Siirry pääsisältöön

Suomen parhaat äyriäiset – 2022 äänestys

Pääkuva: Isä Camillon. Suomen parhaana palkittu kalakeitto – Isä Camillon bouillabaisse.

1. Palace

Kaupungin kattojen yllä Etelärannassa sijaitseva Palace on aina ollut suomalaisen gastronomian edelläkävijä. Ravintola valmistui Helsingin olympialaisiin vuonna 1952, ja se oli Suomen ensimmäinen Michelin-tähdellä palkittu ravintola vuonna 1987. 

Tätä nykyä Palacen keittiötä johtaa keittiöpäällikkö Eero Vottonen, jonka tavoitteena on tarjota vierailleen hienostunut mutta yllätyksellinen pohjoismainen ravintolaelämys.

Eteläranta 10, 00130 Helsinki

2. Merimakasiini

Merellinen platter. Kuva: Merimakasiini.

Merimakasiini on kaikille meren, merielämän ja meren herkkujen ystäville. Teollisromanttisen Hietalahdenrannan legendaarisin ravintola tarjoaa aina sesongin parhaat ja tuoreimmat kala- ja äyriäisruuat viihtyisässä satamaympäristössä kävelymatkan päässä Helsinginkeskustasta.

Hietalahdenranta 14, 00180 Helsinki

3. Coussicca

Coussicca on saanut ansaitut kiitokset asiakkailtaan ruoan ja ilmeensä säilyttämisensä ansiosta, onhan talon tyyli jatkunut jo yli 50 vuotta.

Coussiccan suosio sen kuin jatkuu: maittavat isot annokset, ystävällinen palvelu ja kodikas tunnelma saavat asiakkaat palaamaan yhä uudelleen. 

Nyyrikintie 2, 33540 Tampere

4. Meripaviljonki

Meripaviljonki on puitteiltaan täysin uniikki ravintola Helsingin Hakaniemessä. 

Meripaviljonki on erikoistunut meren herkkuihin: kaloihin, äyriäisiin ja hummereihin, joita varten ravintolasalissa on oma allas. Vaikka Meripaviljonki on kala- ja äyriäispainotteinen ravintola, listalta löytyy myös kasvis- ja liharuokia. 

Säästöpankinranta 3, 00530 Helsinki

5. Salsallda

Salsalladan tarjonta perustuu rennon palvelun, monipuolisen ja trendikkään ruoan ja erinomaisten cocktailien symbioosiin.

Näsilinnankatu 21, 33210 Tampere

6. La Marée

Saisiko olla tuoreita ostereita, kampasimpukkaa ja merirapuja? Vai houkutteleeko makunystyröitäsi kaviaari, savustetut katkaravut tai kuningasravun koivet? 

La Marée on Suomessa ainutlaatuinen ravintolakokemus, joka jää mieleen. Pieni, intiimi ja rento paikka, jossa ruoka on pääasia.

Hallituskatu 10, 33200 Tampere

7. Fisken på Disken

Fisken på Disken on kalaravintola ja seafood-baari Helsingin sydämessä Korttelissa. 

Ravintolan ruoka valmistetaan upeista raaka-aineista ammentaen sekä klassisesta että modernista keittotaidosta. Erikoisuus on seafood-baari, jossa on aina tarjolla tuoreita ostereita sekä äyriäisiä saatavuuden mukaan.

Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki

8. Isä Camillo

Isä Camillo ruoka on mutkatonta ja maukasta. Keittiössä kunnioitetaan eurooppalaista ruokaperinnettä ja korkealuokkaisia raaka-aineita. Ruokaa tehdään ja vieraita palvellaan sydämellä, tunteella ja taidolla!

”Bouillabaisse on yksi listamme pitkäaikaisista suosikkiannoksista, eikä sitä poisteta listalta, vaikka muut annokset vaihtuvatkin sesonkeja seuraten.”

Kauppakatu 25-27, 70100 Kuopio

9. Ravintola Lasipalatsi

Ravintola Lasipalatsin keskeinen sijainti pääkaupungin ytimessä tuo viehättävän urbaanin leimansa ravintolakokemukseen, ja suurista ikkunoista voikin ihailla lounasajan ihmisvilinää.

Tarjolla on aina tuoretta kalaa, raikkaita kasviksia, poroa, karitsaa sekä kotimaisia metsänantimia, unohtamatta puhtaita skandinaavisia raaka-aineita. 

Mannerheimintie 22 – 24, 00100 HELSINKI

10. Belge

Belge bar&bistro on mutkaton belgialainen olut- ja ruokaravintola kahdessa kerroksessa Kluuvikadulla. Belgialaiset rakastavat hyvää ruokaa ja juomaa niin laadullisesti kuin määrällisestikin, niin myös me! Olut kaadetaan oikein ja annokset ovat reiluja ja rehellisiä.

Kluuvikatu 5, 00100 Helsinki

Lue myös