ja kidnappasimme heidät Rovaniemelle auttamaan meitä uuden ravintolan avauksessa! Niin ruoassa kuin juomissa maistuu edelleen heidän tuomansa oppi aidoista meksikolaisista mauista, joka on yksi iso syy, miksi Yuca on niin rakastettu ravintola.” – Juha & Elisa

Rovakatu 21, 96200 Rovaniemi

9. Lopez Y Lopez

Lopez y Lopez Taqueria tarjoilee aitoa taco-kulttuuria suoraan meksikolaisilta pikkukaduilta. Ravintoloita löytyy 3 kappaletta Helsingistä ja 1 Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Työpajankatu 2, 00580 Helsinki

10. Seksico

Kuva: Seksico.

“Seksico® Tacos on vuonna 2020 perustettu ravintola, joka operoi Tapiolassa sekä Punavuoren sydämessä, Viiskulmassa. Seksico tunnetaan herkullisten tacojensa lisäksi myös jo klassikoksi muodostuneista Seksico® Chili Sauce -kastikkeistaan.” 

Laivurinkatu 10 Helsinki

. . .

Äänestystulos vuonna 2021:

  1. Panco Villa
  2. SLO Bros
  3. Cilantro
  4. Taco Bell
  5. Bad Hombres
  6. Amarillo
  7. Seksico Tacos
  8. Tortilla House
  9. Lopez y Lopez
  10. Tacotita

Lue myös