Siirry pääsisältöön

Suomen paras ravintola isänpäiväksi – äänestys 2021

Kansikuva: ravintola Popino.

1. Löyly 

Löyly – ainutlaatuinen ja elämyksellinen saunaravintola. Löyly tarjoaa upeita elämyksiä ja lämpimiä hetkiä kaupunkilaisille ja matkailijoille kotimaasta sekä merten takaa. Aurinkoisista päivistä kelpaa nauttia upealla terassilla tai näköalaravintolan puolella ympäri vuoden ja saunat ovat kuumana joka päivä.

  • Hernesaarenranta 4, Helsinki

2. Fat Lizard Herttoniemi

Ronskia ja rehevää ruokaa laadukkaista raaka-aineista, ilman krumeluureja tai kikka kuutosia. Siihen päälle hyvää pöhinää sekä juomaa. Fat Lizard ravintoloita löytyy Helsingin keskustasta, Herttoniemestä sekä Otaniemestä.

Uskomme näyttävään, käsillä tehtyyn ja runsaaseen ruokaan. Elävän tulen loimutessa leivomme kaupungin parhaat pizzat ja hanastamme löytyy aina paras valikoima Fat Lizardin sekä muiden pienpanimoiden oluita.

Fat Lizardissa on isänpäiväbrunssi 14.11 hintaan 58 €.

  • Linnanrakentajantie 2, Helsinki

3. Puotilan Kartano

Itä-Helsingin merellisessä miljöössä sijaitseva Puotilan Kartano kutsuu nauttimaan tasokkaista makuelämyksistä, lämminhenkisestä kartanotunnelmasta sekä mieleenpainuvista tapahtumista. Kartano tarjoaa uniikit puitteet onnistuneille yksityistilaisuuksille aina ikimuistoisista häistä yritystapahtumiin.

Puotilan Kartanon ravintola tarjoaa asiakkailleen monipuolisen lounaspöydän sekä kuukausittain vaihtuvan teemabrunssin tarkoin valitun juomavalikoiman kera.

  • Puotilantie 7, Helsinki

4. Panco Villa Tampere, Tammela

Pancho Villan, tuon Meksikolaisen vapaustaistelijan mukaan nimetty ravintolaketju tarjoaa laajat valikoimat erilaisia herkkuja Meksikolaisessa hengessä. Ruokalistan valikoimiin kuuluu tuhdit burgerit, mehevät pihvit, raikkaat salaatit sekä tietenkin fajitakset, burritot, tacot ja muut meksikon herkut. Perheen pienimmille löytyy oma ruokalista. 

Vuonna 2001 avattiin ensimmäinen Pancho Villa Tampereen Tammelan kaupunginosaan. Pancho Villa ravintoloita on nykyään 34 kappaletta.

  • Tammelan Puistokatu 34, Tampere

5. Rafael’s Steakhouse

Rafael’s sai alkunsa perheen yhteiseltä matkalta Espanjasta. Syntyi ajatus pihviravintolan perustamisesta ja halusta tuoda Porvooseen jotain uutta ja erilaista. Intohimoista suunnittelua seurasi nopeasti myös toteutus. Rafael’s Steakhouse tarjoaa puhdasta ja laadukasta ruokaa suurella sydämellä. Vuosien aikana on syntynyt useita keittiön klassikkoannoksia jotka pysyvät edelleen ravintolan vaihtuvalla listalla.

Alusta alkaen tärkein asia meille on ollut asiakkaidemme viihtyvyys, rentous sekä hyvä ruoka.

  • Piispankatu 28, Porvoo

6. Santa Fé Lahti

Vuonna 1992 perustettu ravintola on tullut tunnetuksi hyvästä ruoastaan, palvelustaan ja rennosta ilmapiiristään. Ruokalistalla on muun muassa tarjolla Josper-puuhiiligrillissä valmistettuja pihvejä, jaettavia annoksia, runsaita salaatteja, fajitaksia ja burgereita.

  • Aleksanterinkatu 10, Lahti

7. Musta Lammas

Musta Lammas ravintolan historia alkaa jo vuodesta 1982. Siitä asti ravintola on vienyt eteenpäin suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Tänä päivänä keittiö inspiroituu eri sesongeista, pohjois-savolaisista metsistä, pelloista ja puhtaista järvistä.

”Oma pelto ravintolan katolla ja upeat lähialueen tuottajat sekä keräilijät mahdollistavat raaka-aineet maukkaimpiin elämyksiin.”

Vaikka Musta Lammas valittiin nyt yhdeksi parhaista ravintoloista isänpäivän viettoon, ei ravintola ole auki itse isänpäivänä. ”Vietämme laatuaikaa omien isiemme tai perheidemme parissa. Esimerkiksi keittiömestarimme Jere Hakkarainen on tuore isä.” Ravintola on auki kuitenkin edeltävänä iltana – ja silloin ravintolassa onkin ollut isänpäivän ”etkoilijoita” runsain mitoin liikkeellä, kun lapset tuovat isän syömään ”vähän paremmin” ennen virallista päivää.

  • Satamakatu 4, Kuopio

8. Treffi Pub

Herttoniemen lähiöklassikon puuhiiligrillissä valmistuvat tasokkaat ruoat, joissa on makuja maailman eri kolkista. Tuoreista raaka-aineista valmistetut annokset eivät kaipaa turhaa kikkailua.

”Treffi on olohuone, johon tullaan nauttimaan ruoan, juoman ja livemusiikin lisäksi rennosta tunnelmasta. Treffin tiloissa voi viettää aikaa yksin, kaksin tai isommalla porukalla.”

À la carte annosten lisäksi Treffin keittiö tarjoilee keittiömestarin yllätyslankuilta jaettavaksi sopivia annoksia isommille ryhmille.

9. Viikinkiravintola Harald Jyväskylä

Haraldissa tarjoillaan maukasta suunmukaista aina pikkuherkuista jälkihyviin, olipa vailla pienempää nautintoa tai mahtavaa juhla-ateriaa. Ravintola löytyy helposti keskeiseltä sijainnilta Jyväskylän Kauppakadulta.

  • Kauppakatu 33, Jyväskylä 

10. Popino

Popinossa tarjoillaan maukasta, konstailematonta ja hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa sekä vankkaa palvelua. Ravintola on toiminut jo vuodesta 1988 ja kasvattanut suosiotaan vuosittain. Popino tunnetaan ainutlaatuisista pizzoista ja laajasta à la carte listasta. Popino sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa kirkon kupeessa ja lähellä kulttuuripaikkoja.

”Meille on helppo tulla, olit sitten yksin tai isommalla ryhmällä.”

  • Linnankatu 6, Hämeenlinna

Lue myös