Siirry pääsisältöön

Suomen parhaat ravut


Pääkuva: AdobeStock.

1. Salve

Ravintola Salve on kiinteä osa Kampin ja erityisesti Hietalahden historiaa. Ravintolan kunniakas taival alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897.

Pitkästä ja värikkäästä historiastaan huolimatta Salve elää vahvasti ajan hermolla. Kuuluisat ja ehkäpä maan parhaat silakat sekä merimiesten kulta-ajoilta säilynyt Salven pannu ovat edelleen listalla.

Hietalahdenranta 5 C, 00180 Helsinki

2. Svenska Klubben

Kuva: Svenska Klubben.

Svenska Klubben tunnetaan Kruununhaan tyylikkäänä ja juhlavana kohteena järjestää tilaisuuksia perhejuhlista edustukseen. Tinkimättömällä ammattitaidolla ja vuosikymmenien kokemuksella ravintola takaa vieraille unohtumattomia hetkiä ja suurenmoisia makuelämyksiä skandinaavisesta keittiöstä. 

Tänäkin rapukautena Svenska Klubbenilla on tiedossa kymmenen hengen perhe-/ystävärapujuhlista lähes viidenkymmenen hengen yritysrapujuhliin. Teemme mielellämme tarjouksen tarpeidenne mukaan, joten olettehan rohkeasti yhteydessä myyntipalveluumme! Myös catering-puolemme loihtivat unelmienne rapujuhlat käden käänteessä!

Maurinkatu 6, 00170 Helsinki

3. Tiiliholvi

Kuva: Tiiliholvi.

Tervetuloa Tiiliholviin – komean jugendtalon kellariin, aivan Tampereen ydinkeskustassa. Astut unohtumattoman kauniiseen, tunnelmaa huokuvaan holvistoon, jossa tunnelma kohoaa kellariravintolan holveihin ja koet makuaistien ilotulituksen.

Kunnianhimoinen ja innovatiivinen keittiötiimi Pietari Parkkosen johdolla valmistaa klassista ranskalaista ruokaa modernilla, pohjoismaisella vivahteella. Kauden laadukkaimmat raaka-aineet jalostuvat joka kerta herkulliseksi makujen ilotulitukseksi. Loistava ja tarkkaan harkittu viinivalikoima täydentää unohtumatonta makuelämystä.

Kauppakatu 10, 33210 Tampere

4. Maikkulan Kartano

Maikkulan Kartano on tilausravintola, josta löytyy ainutlaatuinen tila jokaiseen juhlaan. Oli kyseessä yritystilaisuus, kokous, saunailta, karonkka, syntymäpäivä- tai hääjuhla, kaikki onnistuu Maikkulassa – ja vain varttitunnin automatkan päässä Oulun keskustasta.

Maikkulan Kartanon rapukausi on alkanut ja voit tehdä ravintolassa rapujuhlistasi juuri sellaiset kuin haluat! Maikkulan Kartano toivottaa tervetulleeksi nauttimaan ravuista pienellä porukalla tai viettämään suuremmat juhlat!

Maikkulanrinne 21, 90240 Oulu

5. Merimakasiini

Kuva: Merimakasiini.

Merimakasiini on kaikille meren, merielämän ja meren herkkujen ystäville. Tämä merellinen helmi Hietalahdenrannassa tarjoaa aina sesongin parhaat ja tuoreimmat kala- ja äyriäisruuat viihtyisässä satamaympäristössä. Valitse suosikkisi listan klassikoista tai anna sesongin erikoisuuksien viedä kielesi mennessään. 

Merimakasiinin rapukausi on täällä ja ravintola toivottaakin vierailijat nauttimaan ravuista niin pienellä porukalla kuin viettämään suuremmat rapujuhlat! Suurempien porukoiden osalta ravintola toivoo ennakkotilausta.

Hietalahdenranta 14, 00180 Helsinki

6. Sue Ellen

Meren äärellä on luonteva herkutella sen antimista, ja voit löytää kaupungin parhaimman tarjonnan Sue Ellenistä!

Keittiössä käytetään aitoa puuhiiligrilliä, jotta saavutetaan makunystyröitä hellivät herkulliset liha-, merenelävä- ja kasvisruuat – lisukkeista puhumattakaan. Listalla komeilevat niin osterit, hummerit kuin Sue Ellenin klassikkoannos rapukakku. Merellisiä herkkuja kaipaavalle löytyy tarjonnasta myös runsas äyriäisvati, jossa päivittäin vaihtuvat merenelävät tarjotaan raikkaiden kastikkeiden ja lisukkeiden kera. Nyt myös tarjolla Sue Ellenin rapumenu, jonka saa vain ennakkotilaamalla.

Eteläranta 16, 00130 Helsinki

7. Meripaviljonki

Meripaviljonki on Suomen ensimmäinen julkinen kelluva rakennus. Kuva: Meripaviljonki.

Ravintola Meripaviljonki terasseineen on Helsingin Eläintarhanlahdella kelluva ja esteetön kala- ja äyriäisravintola. Terassilla on pöytiintarjoilu sekä ruokien että juomien nautiskelijoille. Meripaviljongissa on tarjolla ennakkotilauksella rapuja ja ympärivuotisesti on saatavilla myös hummeria. Meripaviljonkiin voi saapua myös omalla veneellä ravintolan kyljessä sijaitsevaan laituriin. 

Katso myös Meripaviljongin rapumenu.

Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki

8. Ravintola NJK

Kuva: Ravintola NJK.

Ravintola NJK – Helsingin kaunein kesähuvila! Valkosaaren vuonna 1900 rakennettu huvilatyyppinen ravintola on kesäkauden parhaita juhlapaikkoja sekä suosittu rapu- ja illallisravintola. Ravintolassa vietetään rapujuhlia heinäkuun lopusta aina syyskuulle asti, jolloin pöytään katetaan kotimaisia jokirapuja ja valitsemasi menu – snapseja ja rapulauluja unohtamatta. NJK:n rapujuhlat ovat legendaarisia, monelle vuosittaiseksi traditioksi muodostuneita illallisia ystävien seurassa kauniissa merimaisemassa. Tämä kesän riemukkain juhla kannattaa ehdottomasti kokea.

Ravintolaan pääset näppärästi yhteysveneellä Valkosaaren laiturista.

Valkosaari: Ehrenströmintie 13, 00140 Helsinki

9. OR Restaurant & Bar

Solo Sokos Hotel Tornissa sijaitseva ravintola OR on moderni kala- ja kasvispainotteinen brasserie, jossa elämä ja luonnon parhaat antimet loistavat koko kirjossaan. Sesongin mukaan vaihtuvalla menulla käytetään laadukkaita kauden raaka-aineita. Intohimo näkyy puhtaissa mauissa, huolella työstetyissä makuyhdistelmissä ja yllättävissä yksityiskohdissa.

Tornin tyylikäs rapumenu on tarjolla 7.8.-31.8.2023 ravintola OR:issa.

Kalevankatu 5, 00100 Helsinki

10. Mestaritalli

Kuva: Mestaritalli.

Ravintola Mestaritalli sijaitsee Helsingin Töölössä, aivan meren rannalla. Mestaritallissa vieraat voivat nauttia herkullisesta lounaasta ympäri vuoden ja runsas brunssi on tarjolla joka kuun ensimmäinen sunnuntai. Myyntipalvelun kautta on mahdollisuus tilata syksyllä laadukas kolmen ruokalajin rapumenu. Rapumenu sisältää perinteisesti rapuja paahtoleivän ja herkullisten kastikkeiden kera, pääruokavaihtoehtoina siikaa tai marmoroitua härkää ja kokonaisuuden kruunaa raikas lime-juustoleivos. 

Ota yhteyttä ja varaa ryhmällesi herkullinen rapumenu: https://www.mestaritalli.fi/tarjouspyynto

Merikannontie 6, 00260 Helsinki

. . . 

Oletko suuntaamassa rapuillalliselle?

Tarkista ravintolan omilta verkkosivuilta tarjoileeko ravintola rapuja tällä hetkellä.

. . .

Vuoden 2022 äänestystulos:

  1. Kuusi Palaa, Helsinki
  2. Palace Restaurant, Helsinki
  3. Ravintola Saari, Helsinki
  4. Merimakasiini, Helsinki
  5. Brasserie Kämp, Helsinki
  6. Tenlén, Turku
  7. Kaskis, Turku
  8. Hella ja Huone, Tampere
  9. Coussicca, Tampere
  10. Kulosaaren Casino, Helsinki

Lue myös