Siirry pääsisältöön

Suomen paras kylpylä – 2020 äänestys

1. Järvisydän

Suomen ekologisin järvikylpylä! Kaikki kylpylän rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä; Saimaan järvivettä (ulkoaltaissa), luonnonkiveä ja yli 500 vuotta vanhoja uppotukkeja. Kylpylä lämpenee ekologisesti järvi-/maalämmöllä sekä aurinkoenergialla. Uniikissa Järvikylpylässä rentoudut leppeissä löylyissä 6 eri saunassa, lämmitetyillä norppakivillä ja 5 eri altaissa niin sisällä kuin ulkona Saimaan virvoittavassa vedessä.

Järvisydän: Porosalmentie 313, 58900 Rantasalmi

2. Flamingo Spa

Kylpylässä on kaksi eri puolta: vesipuisto, jossa viihtyy lapsiperheet liukumäissä, hyppy- ja vastavirta altaassa sekä aikuisten sauna ja hoitalamaailma, jossa taas on kahdeksan eri saunaa, kaksi allasta ja anniskelua.

Flamingo Spa: Viihdekeskus Flamingo, Tasetie 8, 01510 Vantaa

3. Naantali Spa

Kylpylästä löytyy perinteinen poreallas, virkistysallas, roomalainen allas sekä lämmin ulkoallas merimaisemissa sekä perinteinen suomalainen sauna ja aromaattinen höyrysauna. Kylpylässä voi viihtyä vaikka koko päivän, sillä virkistävien vesien ja lämpimien löylyjen lisäksi on myös allasbaari, joka tarjoaa niin juomaa kuin purtavaakin.

Naantali Spa: Matkailijantie 2, 21100 Naantali

4. Holiday Club Saimaa

Sirkusteemainen kylpylä värikkäine vesisuihkuineen on elämys, josta löytyy hierontapisteitä, vesi-iloitteluun aktivoivia alueita kuten peliallas sekä uimahyppyihin houkutteleva hyppyallas laitureineen. Saunamaailmassa on neljä erilaista saunaa: mastersauna, suolasauna, höyrysauna sekä mökkisauna. ja jos haluaa täydellistä rentoutumista niin kannattaa suunnata Harmony Span hemmotteluhoitoihin.

Holiday Club Saimaa: Rauhanrinne 1, 55320 Rauha

5. Holiday Club Caribia

Kylpylästä löytyy monia altaita kuten isoja altaita, porealtaita, lastenallas, kuntoallas sekä kylmä-, että lämminvesiallas ulkona. Hurjapäille löytyy erilaisia aktiviteettejä kuten 3 isoa liukumäkeä, villijoki ja Musta Aukko. Suihkutilojen yhteydestä löytyvät miehille ja naisille omat perinteiset suomalaiset saunat sekä yksi yhteinen höyrysauna. Kylpylän piha-alueen Saunakylässä on savusauna ja perinteinen puulämmitteinen sauna. Täydellisen rauhoittumishetken saa Harmony Span hemmotteluhoitoidoissa.

Holiday Club Caribia: Kongressikuja 1, 20540 Turku

6. Peurunka kylpylä

Kylpylässä on useita altaita eri tarkoituksiin kuten porealtaita, jokiallas, kylmäallas, hemmotteluallas, lastenallas ja Baby Bungee -pienten lasten allas. Vauhtia kaipaavat löytävät kaksi vesilukumäkeä sekä vesikiipeilyradan. Saunoa voi tavallisessa saunassa, infrapunasaunassa ja höyrysaunassa. Hoitoihin haluaville löytyy Day Spa Nautilus, jossa kosmetologit tekevät mm. rentouttavia hierontoja ja kasvohoitoja.

Perunka kylpylä ja day spa: Peurungantie 85, 41340 Laukaa

7. Imatran kylpylä

Kylpylä on teemoitettu Saimaan luontoon ja taianomaista tunnelmaa luodaan erilaisilla elämysohjelmilla kuten äänillä, valoilla sekä suomalaisilla sääilmiöillä kuten ukkonen, sade ja usva. Kylpylässä on yhteensä 16 erilaista allasta sekä 80 metrin vesiliukumäki. Kylpylästä löytyy myös kuuma-, kylmä- ja porealtaat.

Imatran kylpylä: Purjekuja 2, 55420 Imatra

8. Scandic Eden Nokia

Kylpylässä on 3 poreallasta, joista yksi on hekumallisen lämmin, 37-asteinen kuuma-allas. Hierovia putouksia, suihkuja ja virtoja löytyy useita sekä kylmäallas. Saunoja arvostaville kylpylä tarjoaa hemmottelua: kokeile perinteistä saunaa, ihanan kosteaa trooppista saunaa, tuoksullaan hurmaavaa tuoksusaunaa tai infrapunasaunaa.

Scandic Eden Nokia: Paratiisikatu 2, 37120 Nokia

9. Haikko

Kylpylän altaat ja saunat on suunniteltu hemmotteluun ja rentoutumiseen. Anna poreiden rentouttaa, kokeile kylmäkaivon tai kuuma-altaan virkistävää vettä! Saunapolulla koet perinteiset saunat sekä infrapuna-, aromi- ja höyrysaunan. Hemmotteluhoitoja löytyy kaikkea kasvohoidoista tuoksuviin kylpyihin.

Haikko Spa: Haikkoontie 114, 06400 Porvoo

10. Scandic Ikaalisten kylpylä

Heittäydy virtaan, laske 58-metristä vauhtimäkeä, koe lämmin ulkoallas ja rentoudu lukuisilla porealtailla ja hierovilla vesipisteillä! Hemmotteluhoitoja löytyy kasvo-, jalka-, käsi- ja vartalohoidot sekä hieronnat.

Scandic Ikaalisten kylpylä: Huvilatie 2, 39500 Ikaalinen

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Nämä kylpylät eivät yltäneet Top 10 listaan, mutta joita myös äänestettiin:

Holiday Club Katinkulta, Långvik, Break Sokos Hotel Eden, Holiday Club Tampere, Break Sokos Hotel Koli, Levihotel Spa, Mesikämmen kylpylä, Scandic Aulanko, Holiday Club Katinkulta, Regatta Spa, Lohja Spa, Tropiclandia, Kunnonpaikka, Rauhalahti, Holiday Club Kuusamon Tropiikki, Yyteri Spa, Rokua ja Vesihelmi.

Lue myös