Siirry pääsisältöön

Suomen paras pihvi

Päivitetty 9.3.203

1. Goodwin The Steak House

Goodwin The Steak House täyttää tänä keväänä 10 vuotta! Kuva: Goodwin The Steak House.

GOODWIN The Steak House on aito ja perinteinen amerikkalainen pihviravintola – ainoa laatuaan Suomessa, Skandinaviassa ja Baltiassa. Ravintolaketju on alansa parhaiden keittiömestarien aikaansaannos, joka on rakennettu amerikkalaisia pihviravintolaperinteitä vaalien.

 • Eteläranta 14, Helsinki
 • Viru 22, Tallinna

Varaa pöytä

2. Pihvipaikka Karhunpesä

Suomalainen perheyritys Pihvipaikka Karhunpesä on toiminut jo vuodesta 1993 Helsingin Kalliossa. Pihvipaikka Karhunpesä tarjoilee maukasta lounasta sekä heillä on myös kattava a`la carte lista.

Ravintolaa on mahdollista vuokrata yksityistilaisuuksiin iltaisin ja viikonloppuisin (asiakaspaikkoja 28 kpl).

Alppikatu 9, Helsinki 

3. Pippurimylly

Kuva: Pippurimylly.

Ravintola Pippurimylly – aito turku­lainen klassikko! Perhe­ravintola Pippurimyllyn maukkaat pihvit ja pizzat ovat olleet osa turkulaisten arkea ja juhlaa jo vuosi­kymmenten ajan. Ravintolassa pääset nauttimaan palkitusta ruoasta nostalgisen konstailemat­tomassa miljöössä.

Stålarminkatu 2, Turku

Varaa pöytä

4. Stefan’s Steakhouse

Stefan Richter työn touhussa. Kuva. Stefan’s Steakhouse.

Muun muassa Amerikan Top Chef -ohjelmasta tutun huippukokin, Stefan Richterin, mukaan nimetty pihviravintola tarjoilee annoksia, joiden näyttävyys ja maistuvuus mitataan suuren maailman asteikolla. 

Stefan’s Steakhouse on tarkoitettu hyvän liharuoan ystäville, jotka eivät halua tehdä hyvistä asioista liian monimutkaisia. Tämä on paikka, jonne voi tulla suoraan töistä tai päivän päätteeksi nauttimaan illasta pidemmän kaavan mukaan. 

Katso kaikki Stefan’s Steakhouse ravintolat | Varaa pöytä

5. Kissanviikset

Kuva: Ravintola Kissanviikset.

Ruokaravintola oli harvinaisuus Jyväskylässä vuonna 1963, kun kahvila-ravintola Kissanviikset perustettiin. Kissanviikset on tarjonnut jo yli 60 vuoden ajan maukasta ruokaa vatsan täydeltä ja ravintola tunnetaan erityisesti lankkupihvistään ja valkosipulietanoistaan sekä persoonallisesta sisustuksesta ja kodikkaasta ilmapiiristä.

Puistokatu 3, Jyväskylä 

6. Ravinteli Huber

Huber on ravintola lihansyöjälle ja hänen kavereilleen! Ravinteli Huberin kaikki annokset valmistuvat puuhiili-grillissä ja lihat mureutetaan ravintolasalista löytyvissä dry aged -kaapeissa.

Aleksis Kiven katu 13, Tampere

7. Astor Brasserie

Tampereen Kauppahallin korttelissa sijaitsevan ravintola Astor Brasserien ylpeys on keittiö, jossa arvostetaan kokin ammattitaitoa sekä tuoreita raaka-aineita. Ravintola on ottanut vaikutteita ranskalaisesta keittöstä ja menusta löytyy liharuoan ystäville ainakin pippuripihvi, valkosipulihärkää ja Surf & Turf -annos.

Aleksis Kiven katu 26, Tampere

8. El Toro

Kuva: El Toro.

Pihviravintola El Toro – odottaa sinua!

El Toro on espanjalaishenkinen hyvän ruoan ja viinin ravintola. Maukkaista ja reilun kokoisista pihveistään ja Välimeren alueen herkuistaan tunnettu ravintola on palvellut asiakkaitaan Lahden keskustassa jo vuodesta 1981.

Ruokalistan runsaasta valikoimasta löydät sopivan vaihtoehdon niin pieneen kuin suureenkin nälkään. Tervetuloa El Toroon – tuoksuista ja tunnelmasta nauttimaan.

Mariankatu 8, Lahti

9. Manhattan Steak House

Manhattan Steak House. Kuva: Kim Öhman.

Suomessa jo vuodesta 1986 toimineet Manhattan-ravintolat tunnetaan herkullisista pihveistään, edullisista hinnoistaan sekä nopeasta ja ystävällisestä palvelusta. Omien reseptien mukaan tehdyt kastikkeet antavat annoksille jäljittelemättömän Manhattan-maun, jota et löydä muualta. 

 • Esplanadi: Eteläesplanadi 24, Helsinki | Varaa pöytä
 • Tampere: Koskikeskus 3. krs, Tampere

10. Coussicca

Coussicca on Tampereen vanhin ruokaravintola ja on ollut samassa osoitteessa Tampereella jo vuodesta 1970. Ravintolan ruokalistalta löytyy todella kattava erillinen liharuoka -lista, josta löytyy muun muassa maksaa, lammasta sekä naudan lihaa monessa muodossa.

Huom: ravintola on suljettuna remontin vuoksi ja avautuu uudestaan 3.4.2023.

Nyyrikintie 2, Tampere

. . .

Suomen paras pihvi -äänestystulos vuonna 2021:

 1. GOODWIN Steak House, Helsinki 
 2. Mamma Rosa, Helsinki
 3. Stefan Steak House, Helsinki
 4. El Toro, Lahti 
 5. Ravintola Pippurimylly, Turku
 6. Ravinteli Huber, Tampere
 7. Salud, Tampere
 8. Saslik, Helsinki
 9. Ravintola Oklahoma, Vantaa
 10. Viikinkiravintola Harald, Jyväskylä

Lue myös