d-md-none
Siirry pääsisältöön

Suomen paras pizza – 2021 äänestys

1. Pizzeria Sorrento

Italialaisessa Pizzeria Sorrento -ravintolan menusta löytyy 12 kappaletta herkullisia pizzoja sekä muutamia alkupaloja. Ravintola tekee itse paseeratuista napolilaisista tomaateista tomaattikastiketta sekä pizzajuustona käytetään käsinleikattua aitoa napolilaista Fior Di Latte Mozzarellaa.

  • Pizzeria Sorrento: Snellmaninkatu 22, Kuopio

2. Pizzeria Napoli

Tampereen vanhin pizzeria, jonka italialainen tunnelma on ihastuttanut kävijöitään jo vuosikymmenten ajan. Suomen laajin pizzalista lyötyy juurikin Pizzeria Napolista, joka on nähtävyys jo sinänsä, sillä se sisältää yli sata erilaista pizzaa!

  • Aleksanterinkatu 31, Tampere

3. Capperi

Aito napolilainen pizza on Capperin hienoin luomus, joka esittelee alkuperäisiä, Suomessa ainoastaan Capperista saatavia raaka-aineita. Taikinatehdään hienoimmasta italialaisesta, kylmäjauhetusta täysjyvävehnästä, jonka huomaa myös ravintoarvoista: Huippukorkea valkuaisaine- ja kuitupitoisuus tekevät pizzan pohjasta aidon napolilaisen pizzan arvoista.

  • Capperi Oulunkylä: Siltavoudintie 9, 00640 Helsinki VARAA PÖYTÄ
  • Capperi Rikhardinkatu: Rikhardinkatu 2, 00130 Helsinki VARAA PÖYTÄ
  • Capperi Tripla: Fredikanterassi 1 3 krs, 00520 Helsinki VARAA PÖYTÄ

4. Via Tribunali

Via Tribunali tarjoaa aitoa napolilaista pizzaa. Pizzaa käytetään vain reilun minuutin ajan 450 °C avotuliuunissa, minkä ansiosta pohja säilyttää kypsyessään ainutlaatuisen kuohkeutensa ja täytteet pitävät tuoreet makunsa sisällään.

5. Pizzeria 450

Pizzeria 450°C syntyi omistajansa Angelo Tursin intohimosta Napolilaiseen pizzaan. Ravintolalle on tärkeää aitous, jonka takia pizzat ovat aina käsintehtyjä artesaanipizzoja ja raaka-aineet ensiluokkaisia.
Pizza paistetaan nopeasti kuumassa, noin 450°C uunissa elävällä tulella, jolloin pohja säilyy ilmavana ja pehmeänä, mutta pinnasta rapeana.

  • Turun kauppahalli: Eerikinkatu 16, Turku

6. Classic Pizza Restaurant

Classic Pizza Restaurant on perinteisiin luottava, mutta jatkuvasti myös uudistuva pizzaravintola. Ei pelkkä pizzeria, vaan kokonaiselämys: viihtyisä ympäristö, ystävällinen vastaanotto, tyylikäs tarjoilu ja herkullisen ruoka- ja juomaelämys. Vuosien mittaan Classic Pizza Restaurantin pizzat ovat saaneet lukuisia palkintoja ja tunnustuksia.

7. Da Mario

Oulun vanhin pizzeria, Da Mario, on perheyritys, joka avasi ovensa ensimmäisen kerran vuonna 1981. Ruokalistan perustana ovat ensiluokkaiset raaka-aineet, joista ei tingitä. Pizzan herkullisuuden salaisuus piileekin alkuperäisessä reseptissä, joka on opittu Da Marion perustajalta, italialaiselta, Mario Patellalta.

  • Torikatu 24, Oulu

8. Mamma Rosa

Ravintola Mamma Rosa on perheyritys, joka on tunnettu hyvästä hinta-laatusuhteestaan jo vuodesta 1980 lähtien. Mamma Rosa sijaitsee Helsingissä töölöntorilla ja sen ruokalistalta löytyy 9 kappaletta herkullisia pizzoja.

  • Runeberginkatu 55, Helsinki

9. Blocco

Kuopion keskustan korttelipizzeria Bloccossa tarjoillaan ensiluokkaista artesaanipizzaa, jonka vankkana perustana on oma pizzataikina, raikas tomaattikastike sekä kausiluonteiset tuoreet raaka-aineet ja maistuvat juustot. Keittiön sydän, Pavesin järkälemäinen pizzauuni, antaa pizzoille lieskoillaan viimeisen silauksen ja niiden uniikin paahteisen maun.

  • Puijonkatu 17, Kuopio

10. Kotipizza

Kotipizzassa kaikki tähtää yhteen asiaan: herkulliseen makunautintoon. Herkullisuus lähtee raaka-aineista, joista jokainen on tarkkaan valittu. Yli 70 prosenttia ravintolan käyttämistä raaka-aineista ovat kotimaisia ja Kotipizza sai käyttöönsä ensimmäisenä pizzeriana arvostetun MSC-sertifikaatin osoituksena siitä, ravintola käyttää ainoastaan MSC-merkittyjä kala- ja äyriäistuotteita.

Lue myös