d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen parhaat pizzat

Lukijalta lukijalle-sarjassamme on tällä kertaa vuorossa pizzat!

Helsinki

Linko Pizzabar, Ruusulankatu 3-5, 00260 Helsinki
Linko Pizzabar on laadukas korttelikuppila. Ruoan ja juoman lisäksi meillä pääsee myös nauttimaan kulttuurin antimista.

Via tribunali, Sofiankatu 4, 00170 Helsinki
Autenttista ja sertifioitua napolilaista artesaanipizzaa Sofiankadulla torikorttelissa sekä Kalliossa. ”Sertifikaatti on tae autenttisesta mausta, mutta vasta puheensorina ja nauru ovat todisteet siitä, että olemme onnistuneet tarjoamaan sinulle ainutlaatuisen ravintolaelämyksen.”

Classic Pizza Restaurant, Itäkatu 1-7, 00930 Helsinki
Herkullisia premium pizzoja ja pientilashampanjaa. ”Tulet sitten kosimaan tai toipumaan krapulasta palvelemme sinua aina samalla ammattitaidolla.”

Capperi, Siltavoudintie 9, 00640 Helsinki
Aito napolilainen pizza on Capperin hienoin luomus, joka esittelee alkuperäisiä, Suomessa ainoastaan Capperista saatavia raaka-aineita. Taikina tehdään hienoimmasta italialaisesta, kylmäjauhetusta täysjyvävehnästä, jonka huomaa myös ravintoarvoista: Huippukorkea valkuaisaine- ja kuitupitoisuus tekevät pizzan pohjasta aidon napolilaisen pizzan arvoista.

  • Capperi Oulunkylä: Siltavoudintie 9, 00640 Helsinki VARAA PÖYTÄ
  • Capperi Rikhardinkatu: Rikhardinkatu 2, 00130 Helsinki VARAA PÖYTÄ
  • Capperi Tripla: Fredikanterassi 1 3 krs, 00520 Helsinki VARAA PÖYTÄ

Kotipizza, Lönnrotinkatu 13, 00120 Helsinki
Kotipizzassa kaikki tähtää yhteen asiaan: herkulliseen makunautintoon. Herkullisuus lähtee raaka-aineista, joista jokainen on tarkkaan valittu. Voimme mennä takuuseen raaka-aineiden tuoreudesta ja laadusta, koska tunnemme tarjoilemamme ruuan alkuperän täsmälleen.

Juttutupa, Säästöpankinranta 6, 00530 Helsinki
Elämänmakuinen Juttutupa on Helsingin vanhimpia ravintoloita. Sen juuret ulottuvat aina vuoteen 1884 asti. Mutkattomuus, ihmisläheisyys, elävä musiikki ja konstailematon ruoka ovat Juttutupaan olennaisesti kuuluvia juttuja. Siellä viihdytään hyvässä seurassa ja rehdin ruoan parissa, useimmiten pitkään.

Vaelsa, Pohjoisesplanadi 9, Helsinki
Italialainen ravintola Vaelsa tarjoaa itsetehtyä pastaa, roomalaista pizzaa ja klassisia Italian herkkuja modernilla otteella. Vaelsa ei ole vain ravintola. Vaelsa on bistro, taverna, kortteliravintola ja kantapaikka Helsingissä. Vaelsan mukavaan tunnelmaan ovat tervetulleita kaikenikäiset hyvän ruoan ystävät.

Central, Pietarinkatu 15, 00140 Helsinki
Central on tarjonnut yli sata vuotta puitteet erinomaisista ruoista ja juomista nauttimiselle, ja sen ainutlaatuinen henki on säilynyt ennallaan läpi vuosikymmenten. Listalta löytyy vanhoja perinteisiä suosikkiruokia, kuten paistettua maksaa sekä muita maukkaita herkkuja, kuten burgereita ja pizzaa.

Pizza Hut, Aleksanterinkatu 21, 00100 Helsinki
Valitse ensin suosikkipohja ja yhdistä siihen haluamasi täytteet. Pizza Hut tarjoaa ravintolatason pannu pizzat. ”Meiltä saat sen ainoan oikean ja alkuperäisen pannupizzan lisäksi myös aidon Cheesy Crustin, eli pizzan jossa mozzarellajuustoreunaisen , pizzapohja jossa mozzarellajuustotäytteinenreuna.”

Espoo

Fatlizard, Tietotie 1, 02150 Espoo | Linnanrakentajantie 2, 00880 Helsinki
Aito puu-uuni loihtii Espoon parhaat pizzat ja hanasta löytyy aina paras valikoima Fat Lizardin sekä muiden pienpanimoiden oluita. ”Grillaamme, savustamme ja paistamme sekä muutenkin kypsyttelemme mielessämme koko ajan jotain uutta.”

Vantaa

Mama Mozza, Kielotie 6, 01300 Vantaa
Mama Mozzan ruokaperinne on monivivahteista ja saanut vaikutteita niin Välimeren kuin Lähi-idänkin keittiöistä. Muiden Välimeren keittiöiden tapaan annoksissamme käytetään runsaasti oliiviöljyä, yrttejä sekä moninaisia mausteiden yhdistelmiä. 

Ristorante Farina, Naapurinkuja 2, 01670 Vantaa 
”Pizzataikinan teemme itse joka päivä, joten se on aina tuoretta ja pakastamatonta. Pizzojen täytteinä käytämme ensiluokkaisia ja tuoreita raaka-aineita. Pizzat leivomme aina käsin ja paistamme ne aidossa kiviuunissa.”

Lahti

Mamma Maria, Vapaudenkatu 10, 15110 Lahti
Olemme tarjonneet Teille italialaista ruokaa isoäidin keittiöstä jo vuodesta 1995! Meille isoäidin keittiö tarkoittaa laadukasta ruokaa mahdollisimman aidoista italialaisista raaka-aineista.

Hämeenlinna

Popino, Linnankatu 6, 13100  Hämeenlinna
Maukasta, konstailematonta ja hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa sekä vankkaa palvelua. Ravintola on toiminut vuodesta 1988 ja kasvattanut suosiotaan vuosittain. ”Meidät tunnetaan ainutlaatuisista pizzoistamme ja laajasta à la carte listastamme.”

Turku

Pub Niska, Kristiinankatu 1, 20100 Turku
Pub Niska Turku on ahvenanmaalaiskokki Michael Björklundin kehittämän ravintolakonseptin ensimmäinen franchising-ravintola. Ideamme on tarjota korkealaatuisista raaka-aineista tuotettua lähiruokaa

Pizzeria450, Eerikinkatu 16 Turun kauppahalli, Turku
”Tärkeintä on aitous, siksi pizzamme ovat aina 100% käsintehtyjä artesaanipizzoja ja käyttämämme raaka-aineet ovat ensiluokkaisia.
Pizzamme paistetaan nopeasti kuumassa, noin 450°C uunissa elävällä tulella, näin pohja säilyy ilmavana ja pehmeänä, mutta pinnasta rapeana.”

Ravintola Nerå, Läntinen Rantakatu 37, 20100 Turku
Nerå tarjoaa niin salaattia, pastaa, pizzaa ja hampurilaisia Suomen Turussa.

Saaristobaaari, Aurakatu 14, 20100 Turku,
Keittiö tarjoaa aitoa kotiruokaa kalakeitosta pizzaan.

Alvettula

Alvettulan kyläkauppa, Alvettulantie 168, 14680 Alvettula
Suuren suosion saanutta Kyliksen pizzat on valmistettu kiviarinalla, omalla reseptillä alusta alkaen. Pizzat ovat tunnettuja ympäri Hämettä, ja niitä tullaan hakemaan pidemmänkin matkan takaa! 

Tampere

Pizzeria Napoli, Aleksanterinkatu 31, 33100 Tampere
Pizzeria Napoli on Tampereen vanhin pizzeria, jonka laaja ja monipuolinen ruokalista, mielenkiintoiset täytevaihtoehdot ja italialainen tunnelma on ihastuttanut jo vuosikymmenten ajan. Suomen ja luultavasti myös Euroopan laajin pizzalistamme, joka on nähtävyys jo sinänsä, sisältää yli sata erilaista pizzaa.

Il Posto, Antti Possin Kuja 1, Tampere
Napolilainen pizza on taikuutta. Se ylistää makuja ja juhlistaa aistimuksia. Napolilainen pizza on hienoista hienoin. Puhtaista raaka-aineista. Harvinaisen tuoretta. Klassisen yksinkertainen. Historiallinen perintö. Napolilainen pizza on hyvä valinta terveystietoisille herkuttelijoille.

Pizzeria Bianco, Otavalankatu 9, 33100 Tampere
Bianco tarjoaa niin pizzoja, pastaa, pihvejä kun siipiäkin.

Sitko pizza & bar, 22 Näsilinnankatu, 33210 Tampere
”Itse tehty. Alusta loppuun. Viimeisen päälle.”

Uusikaupunki

Captain´s makasiini, Aittaranta 12, Uusikaupunki
Makasiinilla on pitkät perinteet ravintolatoiminnasta. Makasiini tarjoaa maukkaat ja monipuoliset ruoat sekä juomat viihtyisässä ympäristössä meren rannalla.

Imatra

Pizzeria Bella Napoli, Viipurintie 61, Imatra
Aitoa napolilaista puu-uunissa valmistettua pizzaa Imatralla.

Oulu

Da Mario, Torikatu 24, 90100 Oulu
Ruokalistan perustana ovat ensiluokkaiset raaka-aineet, joista ei tingitä. ”Pizzan herkullisuuden salaisuus piileekin alkuperäisessä reseptissä, jonka opimme Da Marion perustajalta, italialaiselta, Mario Patellalta. Olemme halunneet pitää perinteistä kiinni ja keskittyneet vain siihen, mitä osaamme parhaiten, eli pizzaan.”

Ravintola Pannu, Kauppurienkatu 12, 90100 Oulu
”Me oululaisessa Ravintola Pannussa rakastamme muhevia makuja ja tuoksuja, konstailematonta ja luovaa keittiötä. Ruokalistamme on monipuolinen: tarjoilemme herkulliset salaatit, pastat, pitsat ja burgerit.”

Kalajoki

Mamma Leone, Kalajoentie 10, 85100 Kalajoki
Mamma Leone on toiminut Kalajoen keskustan seurustelu- ja ruokaravintolana jo yli kolmekymmentä vuotta.
Tunnelmallisissa puitteissa nautitaan maukasta pizzaa ja muita monipuolisia makuelämyksiä yksin tai yhdessä.

Rukatunturi

Pizzeria Ruka, Rukatunturintie 4,93825 Rukatunturi
”Pizzan salaisuus piilee yli kolmenkymmenen vuoden ajan omassa keittiössämme valmistetussa pizzataikinassa ja vuosien saatossa hioutuneissa pizza resepteissä. Rakkaudella käsityöhön, raaka-aineisiin ja palveluun lämmittää herkuttelijoiden sydämiä.”

Lue myös