d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen paras terassi

Me kysyimme – te vastasitte! Kysyimme lukijoiltamme, minkä ravintolan terassi Suomessa on paras ja tässä tulee TOP 10!

Pääkuva: Kuvituskuva.

1. Meripaviljonki

Kuva: Meripaviljonki.

Ravintola Meripaviljongin terassi on Helsingin Eläintarhanlahdella kelluva ja esteetön panoraamaterassi. Terassilla on pöytiintarjoilu sekä ruokien että juomien nautiskelijoille. Terassille voi tulla vaikkapa yhdelle viinilasilliselle koiran kanssa tai kolmenruokalajin illalliselle nauttimaan esimerkiksi hummeria. Meripaviljonkiin voi saapua myös omalla veneellä ravintolan kyljessä olevaan laituriin. 

Meripaviljonki on Suomen ensimmäinen julkinen kelluva rakennus.

Säästöpankinranta 3, Helsinki

2. Ravintola Periscope

Kuva: Ravintola Periscope.

Euroopan suurin kattoterassi! Ravintola Periscopen 1000m2 kattoterassilta avautuvat vaikuttavat näköalat Ratinan suvannon yli kohti Tammerkoskea. Upeiden maisemien lisäksi terassi tarjoaa rennon olohuoneen ja kohtaamispaikan kaupunkilaisille ja Tampereella vieraileville. Terassin katetulla alueella voi nauttia keittiön antimia suojassa kuumaa kesäpäivää. Terassilta löytyy myös vaikuttava saunaosasto Periscope Spa näköalasaunoineen ja jacuzzeineen.

Kesäisin terassilla järjestetään suosittuja tapahtumia, joissa esiintyy upeita artisteja, dj:tä, tanssijoita ja akrobaatteja. Tänä kesänä tapahtumia tähdittää myös Periscopen kultainen maskotti Kultzi! Tutustu lisää tapahtumakalenteriin ravintolaperiscope.fi

Vuolteenkatu 1, Tampere

3. Löyly

Ainutlaatuinen ja elämyksellinen saunaravintola! Löyly tarjoaa upeita elämyksiä ja lämpimiä hetkiä kaupunkilaisille ja matkailijoille kotimaasta sekä merten takaa. Aurinkoisista päivistä kelpaa nauttia upealla terassilla tai näköalaravintolan puolella ympäri vuoden ja saunat ovat kuumana joka päivä.

Hernesaarenranta 4, Helsinki

4. Kuopion Saana

Kuva: Saana.

Ravintola Kuopion Saanassa, sekä terassilla voi nauttia monipuolisia makuelämyksiä. Tarjoilemme sesongin ja lähihalueen laadukkaita raaka-aineita. Meillä pääset lounaan ja brunssin lisäksi herkuttelemaan iltaisin Saanan á la cartea ravintolan idyllisissä maisemissa.

Siikaranta 12, Kuopio

5. Mattolaituri

Mattolaituri on Kaivopuiston rannassa, kauniin Uunisaaren ja Harakan välisen salmen kohdalla sijaitseva merellinen terassiravintola. Upeaa merinäköalaa voit ihailla samppanjalasin kera joko omalla beachillämme rantatuolissa istuen tai vaikkapa yläkerran lounge-sohvilla rentoutuen. Tarjoamme kesäisiä drinkkejä ja pientä purtavaa. Viikonloppuisin DJ:t soittavat ja viihdyttävät iltaan asti!

Ehrenströmintie 3 A, Helsinki

6. Allas Sea Pool

Kuva: Allas Sea Pool Sky Bar.

Allas Sea Pool on urbaani merikylpylä ja kaupunkilaisten uniikki kohtaamispaikka Helsingin ydinkeskustassa, aivan Kauppatorin tuntumassa. 

Allas Sea Poolin Sky Bar on kaikkiin ilmansuuntiin kurkottava kattoterassi ja shamppanjapuutarha kaupungin uljaimmalla paraatipaikalla. Sky bar palvelee kesäkaudella.

Katajanokanlaituri 2 A, Helsinki

7. Sataman Viilu

Kuva: Viilu.

Viilu on  kesäkuussa 2022 avautunut saunaravintola Jyväskylän satamassa. Meillä syöt hyvin, virkistäydyt saunassa ja juhlit yöhön asti. Viilun sijainti on parasta mitä Jyväskylä voi tarjota. Keskusta ja Matkakeskus ovat aivan vieressä, kuten myös koko ajan kehittyvän Jyväskylän sataman muut palvelut. Suosituista Solo Sokos Hotel Paviljongista ja Original Sokos Hotel Alexandrasta kävelee tänne muutamassa minuutissa. 

Tarjoilemme ruokaa, joka on huolellisesti mietittyä, mutta mutkatonta. Kumarramme kotimaisuudelle ja katamme pöytään aitoja makuja rennolla otteella, laadusta tinkimättä. Ravintolassamme on noin 100 paikkaa, ja kesäisin sitä täydentää iso reilu 300 paikkainen terassi, jossa nautitaan baarimestariemme valmistamista juomista sekä keittiön maukkaista annoksista. Otamme kaiken irti neljästä vuodenajasta ja annamme valikoimamme elää sesonkien mukana.

Satamakatu 10, Jyväskylä

8. Saunaravintola Kuuma

Kuva: Saunaravintola Kuuma.

Saunaravintola Kuuma on suomalaista saunaa, pohjoismaista gastronomiaa ja kaunista järvimaisemaa yhdistelevä kaikkien aistien rentouttamiselämys. Tässä ympärivuotisessa olohuoneessa on kahvila-ravintola, suuri terassialue, puulämmitteinen sauna ja moderni savusauna – unohtamatta pulahtamismahdollisuutta raikkaaseen Pyhäjärveen.

Laukontori 21, Tampere

9. Walo Rooftop Bar

Walo on Turun ensimmäinen kattobaari, kaupungin parhailla näkymillä! Nouse vihreään keitaaseen nauttimaan rennon tyylikkäästä fiiliksestä, iloisista ihmisistä ja pirteistä juomista. Ja kun aurinko laskee tai taivas salamoi, waloisa meno jatkuu sisätiloissa ympäri vuoden!

Eerikinkatu 11, Turku

10. Kirkkopuiston Terassi

Kuva: Roosa Karhu / Kirkkopuiston terassi.

Turun jokiranta, moderni katuruoka ja suuri yhteisterassi: Kirkkopuiston Terassi on kaupunkilaisten viihtymiskeidas, jossa voit istahtaa eloisan piazzan keskelle tai loikoilla rennosti puistossa. Modernit ruokaelämykset, laadukkaat viinit, raikkaat pienpanimo-oluet ja perinteiset kesäkahvilan herkut kääntävät suun hymyyn.

Tuomiokirkonkatu 1, Turku

. . .

Vuoden 2022 äänestystulos:

  1.  Allas Sea Pool,  Helsinki
  2. Scarlet O´ Karis, Billnäs
  3. Memphis (Hakaniemi), Helsinki
  4. Kuopion Saana, Kuopio
  5. Kirkkopuiston Terassi, Turku
  6. Kappeli, Helsinki
  7. Periscope, Tampere
  8. Telakka, Tampere
  9. HEJM, Vaasa
  10. Löyly, Helsinki

Lue myös