d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen paras retkikohde

1. Suomenlinna

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Suomenlinna on heittämällä yksi Suomen suosituimpia retkikohteita. Upea merilinnoitus sijaitsee 15 minuutin merimatkan päästä Helsingin keskustasta ja sen idylliset kahvilat, ravintolat ja museot ovat auki vuoden ympäri. Pistäydy siis kahvilla ja pullalla kahvilan lämmössä tai nappaa herkut mukaan ja kävele pitkin mukulakivitystä halki Suomenlinnan. 

2. Koli

Koli tarjoilee Itä-Suomen upeimmat maiset, joista ovat saaneet inspiraationsa jopa monet tunnetut taitelijat kuten esimerkiksi Jean Sibelius. Koli tarjoaa kaiken kuntoisille retkeilijöille jopa 80 kilometrin verran merkittyjä reittejä ja toinen toistaan hätkähdyttävämpiä maisemia. 

3. Nuuksio

Uudella maalla sijaitseva Nuuksion kansallispuisto tarjoilee aktiviteetteja moneen tarpeeseen. Siellä sijaitsee myös Suomen luontokeskus Haltia. Löydät Nuuksiosta sekä lyhyitä muutaman tunnin reittejä kuin pidempi, yli 10 kilometrin reittejä. Voit siis suunnata Nuuksioon, vaikka päiväretkellä tai vaihtoehtoisesti viettää siellä kokonaisen viikonlopun telttailen.

4. Repoveden kansallispuisto

Valtatie 15 (Kouvola-Mikkeli) länsipuolella sijaitseva Repoveden kansallispuisto on suosittu retkeilykohde myös Toptasten lukijoiden keskuudessa. Sen metsät, jylhät kalliot ja kristallin kirkkaat vedet suorastaan houkuttelevat nauttimaan luonnon kauneudesta ja hiljaisuudesta. Merkittyjä retkireittejä Repoveden kansallispuistossa on yli 40 kilometriä. 

5. Ruissalo

Aivan Turun kaupungin kupeessa sijaitseva Ruissalon saari mahdollistaa vierailleen monenlaista tekemistä vuoden ajasta riippumatta. Voit esimerkiksi valita mieluisesi kävelyreitin ja samalla tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon ja eläimistöön. Ruissalosta löydät myös historiallisia monumentteja, kauniita huviloita ja muita nähtävyyksiä. Ja jos nälkä sattuu yllättämään, alueelta löytyy liuta erilaisia kahviloita ja ravintoloita, joihin voit pistäytyä lounaalle tai kahvikupposelle.

6. Aulanko

Hämeenlinnassa sijaitseva Aulangon alue on ehdottomasti käymisen arvoinen. Suosittu näkötorni tarjoilee upean kansallismaiseman, Vanajaveden laaksoon. Huom! Tällä hetkellä torni on suljettuna korjaustöiden takia! Laskeudu näkötornilta alas näkötasanteelle, josta voit nähdä Aulangonjärvelle. Kun kuljet näkötasanteelta kivirappuset alas, päädyt Karhuluolalle, jota koristaa kuvanveistäjä Robert Stigellin karhuperheveistos. Nähtävyyksien lisäksi voit retkeillä Aulangon merkityillä metsäreiteillä, bongailla lintuja tai vaikka suunnistaa. 

Lue myös